V osnovni šoli smo vabila na rojstno dnevne zabave, ki smo jih prirejali doma, velikokrat zaključili z mislijo »S seboj prinesite copate!«, ki so bile skorajda pomembnejše od darila. No, tokrat copat ni potrebno nositi s seboj, je pa vsekakor zaželeno, da pomislite na naslednjih pet izdelkov, brez katerih si piknikov v zadnjem času preprosto ne moremo predstavljati.

Svež zrak, majsko žvrgolenje narave in topli sončni žarki že vabijo k prijateljem na teraso ali na vrt, kamor se boste odpravili založeni s košaro slastne hrane, zabavno glasbo in polni energije. z namenom, da preživite še en družaben dan, ki si ga boste vtisnili v prijeten spomin.

Vroče na žaru

Žari na oglje zahtevajo več časa, zato svetujejo, da se z njimi omejimo na vikende, ko se nam redko mudi naprej po opravkih. Ohranjajo avtentičen okus hrane, ki razvaja naše brbončice in njeno edinstveno aromo, ki premami čute. Žari, ki delujejo na plin, so univerzalni in priročni. Omogočajo enostaven vklop, kar je najbolje, pa je, da nam celotna priprava ne vzame toliko časa, kot nam ga vzamejo zgornji. So preprosti za čiščenje, ne puščajo pepela in ne bo sledi saj, ki bi uničile videz vaše skrbno varovane trate pred hišo. Električni žari so enostavni za uporabo, saj jih hitro pripravimo, še hitreje pa očistimo in pospravimo. Ker zagotavljajo enakomerno ogrevalno površino, so primerni za začetnike, ki se ob peki mesa in istočasnem čebljanju s prijatelji ne znajdejo ravno najbolje.

Steklokeramični žar Gorenje GG1200E je sestavljen iz vrhunskega ohišja, nerjavečega jekla in Shott stekla, ki premore segrevanje do temperature 250oC. Poleg energijske varčnosti žar mojstru ponuja zložljivo zaščito proti škropljenju maščobe, rešetko za pogrevanje, zdrav način peke mesa brez CO2 in enostavno čiščenje po uporabi.

gorenje-electric-glass-gril

Sočnega lososa pripravite tako, da ga pokapljate z limoninim sokom in pustite na hladnem, da se marinira okoli pol ure. Okus bo svež, specifičen, spominjal bo na poletne večere ob morju in izredno se bo prilegal k sveži zelenjavi.

Spirale za zdravje

Kdo pravi, da morajo biti pikniki nujno polni nezdrave, težko prebavljive hrane, ki jo čutite še naslednji dan v želodcu? Poskrbite za zdravje in dobro počutje. Poskrbite, da boste imeli na izbiro dovolj sadja in zelenjave, ki bo dodala tako pisano barvo kot poživila okus pripravljenim kosom mesa.

zelenjava na zaru

Podjetje Russel Hobbs je pred kratkim predstavilo novost, ki vam bo poenostavila rezanje in omogočila čas, ko se boste namesto s pripravo hrane raje ukvarjali z vašimi prijatelji. Spiralizator Russel Hobbs vam pomaga do bolj uravnotežene prehrane, saj z njim na (tudi otrokom) simpatičen način ustvarjate tri različne oblike rezancev ter spiral. Velika prednost produkta je v tem, da lahko v proces priprave hrane vključite tudi otroke, ki jih bodo zabavale že oblike, v katere izdelek pretvarja zdravo hrano. Poleg tega so v podjetju poskrbeli za varnost vaših najmlajših in vas, seveda, ko boste spili kakšen kozarček žlahtne kapljice preveč, saj so vsi rezalniki zaščiteni in ločeni od delov, ki se jim največkrat približate s prsti.

Da bi tako meso kot zelenjavo uživali do potankosti, pripravite zeleno omako, ki je na piknikih vedno pravi hit. Zmešajte olupljene paradižnike, čebulice, česen, limeto in jalapeno papriko, za piko na i pa mešanici dodajte še koriander, ki bo spominjal na sveže dišeče mehiške tacose.

Glasba združuje

Glasba je »priročna« za tiste trenutke, ko vam zmanjka besed. Ustvarja vzdušje in brez nje si ne predstavljamo celodnevnega piknika na prostem. Ponuja karaoke, petje, plesanje, vriskanje, piskanje, skakanje, miganje … Najbolje ob vsem tem pa je, da je podjetje JBL poskrbelo za njeno priročnost in jo pripeljalo na naše police!

Jbl Flip4

Letošnji hit med brezžičnimi zvočniki si preprosto morate omisliti. JBL Flip 4 je najnovejša pogruntavščina, ki omogoča ure in ure prenosnih zabav ob ritmih glasbe, ki jo obožujete. Se spomnite zadnje zabave v klubu, kjer so se zvočniki premikali in vibrirali, da ste se znašli v popolnem transu? Točno to je Flip 4. Je sinonim za močan in kakovosten zvok v novi obleki. Niti dež vas ne bo pregnal domov, saj so zvočniki vodoodporni in izredno trpežni. Ne skrbite, če se vam bo nekaj kapljic piva namesto po piščančjih perutničkah polilo po zvočnikih – preživijo namreč tudi to. Vam zvoni telefon in ga v tej gneči ne najdete? Ne skrbite, z zvočniki Flip 4, ki delujejo preko povezave Bluetooth, lahko sprejmete klice, saj vam omogočajo kristalno čist zvok brez šumenja in odmevanja.

Za tiste, ki imajo raje manjše škatlice z ogromno zvoka, je JBL poskrbel s prenosnimi Bluetooth zvočniki JBL GO. Simpatično, kvalitetno, glasno.

Ustvarjajte spomine

Ne moremo mimo pomladnih piknikov brez fotoaparata, s katerim bi ovekovečili prijetne spomine. Ni potrebno biti profesionalec, saj sodobna tehnologija vrhunsko fotografijo z vsakim novim izdelkom bolj približa amaterskim ljubiteljem slike.

Canon-EOS-800D

Canonov aparat EOS800D je točno to, kar imate v mislih. Z DSLR fotoaparatom izrazite svojo ustvarjalno žilico, saj je enostaven za uporabo. Z njim izdelajte čudovite fotografije in filme ter na takšen način ovekovečite najpomembnejše trenutke v svojem življenju. S hitrostjo šest sličic na sekundo in svetlim optičnim iskalom ne zamudite ničesar, z najhitrejšim sistemom samodejnega ostrenja na svetu pa dosežite popolnoma izostrene rezultate, zaradi katerih bodo vsi trdili, da ste profesionalni fotograf. Fotoaparat v trenutku povežite s pametnim telefonom in pošljite fotografije v skupno rabo.

Nimate stojala za fotoaparat? Sposodite si prazno plastenko z zamaškom in vijak na fotoaparatu privijte nanjo.

Zmešani sokovi

Glede na hiter način življenja se niti ne čudimo, da so smutiji postali tako popularni. Kako super bi bilo, če bi lahko na piknikih ustvarjali svoje lastne pogruntavščine sadnih, zelenjavnih in alkoholnih sokov, kajne?

HR3655 philips blender - piknik

Philips Blender HR3655 ponuja ravno to. Po dostopni ceni vam izdelek z zmogljivim 1400-vatnim motorjem do potankosti zmeša vse sestavine, ki jih spravite v stekleno 2-litrsko posodo. S prednastavljenim programom za napitke boste lahko improvizirali in gostom na piknik zabavi pustili, da si zmešajo svoj pribljubljeni napitek.

Za še boljšo osvežilno margarito dodajte košček jalapeno paprike, kajenski poper, baziliko, koriander, kumarico, sveže jagode ali cvetove vrtnice. Ker se svetuje, da se omenjenih sestavin ne meša, je najbolje, da jih spijete sedem in tako degustirate vsako od njih posamično.

Zabava na prostem se lahko začne! Imate vse? 1, 2, 3, 4 in 5 – gremo!

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori