Philipsova unikatna tehnologija Ambilight, ki projicira svetlobo z robov televizorja, že dobrih 10 let navdušuje porabnike, vsako leto pa jo pri Philipsu še izboljšajo in nadgradijo. Letos so z nadgradnjo tehnologije Ambilight predstavili televizor AmbiLux, ki odslej v našo celotno dnevno sobo prinaša še bolj izjemno igro prepletanja svetlobe in tehnologije.

Zakaj Ambilight?

Kar 81 % uporabnikov, ki že ima televizor s tehnologijo Ambilight, je dejalo, da si jo želijo na svojem naslednjem televizorju. Kaj je torej pri tehnologiji Ambilight tako edinstvenega?

Lifestyle slika z Ambilight-om

Tehnologija deluje s pomočjo LED-osvetlitve na zadnji strani televizorja. Ta v realnem času sledi dogajanju na zaslonu in na steno za televizorjem projicira mehak svetlobni sij. Naše gledanje je ob tem bolj doživeto, akcijski prizori še bolj napeti, igrane spletne igre pospešijo srčni utrip, romantične komedije pa so še bolj sproščujoče.

Poglobitev naše izkušnje gledanja pa ni edina prednost tehnologije Ambilight. Svetloba, ki sije izza robov televizorja, navidezno poveča naš zaslon, kar pomeni večji užitek ob gledanju. Obenem z Ambilightom ne potrebujemo dodatne osvetlitve prostora ob gledanju TV. Svetloba je namreč dovolj intenzivna, da napolni prostor, pri čemer s tem tudi zmanjša obremenitev oči. Ob gledanju televizorja v temni sobi smo namreč izpostavljeni obsežnemu nihanju v intenzivnosti svetlobe, s čimer obremenimo zenico. Ambilight pa ublaži spremembe v ravni osvetljenosti, zato so zenice manj napete in oči manj utrujene.

Ogled televizije brez Amblight tehnologije

Ogled televizije brez Amblight tehnologije

Prilagajajte svetlobo svojemu okusu in razpoloženju

Učinke Ambilighta lahko povsem prilagodimo svojemu okusu. Izbira se prične že ob nakupu televizorja, kjer se lahko odločimo za 2-, 3- ali 4-stranski Ambilight. Televizorji z 2-stranskim Ambilightom imajo LED-osvetlitev nameščeno na levi in desni stranici in nam tako omogočajo nežno intenzivnost svetlobe. Televizorji s 3-stranskim Ambilightom imajo LED-osvetlitev še na zgornji, tisti s 4-stranskim pa na vseh stranicah televizorja in ponujajo najintenzivnejše doživetje z učinkom lebdečega televizorja oz. slike. Priporočena umestitev televizorja Ambilight v prostor je 15 cm od stene, največji učinek tehnologije pa dosežemo na beli steni.

Primerjave Ambilight-a

Ko enkrat vključimo funkcijo Ambilight, jo prek izbora različnih prednastavljenih načinov prilagodimo našemu trenutnemu razpoloženju ali vsebini, ki jo gledamo. Način statično ob vsebinah na zaslonu predvaja enobarvni svetlobni sij, nežnejšo večbarvno svetlobo projicira način sproščeno, pristno že podrobneje sledi akciji na zaslonu, a ne tako intenzivno kot način živahno. Ljubitelje intenzivnosti in iger pa navdušuje način igre, ki dogajanju na zaslonu sledi najbolj intenzivno in igranju doda še posebno realistično izkušnjo.

Simulacija učinka Ambilighta kar prek zaslona

Dodatno se o učinku Philipsove unikatne tehnologije Ambilight lahko prepričate preko predvajalnika Ambilight. Ta omogoča, da vidimo razliko med tem, kakšna je izkušnja gledanja z in brez Ambilighta.

ambilight animacija

Oglej si razliko

Razsvetlite svoj svet

Če želimo še več igre svetlobe, jo z možnostjo Ambilight+HUE ponesemo izven meja zaslona, v celoten prostor. Tako si s televizorjem in bližnjimi svetili ustvarimo lasten sistem razsvetljave, ki odseva dogajanje na zaslonu. Sijalke HUE in televizor Ambilight namreč ob povezavi prek brezplačne aplikacije (Ambilight+HUE) brezžično komunicirajo med seboj, upoštevajoč položaj svetilke glede na televizor. Intenzivnost in svetlost sijalk prav tako upravljamo kar preko brezplačne aplikacije za pametne naprave.

Obarvana glasba

Svetloba in glasba izvrstno sodelujeta že od nekdaj, odslej tudi na televizorjih Ambilight. Ko pretakamo glasbo ali spremljamo glasbeni kanal, Ambilight natančno sledi in se odziva na glasbeno dinamiko. Pravo razpoloženje ustvarimo s kar 9 prednastavljenimi načini ali pa izberemo naključen način za zabavo. Televizor tako dodatno popestri domačo zabavo s prijatelji ali ogled koncerta naše priljubljene skupine.

Lifestyle slika z Ambilux

AmbiLux – nadgradnja Ambilighta

Pri Philipsu so na letošnjem največjem evropskem sejmu zabavne elektronike IFA v Berlinu predstavili nov koncept Ambilighta, ki igro svetlobe in tehnologije pelje še dlje. Televizor AmbiLux s pomočjo 9 piko projektorjev, ki so nameščeni na zadnji strani televizorja, na steno za njim oz. v prostor projicira podaljšano sliko dogajanja z zaslona. Svetlost sija je dvakrat večja kot pri dosedanjem Ambilightu. Nova tehnologija bo prvič vključena v modelu 65PUS8901, ki bo pri nas na voljo konec leta 2015. Učinek AmbiLuxa preverite v videu.

Dodatno jamstvo za televizorje Ambilight

Philips vam za televizorje, kupljene od 15. oktobra 2015 do 31. januarja 2016 podaljšuje klasično 2-letno jamstvo na kar pet let. Akcija velja ob nakupu vseh Philipsovih televizorjev s tehnologijo Ambilight letnik 2014 in 2015. Za uveljavitev podaljšanega jamstva je obvezna registracija televizorja v preprostih štirih korakih. Informacije o akciji so na voljo na www.tv-ecp.eu.

4

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori