Z vgrajenima funkcijama Wi-Fi in GPS ta neverjetni fotoaparat formata DX s 24,2 milijona slikovnih točk omogoča, da fotografirate in delite čarobnost vašega sveta z izjemnimi podrobnostmi. Prek funkcije Wi-Fi lahko fotoaparat povežete neposredno s pametno napravo ter fotografije delite takoj, ko jih posnamete. S funkcijo GPS lahko fotografijam dodate lokacijo, tako da boste lahko preprosto dodajali slike na zemljevide sveta in svoje popotniške fotografije delili z drugimi. Z velikim zaslonom s spremenljivim kotom lahko preprosto fotografirate in snemate videoposnetke iz razburljivih novih perspektiv, medtem ko učinkovito delovanje pri šibki svetlobi (razširljivo do ISO 25.600) zagotavlja jasne fotografije tudi v temačnih pogojih.

Slikovni senzor CMOS formata DX s 24,2 milijona slikovnih točk

Tudi najmanjše podrobnosti so fotografirane z izjemno ostrino.

Polna moč 24,2 milijona slikovnih točk

Slikovni senzor fotoaparata D5300 je zasnovan brez optičnega nizkoprehodnega filtra (OLPF), zato najbolje izkoristi ločljivost 24,2 milijona slikovnih točk in jasno zajame tudi najmanjše strukture ter fotografije z neverjetno izrazitimi podrobnostmi.

39-točkovni sistem samodejnega ostrenja (AF)

3025038767Z 39 točkami ostrenja, vključno z devetimi križnimi senzorji v sredini, je sistem samodejnega ostrenja fotoaparata D5300 neverjetno natančen. Napredno 3D-sledenje motivu ohranja izostritev tudi za najmanjše motive, čeprav se gibljejo povsem nepredvidljivo.

Senzor za merjenje RGB z 2016 slikovnimi točkami

Neverjetno natančen senzor za merjenje fotoaparata D5300 zagotavlja pravilno osvetlitev in sistemu za prepoznavanje scene posreduje podatke, s čimer optimizira samodejno osvetlitev, samodejno ostrenje in samodejno nastavitev beline za vrhunske rezultate.

Vgrajena funkcija wi-fi

1197409281Slike iz fotoaparata D5300 pošljite neposredno v pametni telefon ali tablični računalnik ter jih preprosto delite z drugimi. Enostavno prenesite brezplačno programsko opremo Wireless Mobile Utility v svojo pametno napravo.

WMU za Android WMU za iOS

Vgrajen GSP

Svojim slikam dodajte geografske oznake z natančnimi informacijami o lokaciji. Tako popotniške fotografije optimalno pripravite za deljenje!

Velik zaslon s spremenljivim kotom

Fotografijam dodajte element skrivnosti, videoposnetkom element vznemirljivosti. Fotografirajte z edinstvenih perspektiv z vrtljivim zaslonom za vsestransko uporabo.

13303

Vse podrobnosti na fotografijah in v videoposnetkih si lahko ogledate na velikem 8,1-cm (3,2-palčnem) zaslonu LCD s širokim vidnim kotom in visoko ločljivostjo 1.037.000 točk. Zaslon omogoča preprosto kadriranje in ogled posnetkov ter uporabo posebnih učinkov, tako med fotografiranjem v zaprtih prostorih kot tudi na prostem.

Visoka občutljivost ISO1696312860

Izkoristite prednosti izjemnega delovanja pri šibki svetlobi in fotografirajte čudovito podrobne slike v temačnih pogojih in jasne fotografije motivov, ki se hitro premikajo.

EXPEED 4

Uživajte v zelo hitrem delovanju in izredno jasnih slikah z odlično reprodukcijo barv ter izboljšanem snemanju videoposnetkov z Nikonovim hitrim in zmogljivim slikovnim procesorjem.

D-videoposnetki

2069084365Posnemite kakovostne HD videoposnetke v polni ločljivosti z vsemi podrobnostmi, na katere boste ponosni (s hitrostmi snemanja do 50p/60p). Samodejno ostrenje pri neprekinjenem pogledu v živo ohranja motiv oster tudi, ko je dogajanje hitro.

Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 5 posnetkov na sekundo

Fotografirajte dogajanje s hitrostjo petih posnetkov na sekundo in v pravem trenutku ujemite bežne gibe ali izraze.

dimenzije

Izhod HDMI

Fotoaparat povežite neposredno z zaslonom HDTV ter uživajte v ogledu svojih videoposnetkov in fotografij v odlični visoki ločljivosti. Fotoaparat je združljiv s HDMI-CEC (Consumer Electronics Control), tako da lahko predvajanje nadzorujete z daljinskim upravljalnikom televizorja.

Visoka kakovost zvoka

Posnemite videoposnetke, pri katerih ne bo odlična le slika, ampak bo izvrsten tudi zvok. Vgrajeni stereo mikrofon fotoaparata in združljivost z Nikonovim zunanjim stereo mikrofonom ME-1 omogočata oster in jasen zvok.

Način delovanja z učinki

Ustvarite fotografije in videoposnetke z različnimi posebnimi učinki. Izolirajte barve, da bodo izstopale, izberite možnost črno-bele fotografije, raziščite učinek retro ali spremenite videz stavb, da bodo videti kot miniature. Že med fotografiranjem si lahko ogledate rezultate izbranega učinka in prilagodite njegovo intenzivnost.

16 scenskih načinov

Hitro fotografirajte popolne fotografije z različnimi scenskimi načini, kot so šport, plaža in sneg. Preprosto izberite način, ki najbolje ustreza motivu ali situaciji fotografiranja, in fotoaparat bo samodejno optimiziral čas zaklopa, občutljivost ISO in zaslonko za vrhunske rezultate.

1714352700

Optimalne podrobnosti v visokokontrastnih pogojih

Ko fotografirate slike v močni svetlobi ali z osvetljenim ozadjem, dva načina omogočata, da zajamete podrobnosti v temnih in svetlih območjih. HDR (High Dynamic Range) je popoln način za mirujoče motive, medtem ko je način aktivne osvetlitve D-Lighting optimalen za fotografiranje premikajočih se motivov. V obeh načinih lahko izberete stopnjo intenzivnosti.

Domiselna oblika

Z velikim zaslonom LCD in majhnim, lahkim ohišjem je fotografiranje s fotoaparatom D5300 čisti užitek. Nikonova izjemna ergonomična oblika, jasni meniji in gumbi na en dotik za pogosto uporabljene funkcije, kot sta D-videoposnetek in pogled v živo, zagotavljajo hitro in intuitivno delovanje.

Objektiv AFS 18-140 ED VR

Kompakten in vsestranski zoom objektiv formata DX. Ta objektiv s 7,8-kratnim zoomom, ki je primeren za najrazličnejše motive, je s svojo kompaktno in lahko konstrukcijo vsestranski spremljevalec. Sistem za zmanjšanje tresljajev zmanjša učinke tresenja fotoaparata, tako da slike niso zamegljene, in zagotavlja stabilno sliko v iskalu. Nikonov tihi pogon Silent Wave Motor omogoča hitro in tiho samodejno ostrenje.

Vsestranski objektiv formata DX s 7,8-kratnim zoomom in goriščno razdaljo od 18 do 140 mm (pri 35-milimetrskem formatu in Nikonovem formatu FX ustreza 27–210 mm).

Od širokokotnih do telefoto posnetkov: idealen vsestranski objektiv, primeren tako za fotografiranje prostranih pokrajin kot oddaljenih motivov, na katerih so ohranjene podrobnosti.

Visoka optična zmogljivost: en element iz ED-stekla (izjemno nizka disperzija) in ena asferična leča zagotavljata visoko ločljivost in kontrast, hkrati pa zmanjšata večino napak odklona in barvne disperzije.

Sistem za zmanjšanje tresljajev (VR): zmanjša učinek tresenja fotoaparata in omogoča fotografiranje pri do štiri stopnje manjši hitrosti sprožilca. Delovanje sistema VR je tiho tudi med snemanjem videoposnetkov.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori