Pametni dom v trgovinah Big Bang s svetovanjem ali od izrisa do vgradnje.

Vse več je pametnih naprav, ki jih uporabljamo pri vsakdanjih opravilih: pametni telefon, pametna ura, pametni pralni stroj, pametna svetila, pametne aplikacije,… Zdaj je na vrsti tudi vaš dom. Ali veste, da lahko različne pametne naprave, ki jih že sedaj uporabljate, vključite v vaš pametni dom in ga lahko povsem enostavno tudi nadgrajujete?

S pametnimi rešitvami lahko še bolj povečate udobje vašega doma in na primer kar iz naslanjača ugasnete luč, preverite, kaj se dogaja s kruhom v pečici ali pa odprete dvoriščna vrata gostom. A pametni dom ni le udobje, skrbi tudi za varnost vašega imetja pred požarom, izlitjem vode ali monoksidom in zaščiti dom pred vlomilci, tudi tako, da daje videz žive hiše, ko ste zdoma. Pametni dom pripomore tudi k manjšemu računu za električno energijo; bodisi z nadzorom porabe električne energije bodisi s tem, ko ugasne pozabljeno luč v otroški sobi, ko ob odhodu vklopite alarm.

Pametni dom

Pametni dom je z razvojem novih brezžičnih tehnologij sedaj še bolj dostopen in zmogljivejši. Če ste še pred nekaj leti za vgradnjo alarmnega sistema, poleg veliko denarja, potrebovali tudi popolnoma novo žično napeljavo, temu danes ni več tako. Nova generacija brezžičnih pametnih modulov in senzorjev omogoča namestitev senzorjev gibanja, senzorjev odprtja in glasne sirene, brez večjih posegov v obstoječo napeljavo. Za brezskrbnost glede baterij, pa vas o iztrošenosti pravočasno spomni sistem, vendar se običajno prej kot v letu dni to ne bo zgodilo. Pa tudi če na katero izmed naprav, ki bi jo želeli avtomatizirati, niste pomislili danes, jo lahko v pametni dom vključite jutri ali pa čez nekaj let. Sistem je mogoče postopoma nadgrajevati in tako ste lahko vedno v koraku s tehnologijo in trendi.

Pametni dom

Za vse, ki se novih tehnologij radi lotevate, sami priporočamo večfunkcijsko pametno centralno enoto Homey, ki jo je moč povezati z različnimi napravami. Tako lahko v pametni dom Homey vključite na primer klima napravo, TV in hišni kino preko IR sprejemnika, pametno svetilo IKEA ali sesalec Roombo preko klasičnega WiFi-ja, FIBARO pametna senčila, svetila ali druge elemente na Z-Wave-u, vremensko postajo na ZigBee-ju, pametno ključavnico, ki komunicira prek Bluetooth-a ali pametno vtičnico na protokolu 433 ali 868 MHz, ali gospodinjske aparate (Bosch HomeConnect Siemens,…).

Pametni dom

Pametno srce Homey združuje vse te naprave v en, celovit pametni dom in s tem omogoča, da vaše naprave delujejo skupaj. Npr. zjutraj, preden odidete v službo, lahko zgolj z glasovnim ukazom »Alexa, good morning« sprožite več naprav hkrati: dvignete senčila, izklopite svetila, zaženete pralni stroj, izklopite radio, nastavite nižjo temperaturo stanovanju in vklopite alarm. Lahko pa kadarkoli, tudi oddaljeno, preverite, kaj se v vašem domu dogaja. Pametni dom Homey omogoča uporabniku svobodo izbire in neodvisnost od načina komunikacije naprav, saj danes podpira že preko 50.000 naprav!

Kako vam do pametnega doma pomagamo v Big Bangu

V trgovinah Big Bang je na voljo ponudba in strokovno svetovanje za vse, ki bi se pametnega doma radi lotili sami, s storitvijo od idejne zasnove do vgradnje pa lahko pomagamo tudi tistim, ki želijo vgradnjo prepustiti usposobljeni ekipi Go4Panda.

Pametni dom

V trgovinah Big Bang v mariborskem Europarku, v Ljubljani na Rudniku in v kratkem tudi v Big Bang-u v Kranju, lahko delovanje pametnega doma tudi preizkusite. Za vas smo pripravili demo Homey pametni dom, kjer lahko glasovno (Amazon Alexa) ali s pomočjo tablice:

  • dvigate in spuščate senčila,
  • vklopite in izklopite svetila,
  • upravljate s televizorjem,
  • preizkusite povezljivost z Bosch HomeConnect gospodinjskimi aparati,
  • pozvonite ali pomahate na IP video domofon DoorBird,
  • spremljate protivlomne senzorje in sireno ter senzorje temperature, svetilnosti, dima in monoksida,
  • preizkusite pametno ključavnico Danalock, ki ustreza na skoraj vsa vrata,
  • regulirate klima napravo.

V objavljenih terminih pa bodo za vas na voljo tudi strokovnjaki iz Go4Panda, ki bodo na podlagi tlorisa ali vaših želja pripravili idejno zasnovo vašega pametnega doma.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori