Sredi leta 2013 LG predstavlja svojo najnovejšo mobilno novost s preprostim imenom G2. Nov paradni konj podjetja LG bo fizičnim uporabnikom na voljo v septembru.

Napredna kamera s 13 milijoni slikovnih točk

Kamera s 13 milijoni slikovnih točk od uporabnika ne bo zahtevala kirurško mirne roke, saj tehnologija optične stabilizacije slike (OIS) umiri fokus kamere in s tem zmanjšuje popačenost fotografije in nemirnost videoposnetkov. Funkcija optične stabilizacije slike je idealna za posnetke, ki jih boste posneli v slabi oziroma večerni svetlobi, ko kamera potrebuje dlje časa za zajem fotografije. S svojim 5,2-palčnim (13,2 cm) zaslonom, katerega resolucija je kar 1080 x 1920.

Večtočkovni Avto Focus z veliko hitrostjo prilagaja fokus več obrazov ali premikajočih objektov naenkrat. Prav tako je mobilnik opremljen s funkcijo Super Resolution, ki omogoča 16-kratno zoom povečavo, medtem ko s tem ne išče kompromisa v kakovosti slike.

 

Oblika in velikost

S svojo obliko se je LG sicer malce zgledoval pri Samsungu, vendar je celotnemu dizajnu in obliki več kot očitno dodal svojo noto, saj je G2 eden prvih pametnih mobilnikov, ki ima fizične gumbe nameščene na hrbtni strani naprave. Glavna tipka ter tipki za povečevanje in zmanjševanje moči zvoka in svetlobe so tik pod kamero na hrbtni strani. 

LG G2 je s svojim 5,2-palčnim (13,2 cm) Full HD IPS LCD-zaslonom na dotik in dimenzijami 138,5 x 70,9 x 8,9 mm ravno za odtenek večji od Samsunga Galaxy S4, vendar ga zato odlikuje tudi pol centimetra večji zaslon. 

Zmogljiv procesor in večopravilnost LG G2

S svojim štirijedrnim 2,6-gigaherčnim procesorjem, 2 gigabajtoma delovnega pomnilnika ter različicama 16 in 32 GB notranjega spomina se LG G2 uvršča med najsodobnejše in najzmogljivejše naprave na trgu.
Zaradi svoje strojne opreme tako z lahkoto izvaja več funkcij istočasno. Tako boste lahko opravljali videoklice, obenem fotografirali in med klicem pošiljali fotografijo osebi, s katero se pogovarjate.

Baterija

Li-Po 3000 mAh baterija omogoča dolgotrajno delovanje ob uporabi najnaprednejših funkcij aparata. Super tanka baterija naj bi zaradi svoje tehnologije litijevih polimerov zagotavljala dolgo obstojnost, prav tako pa so pri LG-ju ob baterijo vgradili GRAM-čip, ki skrbi za še 20 odstotkov nižjo porabo baterije. 

Funckija “Gost” 

Ker svoj mobilnik radi tudi posojate oziroma se z njim velikokrat radi igrajo tudi vaši malčki, lahko s funkcijo “Gost” – Guest Function, sami nadzirate, do katerih nivojev in aplikacij telefona bo imel drug uporabnik dostop in katerih ne bo mogel uporabljati. Sami nastavite domač zaslon, ki je prilagojen za vas in ste si ga sami uredili, ter zaslon za goste, ki jim boste napravo posodili in katerim boste omogočili zgolj funkcije, za katere menite, da bi jih nujno potrebovali. 

Qucik Window

Quick Window oziroma “hitro okno” sicer ni nova pogruntavščina, ki bi si jo omislil LG, podoben pogled je predstavil že Samsung na svojem Galaxyju S4, vendar pa je LG s tovrstno funkcijo šel kar nekaj korakov dlje. Prav tako kot pri Galaxyju S4, se funkcionalnost zaslona prilagodi okencu, ko ga pospravimo v zaščitno torbico, se zaslon mobilnika G2 zmanjša na velikost prikaznega okna, ki ga ponuja zaščitna torbica. Vendar pa LG-jev pomanjšan zaslon nudi več možnosti upravljanja, saj se lahko preko okenca vseeno javljamo na klice in izbiramo glasbo, ki bi jo radi poslušali, brez jemanja telefona iz torbice.

Novost fizičnih gumbov

Kot že omenjeno, se je LG pri obliki malce zgledoval po Samsungu, vendar je veliko funkcij nadgradil v svojem slogu. Tako so vse tri najpomembnejše tipke (fizične tipke) telefona pomaknjene na njegovo hrbtno stran. Kot so poudarili pri LG-ju, je palec najbolj uporabljen prst naših rok, zato so mu dali tudi veliko večji pomen kot marsikateri proizvajalec do zdaj. 

Na voljo v barvi črna/bela 
 Procesor  2.26GHz štirijedrni – Snapdragon 800
 Zaslon 5.2″ – 1920 x 1080 Full HD IPS
 Delovni pomnilnik  2GB LPDDR3 800MHz
 Velikost pomnilnika 16/32 GB
 Omrežje

 CDMA (1x / EVDO Rev.A)

2G (GSM / EDGE)

3G (HSPA+42Mbps / HSPA+21Mbps)

LTE (SVLTE, CSFB, CA, VoLTE, RCS, MIMO)

 Velikost (v mm) 138.5 (V) x 70.9 (Š) x 8.9 (D)
 Baterija 3,000mAh Li-Polymer
 Fotoaparat13MP OIS (Optični stabilizator slike)
8x digitalni zoom 
Večtočkovni fokus (9 točk)
Full HD 60fps
 Avdio 24bit x 192kHz Hi-Fi zvok
Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori