Predstavljamo vam produktno skupino sesalnikov, ki so Mielejev najmanjši izdelek že od leta 1927.

Odlikuje jih izjemna kakovost, saj so testirani na življenjsko dobo 20-ih let, kar pomeni povprečno uporabo 45 minut sesanja tedensko pri maksimalni moči sesanjaSo vstopni gospodinjski pomočniki v svet Miele aparatov, zato je še toliko bolj pomembno, da se stranke identificirajo z njimi ter najdejo v njihovi paleti pravi sesalnik za svoj namen.

Kateri sesalnik je torej pravi za vas?

Vsi Miele talni sesalniki nudijo optimalno usklajenost:

 1. odlične zmogljivosti čiščenjahyclean
 2. edinstvenega udobja upravljanja
 3. izjemnih higienskih standardov in
 4. prvovrstne kakovosti.

Zmogljivost čiščenja je odlična zaradi edinstvene talne krtače SBD AirTeQ z njeno edinstveno obliko za energijsko varčno in posebej tiho sesanje. Z optimiziranim pretokom zraka te krtače se dosežejo odlični rezultati čiščenja z nizko močjo motorja – poraba energije je do 40% manjša.

Uporabniku lajšajo opravilo sesanja udobne inteligentne podrobnosti:

 • Upravljanje z nožnima tipkama +/-,
 • ergonomični ročaj, tudi v različici XXL,
 • sistem Park za premore med sesanjem,
 • teleskopska cev skrbi za enostavno prilagajanje vaši delovni višini,
 • avtomatsko navijanje kabla,
 • tridelni pribor je integriran v ohišje sesalnika pri modelih Complete pri drugih modelih je na ročaju sesalnika,
 • podvozje na treh gumiranih kolescih za hitro in enostavno premikanje po prostoru.

Higiena Miele sesalnikov zagotavlja izjemno dobro počutje zaradi:

 • Nove vrečke za prah za talne sesalnike HyClean 3D Efficiency, ki s svojo posebno strukturo Soft Structure nudijo maksimalno zmogljivost filtriranja in zanesljivo zadržijo prah v vrečki imajo za 20% daljšo življenjsko dobo v primerjavi s prejšnjo vrečko za prah,
 • odprtina vrečke za prah se avtomatsko zapre, ko odprete ohišje sesalnika in tako ne pridete v stik s posesanim prahom,
 • Miele sesalniki tesnijo, še posebej nekateri talni sesalniki Miele s filtrom HEPA AirClean, ki jih na hišni prah alergičnim ljudem priporoča tudi družba TÜV Nord,
 • ne glede kateri filter izberete, bo filtracija >99,9% v kombinaciji z vrečko HyClean ter filtrom za motor za čist izhoden zrak.

Zagotavljanje kakovosti Miele sesalnikov in posledično dolge življenjske dobe pa se vrši preko:

 • Temeljite kontrole kakovosti med procesom same izdelave,20000118818
 • originalnega pripadajočega pribora, krtač, filtrov in vrečk za prah,
 • testa vzdržljivosti motorja intenzivnega vztrajnostnega testa z nenehnim izklapljanjem in vklapljanjem,
 • testa podbojev in pragov srečanja s pragovi vrat in številnimi udarci kar 16.500-krat zapored,
 • testa navijanja kabla z več kot 10.000-kratnimi odvijanji in navijanji,
 • testa gibljive cevi, ki jo v laboratoriju 120.000-krat zasukajo,
 • testa talnih nastavkov, ki mora biti kos 1.000 km različnih talnih oblog, kar je tako daleč kot od Pariza do Berlina,
 • test ročaja s 5 kg uteži in 120.000-kratnega dviganja in spuščanja.

Serija talnega sesalnika Classic C1 je enostavna in funkcionalna s težo samo 5,8 kg vključno s priborom in delovnega radija do 9 m, volumnom vrečke za prah 4,5 l nudi maksimalno moč 800 W. Uravnava se s 6-stopenjskim vrtljivim regulatorjem. Tridelni pribor je vedno pri roki na držalu VarioClip.

Serija talnega sesalnika Compact C2 je lahka, udobna, kompaktna. S težo 6,5 kg vključno s priborom in delovnim radijem do 10 m ima vrečko za prah kapacitete 3,5 l in maksimalno močjo 800 W. Moč sesanja uravnavate s 6-stopenjskim vrtljivim regulatorjem, tridelni pribor (nastavek za oblazinjeno pohištvo, ozki nastavek in sesalni čopič) pa je spravljen na držalu VarioClip.

Serija talnih sesalnikov Complete C3 so inovativni, dinamični, edinstveni s težo od 7,1 kg vključno s priborom dalje in delovnim radijem do 12 m. Volumen vrečke za prah je 4,5 l, ponujajo maksimalne moči v razponu od 800 do 1200 W. Uravnavanje moči je elektronsko z nožno tipko +/-, tridelni pribor pa je integriran v ohišje sesalnika.

nabor_sesalnikov

Kolikor uporabnikov, toliko modelov

In nenazadnje je pomembno, da vsak uporabnik najde zase primeren sesalnik, ki je lahko glede na najrazličnejše namene in potrebe za vse ljubitelje živali model Cat & Dog s posebno turbo krtačo; potem tih kot šepet je model Silence; prvovrsten na lesenih tleh  je model Parquet s posebno parket krtačo; za vse talne obloge v hiši priporočajo model TotalCare z največ dodatki, itd.

Za vse tiste, ki želite imeti prostor okrog jedilne mize vedno čist, si lahko omislite ročni sesalnik Miele iz serije Swing H1, ki ima ergonomičen dvojni drsnik za upravljanje. Z njim izjemno lahko manevrirate in ga po zaključku enostavno prislonite za kuhinjska vrata ali pa shranite na malo prostora.

Vsem, ki pa prisegate na tehnološke viške, pa vam podjetje Miele od leta 2014 predstavlja njihovega najnovejšega člana –  robotski sesalnik Miele iz serije RX1 Scott. Ta deluje sistematično in temeljito zahvaljujoč pametni navigaciji. Vaše kose pohištva obvaruje, saj jih zazna pravočasno, da se izogne trkom. Med načini čiščenja je tudi poseben napredni kotni način za dvojno čiščenje kotov. Sicer pa ta pametni sesalnik pometa, krtači in sesa ter tako temeljito odstrani prah in umazanijo. Neprekinjeno lahko deluje do 120 min (150 m2) brez prekinitve. Možno ga je tudi časovno nastavit s timerjem, lahko tudi na čas, ko vas ni doma in po zaključku napornega dneva pridete v pospravljeno stanovanje.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori