Naj bo posebna priložnost, popestritev vsakdana ali pa pogosto opravilo, oblikovanje pričeske in stila je lahko prav enostavno in hitro opravilo. Za to potrebujete samo pravo idejo in kakovostne pripomočke. Tu vam zagotovo lahko pomaga Philips s svojimi učinkovitimi, trajnimi in lasem prijaznimi rešitvami.

Svoje lase lahko ukrotite kar doma, brez dragih in zamudnih obiskov frizerskih salonov. Z izdelki za nego las iz Philipsa se boste rokovali s prav tako učinkovitimi pripomočki kot jih najdete v frizerskem salonu, v spodnjem članku pa boste prejeli še nekaj koristnih nasvetov, da bodo začetki še lažji.

Ustrezna nega las

Poskrbite, da bodo lasje pred urejanjem umiti In ustrezno negovani. Tako boste dosegle najboljše rezultate, ki bodo tudi trajali dalj časa.

Suhim in poškodovanim lasem se lahko izognete že pri izbiri naprav za lasno nego, kot so sušilniki, ravnalniki ali kodralniki las. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da mehanska obdelava ali pretirana izpostavljenost toploti uničuje naravno hidracijo las, posledica tega pa so suhi in poškodovani lasje.

Izberite izdelke za osebno nego Philips

Pregrevanje in prevelik pritisk na lase vsekakor škoduje vlažnemu ravnovesju in lesku las. S tehnologijo Moisture Protect vam nekateri Philipsovi izdelki omogočajo brezskrbno sušenje ali ravnanje las. Senzor namreč med uporabo likalnika za lase ali fena 30-krat na sekundo preveri stanje las in samodejno uravnava temperaturo ter s tem preprečuje nepotrebno izpostavljanje vročini. Komplementarna tehnologija ThermoProtect pa omogoča optimalno temperaturo sušenja ali ravnanja las za dodatno zaščito pred pregrevanjem in uničenjem.

Za čudovito sijoče in gladke lase bo poskrbela nega z ioni, ki s pomočjo negativno nabitih ionov preprečuje statično naelektrenost, neguje lase in zgladi lasno povrhnico. S to nepogrešljivo tehnologijo se boste izognili izgledu regratove lučke. Prava izbira pripomočkov za nego las lahko torej zelo pripomore k zdravju in izgledu vaših las.

Sušenje in oblikovanje las

Ko izbirate med različnimi sušilniki las, je pomembno imeti v mislih naslednje:

  • Velikost in moč sušilnika sta pomembna dejavnika Do elegantne pričeske kar v udobju svojega doma.za namembnost, učinkovitost in vzdržljivost sušilnika.
  • Nastavki vam bodo v veliko pomoč pri oblikovanju različnih pričesk.
  • Nastavitve hitrosti in temperature omogočajo večjo prilagodljivost sušilnika.
  • Tehnologije za nego las kot so ionsko delovanje, samodejno uravnavanje temperature ali keramičen element preprečujejo izsušenost in poškodbe las.
  • Hladen tok omogoča učvrstitev za obstojnejšo pričesko.

Čeprav se na prvi pogled izbira pravega sušilnika las zdi enostavna, pa temu ni vedno tako. Potrebno se je zavedati, da je zdravljenje poškodovanih las zelo dolgotrajno opravilo, ki ima le redkokdaj hitre in ugodne rešitve. Zato ne skoparite pri izbiri aparata, ki ga boste uporabljali redno. Z razvojem tehnologije in raziskav na področju nege las čedalje bolj v ospredje prihajajo uporabne nastavitve za njihovo nego, ki las ne le sušijo in oblikujejo, temveč tudi negujejo in zmanjšujejo možnost poškodb.

Sušilniki las nemalokrat vsebujejo nastavke – najbolj pogosta in zaželjena sta ozek nastavek in razpršilec. Prvi koncentrira zračni tok skozi ozek nastavek in s tem omogoča usmerjeno in močno delovanje, ki vam lahko med drugim pomaga zravnati lase. Z rapršilnikom pa boste dobile ravno nasprotne rezultate. Zračni tok bo namreč razpršen, kar bo dalo vašim lasem volumen in živahen izgled.

Priporočamo, da las ne sušite takoj po umivanju. Osušite jih z brisačo ali pa jih vanjo ovijte za približno 15 minut. Če želite ravne lase boste poleg sušilnika las potrebovale še krtačo in koncentrator oziroma ozek nastavek. Lase najprej ločite na pramena, s krtačo pa pojdite pod vsak pramen las. Lase pričnite sušiti pri korenini in se skupaj s krtačo pomikajte v smeri rasti las proti konicam. Vroč zrak naj bo prav tako rahlo usmerjen proti konicam in ne pravokotno na las. V kolkor želite doseči dodaten volumen, enako ponovite še s spodnje strani tako, da krtačo držite na laseh ter se s fenom, ki je usmerjen stran od glave, pomikajte proti konicam las.

Oblikovanje las s pripomočki

Tako kot pri sušilnikih za lase je tudi pri ravnalnikih in kodralnikih pomembnih več dejavnikov kot le cena in moč. Ker so lasje pri uporabi ravnalnikov in kodralnikov z njimi v neposrednem stiku, je izbira materialov in njihovih lastnostih še kako pomembna. Poleg tega dobro preverite še ostale tehnologije, ki bodo skrbele za zdravje vaših las. Bodite pozorne na:

  • Temperaturne nastavitve in čas segrevanja.
  • Lastnosti plošč in cevk, ki bodo v neposrednem stiku z lasmi, kot so materiali, velikost ter gibanje.
  • Nega las z ioni.
  • Zagotavljanje enakomernega segrevanja je prav tako pomembna lastnost, ki preprečuje pregrevanje las.
  • Varnostni mehanizmi, kot je samodejni izklop, zaklepna ročica ali preprečevanje nenamernega spreminjanja nastavitev temperature.

Poleg vsega naštetega je pomembno, da lasje niso izpostavljeni previsokim temperaturam predolgo časa. Za to skrbijo varnostni mehanizmi in tehnologije, ki skrbijo za enakomerno porazdeltev temperature skozi celotno ploščo in primerni materiali. Prav tako je potrebno vedeti, da je uporaba prevelikega pritiska med ravnanjem škodi lasem. Zato je Philipsov ravnalnik las HPS930/00 opremljen s posebnima lebdečima ploščama, kateri se premakneta, kadar je pritisk povečan. To bo vaše lase zaščitilo pred poškodbami in bo preprečilo njihovo lomljenje.

Elegantno ravni lasje z likalnikom Philips

Elegantni ravni lasje …

O tehnologiji in pravilni izbiri je bilo že dovolj napisanega, zato pojdimo k konkretnim nasvetom za oblikovanje pričeske. Za enostavno zaobljeno pričesko, ki jo boste lahko naredile same in obenem negovale svoje lase, smo pripravili 5 enostavnih korakov. Vse kar potrebujete je likalnik za lase Philips HPS930/00 in krtačo za lase, po želji pa tudi sponko in pršilo za lase.

Korak 1: Na lase nanesite kremo za glajenje las med sušenjem in naredite prečko na strani glave.
Korak 2: S sušilnikom posušite lase in jih med sušenjem gladite s prsti.
Korak 3: Ravnajte lase po majhnih pramenih; najprej spodnje plasti in nato pa zgornje. Ravnalnik premikajte počasi in gladko od lasišča proti konicam las.
Korak 4: Konice nekoliko zavihajte tako, da pri ravnanju spodnjega dela pramena ravnalnik zasukate navznoter.
Korak 5: Vzemite koder na čelu in ga spnite nekoliko nižje od oči, da oblikujete frufru. Uporabite lahko tudi okrasno sponko.

… ali živahni kodri.

Če si želite ustvariti mehke kodre in valovite lase, polne življenja, potem sledite enostavnim 5 korakom spodaj. Da bo ustvarjanje še lažje, vam je lahko v pomoč tudi priloženi. Do čudovitih valovitih las vam bo najbolje pomagal Philipsov oblikovalnik pričesk HP8664/00.

Navihani kodri s kodralnikom Philips

Korak 1: Lase osušite z brisačo in jih utrdite s peno za oblikovanje. Naredite nizko prečko na strani.
Korak 2: Lase nekoliko posušite s sušilnikom in prsti ali ravno krtačo. Spnite zgornjo polovico las, da vam ne bo v napoto.
Korak 3: Pramen las ovijte na krtačo za oblikovanje od konic proti lasišču. Ščetine bodo držale lase na mestu. Po nekaj sekundah obrnite konico krtače, da se ščetine uvlečejo in nežno sprostite pramen.
Korak 4: Za več volumna ob temenu vzemite pramen na vrhu glave in ga ovijte okoli segrete cevke čim bližje lasišču. Ko končate s segrevanjem posameznega pramena, ga držite z roko, dokler se ne ohladi, da bo zadržal obliko.
Korak 5: Lase nežno skrtačite za še mehkejši videz pričeske in jo utrdite z lakom za lase.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori