Nikoli več v zmoti.

Z najvišjimi energijskimi standardi A+, A++ in A+++ lahko s hladilnikom veliko privarčujete. Vsak dodan plus pomeni porabo še nekaj odstotkov energije manj kot prejšnji. Najvarčnejši  lahko tudi do 50 odstotkov energije manj. Seveda je veliko odvisno od vaših navad odpiranja in zapiranja vrat ter lokacije hladilnika. Vendar drži, da so hladilniki v najvišjih energijskih razredih varčnejši in bolj prijazni za okolje in uporabnika na dolgi rok.

(A+) – energijsko zelo učinkovit razred,

(A++) – drugi najbolj učinkovit energijski razred,

(A+++) – v EU najboljši možen razred pri varčevanju energije električnih aparatov.

funkcije-hladilnikov-energijski-razredi-a

Predal 0°C

Temperatura predala se ohranja tik nad lediščem in zagotavlja optimalni nivo vlažnosti. Sadje, zelenjava, ribe in meso bodo ohranili svojo prehrambeno vrednost. Hrana bo ostala sveža dvakrat dlje kot z običajnim shranjevanjem v hladilnikih.

Sistem aktivnega dvojnega hlajenja – nov sistem hlajenja brez nastajanja ledu (No Frost)

Da bi zagotovili najboljše pogoje za shranjevanje živil, se mora nivo temperature in vlažnosti v predelu hladilnika razlikovati od nivoja v predelu za zamrzovanje. Sadje in zelenjava v predelu hladilnika potrebujejo visok nivo vlažnosti, pri čemer lahko previsoka vlažnost negativno vpliva na živila, ki so shranjena v predelu za zamrzovanje. Da bi zagotovili optimalno delovanje in najboljše prednosti kombiniranega hladilnika, je Beko razvil napredno tehnologijo, ki omogoča aktivno dvojno hlajenje. Dva sistema hlajenja delujeta ločeno drug od drugega v predelu hladilnika in zamrzovalnika, kar zagotavlja dodatne prednosti.

Antibakterijska tesnila na vratih  

Tesnila na vratih hladilnika so idealno okolje za nastajanje bakterij, kar je lahko nevarno za vas in vašo družino. Za maksimalno higieno znotraj hladilnika so tesnila vrat prevlečena z antibakterijsko zaščito, ki odstranjuje bakterije.

No Frost

Hladilniki z No-Frost sistemom se povsem razlikujejo od drugih. V običajnih hladilnikih in zamrzovalnikih vlaga tvori led. Ta led je potrebno ročno stopiti in očistiti, Beko hladilniki imajo v ta namen vgrajen uparjevalnik. Poleg manj čiščenja, funkcija ponuja večjo kapaciteto shranjevanja.

Hladilnik-funkcije-nofrost-No-Frost

Ionizator zraka

Ionizator nevtralizira bakterije, viruse in delce, ki povzročajo neprijeten vonj v hladilniku. Hrana ostane dlje časa sveža.

Aktivna modra svetloba

Pri živilih, shranjenih v predelu za ohranjanje svežine in osvetljenih z modro lučjo, se zaradi učinka aktivne modre luči nadaljuje fotosinteza, zato živila ostanejo sveža in v njih vzdržuje vsebnost vitaminov. Modra svetloba deluje tudi takrat, ko so vrata hladilnika zaprta.

Ionizator zraka

Ionizator zraka v hladilnik oddaja negativne ione, ki nase vežejo:

Etilen,»rastlinski hormon«, ki je prisoten v vseh tkivih rastlin, sadja in zelenjave, ustvarja proces zorenja vse do uvelosti.

Bakterije imajo v hladilniku idealne pogoje za hitro razmnoževanje. Povzročajo pokvarljivost živil, okužbe in neprijeten vonj v hladilniku.

Poseben predal z nižjo temperaturo

Poseben predal z nižjo temperaturo kot jo ima preostali del hladilnika. Pri nekaterih hladilnikih ima ta del približno 30% nižjo temperaturo, določeni pa jo lahko ohranjajo tudi tik nad lediščem. Ta del hladilnika je zelo primeren za shranjevanje živil kot so ribe, meso in sveža zelenjava. Živila ohranijo kakovost do 5 krat dlje. Proizvajalci predal z nižjo temperaturo, na trgu predstavljajo pod različnimi imeni: Nulta cona, ChillerZone, ZeroZone, Cool’n’Fresh, BioFresh …

Dinamično hlajenje

Pospešeno kroženje zraka konstantno uravnava temperaturo in jo ohranja enakomerno v celotnem hladilniku.

Samodejno uravnavanje vlage

Samodejno uravnavanje vlage v shranjevalnih prostorih z določeno stopnjo vlažnosti, ki se delijo na suh in vlažen del. Suho področje je namenjeno shranjevanju mesa, rib in sira, prostor z več vlage pa je namenjen shranjevanju svežega sadja in zelenjave. Živila zaradi primerne vlage ohranijo svežino trikrat dlje.

Za izbiro ustreznega hladilnika po vaši meri, vam bo v veliko pomoč Big Bangov spletni asistent.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori