Operni koncert desetletja

Premierni nastop legendarnega Plácida Dominga v Sloveniji je za ljubitelje klasične glasbe in opere koncertni dogodek leta, če ne desetletja. Nekdanji tenor, danes pa bariton, velja za najveličastnejšega opernega pevca.

Njegovo ime je znano tudi tistim, ki si nikoli niso zavrteli klasične glasbe. V Ameriki živeči Španec je – ta opazka ga sicer moti: superzvezdnik. In teh po svetu ni veliko. Dan po premiernem nastopu pred slovensko publiko bo v krogu družine proslavil 77 let. Vitalen mož svilnatega vokala je še vedno nezaustavljiv, z natrpanim urnikom nastopov v najeminentnejših koncertnih dvoranah, še vedno osuplja zahtevno občinstvo in kritike, ki se znova in znova sprašuje kako je možno, da sta njegov glas, karizma in prepričljivost pod žarometi še vedno tako neomajna.

V Stožicah ga bo spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija pod dirigentsko palico Patrika Grebla.

Načrtovani glasbeni program je kombinacija različnih zvrsti. »V prvi polovici nastopa bom prepeval izbor iz oper Guiseppe Verdija in drugih veličastnih skladateljev. Duete iz La traviate, Il trovatore in še kakšnega bom odpel z dvema mladima sopranistkama Micaelo Oeste in Camillo Titinger, pridružila pa se mi bo tudi posebna gostja iz Slovenije in moja prijateljica, Sabino Cvilak. Za dodatek bo tukaj moj osebni izbor opernih arij. Drugi sklop programa bo vključeval odlomke iz španskih zarzuel, latinskih crossover pesmi in še nekaj presenečenj«, pravi šarmantni gentleman iz Španije.

Vstopnice za koncert 20. januarja v areni Stožice lahko kupite preko spleta na http://eventim.bigbang.si/ ali v vseh Big Bang poslovalnicah.

Ne spreglejte nagradne igre “Vstopnici za koncert Placido Domingo“, v kateri lahko osvojite dve vstopnici za nepozaben večer!

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori