Najbolj vroči meseci leta so tu,s tem pa tudi lahkotna in krajša oblačila.

S prijetnejšimi temperaturami pa pridejo na plano tudi britvice, depilatorji, voski in ostali pripomočki, ki so bili skozi zimo zapostavljeni. Obiski lepotilnih salonov, kjer kozmetičarke poskrbijo za gladke noge in urejen predel bikinija, so lahko zelo potratni in nenazadnje tudi dragi. Zato se mnoge odločajo za urejanje kar doma ali na poti, saj je mogoče z upoštevanjem navodil pravilne depilacije doseči prav tako dobre rezultate kot pri kozmetičarki, celo v krajšem času.

V nadaljevanju si preberite nekaj nasvetov o pravilnem odstranjevanju dlačic, da bodo izpostavljeni predeli gladki, poletje pa res brezskrbno.

Kateri način odstranjevanja dlačic izbrati?

Za odstranjevanje nezaželenih dlačic se uporabljajo različne metode, ki imajo svoje prednosti in slabosti. Pri britju z britvicami morate biti posebej pazljive, da kože ne poškodujete, sam proces pa nudi le kratkotrajno rešitev. V kolikor vseeno prisegate na britje, priporočamo bolj varno in higienično uporabo damskih brivnikov, ki močno zmanjšuje tveganje urezov in poškodb.

Na drugi strani je voskanje za mnoge zelo neprijetno opravilo, ki sicer učinkovito odstrani dlako, a za ceno razdražene kože in bolečega postopka.

Lasersko odstranjevanje prinaša trajnejše rezultate, vendar za višjo ceno. Prav tako je lahko ta način precej zamuden, zlasti, če se odločite za tretmaje v kozmetičnem salonu. Takšen način odstranjevanja dlak lahko varno opravite tudi doma z uporabo svetlobnih urejevalnikov, ki s pomočjo svetlobnih impulzov trajno odstrani dlačice.

Marsikatera prisega na depilatorje, ki dlačice preprosto, hitro in učinkovito odstranijo, sam proces pa ni tako boleč kot pri voskanju. Ker depilator dlačico odstrani skupaj s korenino, so rezultati boljši kot pri britju, vseeno pa se je potrebno na tako odstranjevanje malce privaditi. Dobra stran takega odstranjevanja dlačic je, da so te sčasoma redkejše in tanjše, kar omogoča še krajše in manj pogoste tretmaje.

02

Na kaj misliti, ko kupujete depilator?

Pri izbiri pravega depilatorja bodite pozorne na naslednje lastnosti:

 • Žično ali brezžično delovanje
 • Širina depilacijske glave
 • Način depilacijskega sistema
 • Material depilacijske glave
 • Ali je primeren za mokro in suho uporabo
 • Priloženi nastavki
 • Pripomočki za lažjo depilacijo (vgrajena lučka ali laser)
 • Cena

Nenazadnje pa je pomemben tudi udoben ročaj, saj bo tako britje lažje in s tem bolj učinkovito. Širša depilacijska glava postopek odstranjevanja dlačic pospeši, medtem ko kakovostni materiali, skupaj z učinkovitim depilacijskim sistemom, skrbijo za visok nivo varnosti in higiene.

04

Na končno ceno pa vpliva tudi število nastavkov, ki pridejo v paketu, in pripomorejo k učinkovitejši in prijetnejši izkušnji. Z nakupom depilatorja lahko tako dobimo tudi napravo za piling telesa ali celo priročno masažno napravico, ki vam bo prišla še kako prav po depilaciji.

Pripravite kožo in se sprostite

Preden se lotite depilacije, primerno pripravite kožo, da bo koža prožnejša in dlake bolj voljne, kar bo pripomoglo k učinkovitejšemu odstranjevanju. Vzemite si čas in si privoščite nekajminutno toplo prho ali kopel. To bo zmehčalo dlačice in sprostilo lasne mešičke, s tem pa bo odstranjevanje dlačic lažje.

Prav tako je depilacija lažja in manj boleča, v kolikor so dlačice krajše od 3-4 milimetrov, zato si pred uporabo dlačice prirežite.

Priporočamo, da si pred depilacijo privoščite tudi pilling kože in s tem minimizirate nevarnost vraščanja dlak po britju. Nekateri depilatorji, kot denimo Philips BRE650/00, imajo priložen tudi nastavek za piling.

Pomembno je še, da z nanašanjem raznih krem ali losjonov za telo počakate do konca depilacije in tako podaljšate življenjsko dobo depilatorja ter si olajšate proces odstranjevanja dlačic.

Kako pravilno opraviti depilacijo?

03Čeprav se večina depilatorjev lahko uporablja na suhi in mokri koži, priporočamo slednje, saj omogoča nežnejšo in manj bolečo depilacijo. Prav tako lahko na kožo nanesete običajen gel za prhanje.

 • Pri depilaciji postavite aparat na kožo pod pravim kotom.
 • Z aparatom na kožo ne pritiskajte premočno. Da bo depilacijski sistem deloval, so dovolj že nežni sprehodi z depilatorjem po koži.
 • Aparat počasi premikajte v nasprotni smeri rasti dlak in tako preprečite nepotrebno draženje kože. S prehitrim premikanjem po koži ta morda ne bo povsem gladka.
 • Kadar aparat uporabljate na občutljivih predelih, si s pomočjo proste roke napnite kožo. Pri odstranjevanju dlak pod pazduho pa dvignite roko in si položite dlan na zatilje, da se koža napne. Boljši aparati pridejo tudi z nastavkom za napenjanje kože.

Poskrbite za kožo po depilaciji

V drogerijah so na voljo številni izdelki, namenjeni negi po depilaciji, ki vsi po vrsti umirjajo kožo. Izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo alkohol, saj ti kožo dražijo in povzročajo rdečico ter srbečico. Enako velja za deodozorante: odsvetuje se tiste, ki vsebujejo alkohol ali so v razpršilu, kajti plin utegne razdražiti kožo.

Takoj po depilaciji se izogibajte soncu. Priporočljivo je, da depilacijo opravite zvečer pred spanjem in s tem koži pustite čas, da si odpočije, saj je rdečica stranski produkt depilacije z depilatorjem. Zjutraj se boste tako zbudile s svilnato kožo brez nezaželenih dlačic.

Kot rečeno, depilatorji lahko pridejo v paketu s številnimi nastavki, ki pridejo prav ne samo pred, temveč tudi po depiliranju. Eden izmed najpriročnejših nastavkov za pomiritev kože po depilaciji je masažni, ki je spremeni depilator v prijetni masažni pripomoček. Najdete ga v kompletu z depilatorjem Philips BRE650/00.

Ne pozabite na čistočo

Za dolgo življenjsko dobo ter optimalno delovanje depilatorja poskrbite z rednim čiščenjem po depilacijah. Če brivnik omogoča mokro delovanje, priporočamo približno 15-sekundno spiranje z mrzlo vodo. Lahko pa si pomagate tudi s ščetkami za čiščenje, ki so po navadi priložene.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori