Poglej in ugotovi katera igralna konzola je najbolj primerna zate!

Playstation 4 – namizna igralna kozola


Sony je igralno konzolo še dodatno nadgradil in jo še korak bolj približal osebnemu računalniku. 
Procesor tako kot večina osebnih računalnikov deluje na osnovi arhitekture x86, tako procesor kot grafično enoto pa je zasnovalo ameriško podjetje AMD.

Dvojna kamera, ki krasi obraz konzole, nosili oznako PlayStation 4 Eye. Sestavljena je iz dveh širokokotnih kamer in mreže štirih mikrofonov, s čimer bo lahko novi Playstation prepoznal kretnje in ustne ukaze uporabnika. Sony zagotavlja, da bo kamera ločljivosti 1280 x 800 slikovnih točk sposobna ločiti igralce od okolja, prav tako pa bo sposobna prepoznavati razdalje med njimi, s čemer bo igranje s pomočjo senzorjev še toliko bolj natančno.

Preberite še več o igralni konzoli Playstation 4.

 

Xbox One – namizna igralna konzola

Microsoft je svojo novo igralno konzolo Xbox One opisal kot »Sistem nove generacije – zabava v enem«. Microsoftova črna škatla združuje paket naprav za vašo celotno dnevno sobo. Integracija TV sprejemnikavideo igric, ogled filmov, internetne aplikacije, kot so video klic Skype in podobno. Vse skupaj poganja pametni vmesnik Kinect, ki v seriji One zaznava celo glasovne ukaze.

Video predstavitev, podroben pregled in tehnične specifikacije konzole si oglejte na info strani Xbox One

 

Play Station 3 – namizna igralna konzola

Playstation 3Kapaciteta pomnilnika oz. spomina na trdem disku (160 GB, 250 GB ali 320 GB) omogoča nepozabno multimedijsko zabavo. Konzolo lahko v internetno omrežje povežete preko kabla ali brezžičnega usmerjevalnika, kar zagotavlja preprosto dostopanje do socialnih omrežij, kot sta Facebook in Twitter ter pregled video in avdio vsebin na omrežjih Youtube, Mojvideo ipd. Na voljo je tudi dostop do vsebin na aplikaciji PlayStation Network, ki jih je mogoče prenesti na konzolo.Igralna konzola je namenjena tako zahtevnim (rednim) kot tudi nezahtevnim ali občasnim uporabnikom. Poleg igranja pa konzola ponuja tudi predvajanje različnih avdio in video vsebin, ki vključujejo Blu-ray in 3D vsebine v HD resoluciji.

Pri PS3 so povezljivost, vsebina, storitve in interakcija, ki jih ponuja mreža Playstation odlične lastnosti, s katerimi lahko povzdignete svoje igralne izkušnje na višjo raven. Playstation 3 ni namenjen le igram, saj ponuja veliko različnih možnosti zabave, od gledanja filmov v Blu-ray formatu, poslušanja glasbe, shranjevanja podatkov do predvajanja digitalnih video datotek. Na konzolo, ki že vsebuje trdi disk, lahko shranite svoje digitalne filme, poleg tega pa si lahko iz spletne trgovine Playstation Store tudi prenesete nove vsebine.

Velika prednost konzole PS3 je tudi dobra povezljivost in to, da lahko s pomočjo funkcije Remote Play preko interneta povežete sistem PSP s sistemom PS3 in tako dostopate do svojih slik in vsebin, shranjenih na trdem disku konzole PS3.

Konzolo PS3 lahko na vaš TV-sprejemnik priklopite z različnimi povezavami, kot so AV-kabel, Euro-AV-kabel, S-Video, SCART povezava in HDMI povezava. Z uporabo trdega diska je PS3 odličen pripomoček za shranjevanje in pregledovanje vaših fotografij ter lepih trenutkov. Poleg fotoaparata lahko na konzolo povežete tudi številne druge naprave, kot so Playstation Portable, Playstation Vita, mobilni telefon s fotoaparatom in preko USB povezave s pomočjo kabla tudi vse USB naprave.

Nintendo Wii U – namizna igralna konzola

nintendo wii u

S pomočjo igralnega ploščka Wii U Gamepad povezava med igralnim ploščkom in televizijo zdaj poteka še bolj gladko. Odprla vam bo novo okno v igralne svetove, ki lahko presegajo igranje na televiziji in vas popolnoma obdajo. Enostavna uporaba njenega vmesnika pomeni, da je konzola Wii U lahko domača za vsakogar v družini, od najnovejših iger za najbolj navdušene igralce do zabavnih in inovativnih novih iger za vse tiste, ki se z igrami spoznavajo bolj bežno. Konzola Wii U ima vgrajeno brezžično povezavo, tako da se boste lahko povezali hitro in enostavno. Igralci s širokopasovnim dostopom do interneta boste lahko našli nove načine za povezovanje z drugimi igralci preko interneta v socialno omrežje Miiverse, komunicirali v realnem času z drugimi prijatelji in družinami s pomočjo funkcije video klepeta ter dostopali do novih prenosov iger in dodatnih vsebin iz spletne trgovine Nintendo eShop. Z igralnim ploščkom Wii U Gamepad bo vse to na dosegu vaše roke.

Konzola Wii U ponuja tudi storitev Nintendo TiiV, da bo spremljanje televizijskih vsebin bolj enostavno in zabavno. Ta storitev omogoča uporabnikom, da najdejo, gledajo in se vživijo v televizijske oddaje, filme in športne vsebine, vse to prek igralnega ploščka Wii U Gamepad. Uporabniki lahko iščejo programe prek aplikacije Wii U Video Entertainment, TiVo DVR in TV-kanalov. Ne glede na to, ali gre za igre, socialne povezave ali domače zabave, vas konzola Wii U usmerja, kako igrati naprej.

Nintendo WII – namizna igralna konzola

http://resnet.gatech.edu/gamingSystems/PublishingImages/nintendoWii.jpg

Namenjena je aktivnemu igranju iger, od drugih konzol pa se razlikuje v tem, da omogoča krmiljenje z gibanjem, saj igralec pri igranju sodeluje s svojimi gibi. Poleg tega se je s konzolo mogoče povezati preko interneta in tako z drugimi igralci igrati v živo.

Njena inovativnost se kaže v brezžičnem kontrolerju Wii Remote, ki zaznava premike v treh dimenzijah in na ta način poskrbi za popolno doživetje zabave. Za zaznavanje položaja v prostoru skrbi senzor, ki se ga postavi v bližino TV-sprejemnika.

Za igranje morate konzolo priklopiti na TV-sprejemnik, monitor s TV-tunerjem ali projektor.

 

 

 

 

Microsoft XBOX 360 – namizna igralna konzola

xbox360Je igralna konzola, namenjena igranju iger in shranjevanju ter predvajanju HD filmov, glasbe in dodatkov za igre. Poleg HDMI izhoda ima integrirano brezžično Wi-Fi povezavo, optični avdio izhod, Kinect vhod in kar pet USB 2.0 vhodov.

S pomočjo žične ali brezžične povezave ga je mogoče povezati na internet, kjer lahko s soigralci iz celega sveta igrate igre, si pošiljate sporočila ali se prijavite na vaš Facebook račun. Poleg tega ga lahko povežete na računalnik ter predvajate glasbo, filme in slike neposredno iz računalnika.

Na Xbox Live Marketplace lahko kupite igre, HD filme, dodatke za igre in serije. Za igranje morate konzolo priklopiti na TV-sprejemnik, monitor s TV-tunerjem ali projektor.

 

 

 

 

PlayStation portable (PSP) – prenosna igralna konzola

http://webassetsg.scea.com/pscomauth/groups/public/documents/webasset/psp_entertainment.png

Je prenosna igralna konzola, namenjena igranju iger tako za mlade kot starejše uporabnike. Glavna prednost konzole je povezljivost z ostalimi PSP in PS3 konzolami, kar pomeni, da lahko več igralcev, vsak na svoji konzoli, hkrati igra isto igro.

Poleg igranja pa konzola omogoča tudi pregledovanje slik, gledanje filmov in internetnih vsebin ter uporabo komunikacijskega programa Skype. Z opisano priročno konzolo bodo potovanja krajša in prosti čas bolj prijeten.

Obstajata dve različici konzole PSP, in sicer PSP 1004 in PSP 3004. Za delovanje je ni potrebno priklopiti na televizor ali projektor, če pa to želite, je to omogočeno le pri konzoli PSP 3004.

 

PlayStation VITA – prenosna igralna konzola

http://uk.playstation.com/media/ueEZwXFI/ps_vita_beauty.png

Konzolo odlikujejo lastnosti, ki omogočajo izjemno doživetje. Tehnologija, združena v prenosni napravi, zagotavlja najboljšo izkušnjo prenosnega igranja. Z dostopom do internetnega omrežja pa se boste lahko povezali tudi z drugimi uporabniki konzole.

Preko brezžične Wi-Fi povezave ali 3G omrežja lahko tekmujete s prijatelji ali dostopate do socialnih omrežij, kot so Facebook, Foursquare, Skype™ in Twitter, poleg tega pa igralna konzola PS Vita s PS programi »Near« in »Party« uporabnikom omogoča še bolj sugestivno igro.

Obstajata 2 različici konzole, in sicer konzola s 3G povezavo ali brez. Različico z možnostjo povezave v 3G omrežje je mogoče povezati z domačo PS3 konzolo s katerekoli lokacije, če je povezava dovolj hitra in podatkovni paket to omogoča. Za svoje delovanje ne potrebuje priklopa na televizor ali monitor, kar tudi ni omogočeno.

 

 

Nintendo DSI – prenosna igralna konzola

Nintendo_dsi_igralna_konzola

Nintendo DSi predstavlja vrhunsko ročno igralno konzolo z naprednimi funkcijami, kot je npr. zaslon, občutljiv na dotik. Poleg unikatnega načina igranja iger pa Nintendo DSi ponuja tudi možnost zajemanja in editiranja slik preko vgrajene kamere, predvajanje glasbe s pomočjo tehnologije Nintendo DSi Sound in brskanje po spletu z aplikacijo Nintendo DSi Browser.

Konzola prinaša možnost uporabe pomnilniških kartic SD in vgrajene kamere ter možnost povezovanja s spletno trgovino DSi Shop. Pomembna prednost je, da lahko uporabniki igre, ki so bile kupljene v trgovini, prenesejo na kartice DS in tako s seboj nosijo več iger. Starejša različica konzole namreč ni omogočala nameščanja iger, zato so morali uporabniki nositi s seboj več pomnilniških kartic z igrami.

Konzola je opremljena z dvema kamerama na sprednji in zadnji strani pokrova. Uporabniki lahko fotografijam dodajajo učinke, na voljo pa je tudi predvajalnik glasbe, ki ga je mogoče naložiti na kartico SD.

Za svoje delovanje ne potrebuje priklopa na televizor ali projektor, kar tudi ni omogočeno.

Nintendo DSI XL – prenosna igralna konzola

http://venturebeat.files.wordpress.com/2012/05/23.jpg

Konzola ima na voljo dva 10,2-centimetrska zaslona. Predstavlja vrhunsko ročno igralno konzolo, ki se odlikuje z naprednimi funkcijami, kot je npr. zaslon, občutljiv na dotik. Poleg unikatnega načina igranja iger pa Nintendo DSi ponuja tudi možnost zajemanja in editiranja slik preko vgrajene kamere, predvajanje glasbe s pomočjo tehnologije Nintendo DSi Sound in brskanje po spletu z aplikacijo Nintendo DSi Browser.

Konzola prinaša možnost uporabe pomnilniških kartic SD in vgrajene kamere ter možnost povezovanja s spletno trgovino DSi Shop. Pomembna prednost je, da lahko uporabniki igre, ki so bile kupljene v trgovini, prenesejo na kartice DS in tako s seboj nosijo več iger. Starejša različica konzole namreč ni omogočala nameščanja iger, zato so morali uporabniki nositi s seboj več pomnilniških kartic z igrami.

Konzola je opremljena z dvema kamerama na sprednji in zadnji strani pokrova. Uporabniki lahko fotografijam dodajajo učinke, na voljo pa je tudi predvajalnik glasbe, ki ga je mogoče naložiti na kartico SD.

Za svoje delovanje ne potrebuje priklopa na televizor ali projektor, kar tudi ni omogočeno.

 

Nintendo 3DS – prenosna igralna konzola

http://www.nintendo.com/images/3ds/software/right_content.png

Konzola Nintendo 3DS ponuja nepozabno doživetje ob igranju 3D iger brez očal. Zgornji stereoskopski 3D zaslon poskrbi za občutek prostornosti in globine predmetov. Tako si boste lažje predstavljali položaj igralca, predmetov in ovir, ki jih morate premagati, posledično pa bo igranje na prenosni konzoli 3DS postalo povsem nova izkušnja.

Na konzoli je nameščen poseben gumb, s katerim boste lahko nastavili jakost 3D globine. 3D učinek lahko tudi povsem izključite in brez težav igrate tudi navadne DS igre.

Za svoje delovanje ne potrebuje priklopa na televizor ali projektor, kar tudi ni omogočeno.

 

 

 

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori