Urška, mati dveh otrok, se je razpisala o tem, zakaj je tako navdušena nad aparatom za sladoled Yonanas.

Če smo se do zdaj starši spraševali, koliko sladoleda otroku dovoliti, da je še zdravo, in vas je vaš otrok celo poletje molodeval za sladoled, lahko zdaj mirne duše dovolite, da ga poje, kolikor ga je volja. Še več, celo sam si bo lahko pripravil svoj najljubši sladoled!

Kako? Z aparatom za sladoled Yonanas je to sila preprosto in zdravo. Vaš otrok si bo lahko tako kot pravi slaščičar v samo nekaj minutah sam pripravil domači sladoled, ki bo iz 100 % sadja, kremaste strukture in dišeč po pravem sadju, zadovoljstvo pa bo na obeh straneh – staršev in otrok. To vam zagotavljam kot mamica otrok, ki obožujejo sladoled. 

Ker je z aparatom Yonanas pripravljen sladoed popolnoma naraven, je še posebej priporočljiv za družine alergikov ali občutljive na laktozo in gluten. Tako pripravljen sladoled namreč ne vsebuje niti laktoze niti glutena ali drugih umetnih dodatkov. 

Za odličen sladoled potrebujete le zamrznjeno banano in svoj najljubši sadež. Banana bo dala sladoledu kremno strukturo, sladkobo in povezala okuse, izbrano dodano sadje pa bo prispevalo barvo in aromo.  Tako za okusen sladoled ne potrebujete niti dodanih sladil, niti dodanih barvil, ojačevalcev okusov, ali smetan. Priprava sladoleda pa vam ne vzame več kot 5 minut dela

Kot mamica dveh majhnih otrok, laktozno intolerantnih in alergičnih na sojin lecitin, ki obožujeta sladoled, sem se nenehnih prošenj in ugibanj, koliko sladoleda otrokoma privoščiti, rešila. Še več, izdelava svojega lastnega sladoleda je postalo naše najljubše opravilo in traja že dobro leto dni. Tako dolgo smo namreč že navdušeni uporabniki aparata Yonanas. Ne samo, da lahko sproti v sladoled pretvorimo vso prezrelo sezonsko sadje, ki nam ostaja v košaricah in ga ne moremo pojesti, temveč si iz tega sadja, polnega vitaminov in hranil, pripravljamo sladoled celo zimo. In moji otroci si ga lahko privoščijo v neomejenih količinah. 

Aparat Yonanas, je zasnovan tako, da je priprava sladoleda mala malica tudi za otroka, čiščenje pa še enostavnejše. V aparat Yonanas damo zamrznjeno sadje in kremasti sladoled enostavno takoj priteče iz aparata. Od podobnih aparatov se Yonanas razlikuje predvsem v tem, da ima v notranjosti zobce, ki zamrznjeno sadje nastrgajo in ga pretvorijo v sladoled s kremasto strukturo in sadja ne sesekljajo na drobno kot recimo to naredijo drugi, podobni aparati. Po uporabi aparata, ga enostavno razstavimo in dodatne dele umijemo v pomivalnem stroju

Za konec lahko samo pripišem, da smo v naši družini izredno veseli, da je z nami nov prijatelj – Jonas, kot ga imenujeta moja otroka in mož. Ker ne vzame veliko prostora je nepogrešljiv tudi na počitnicah na morju. 

Nekaj uporabnih idej in kombinacijah okusov priprave sladoleda najdete na spletni strani 220 stopinj poševno.

Urška Fartelj, dipl. org. manag. – avtorica otroške knjige Zabava na izgubljenem otoku in blogarka kulinarične strani 220 stopinj poševno

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori