Leto 2013 bo za navdušence iger pestro leto. Preberite si več o tem kaj bo do konca poletja prišlo na police z igrami.

Diablo III

Izid

PC in OS X (maj 2013)

PS 3 in Xbox 360 (september 2013)

PS 4 (2014)

Novosti

Razvijalci franšize Diablo, so za tretji del temačne strategije dodali še več različic okolja in pošasti. Ljubitelji te epkse pompeje bodo navdušeni tudi nad dejstvom, da so razvijalci razširili nabor uniaktnih elementov in magij, ki jo bo v igri moč uporabiti.

O igri

Diablo III je fantazijska in akcijska igra vlog, ter nadaljevanje serije Diablo. Igralec ima možnost ustvariti svojega junaka izmed petih specifičnih razredov likov (barbar, čarovniški zdravniki…) od katerih je vsak opremljen z različnimi spretnostmi in magičnimi uroki. V potovanju skozi bogato okolje, se pred igralcem odvija pravi epski boj  med hordami pošasti in šefi in igralec si skozi izkušnje pridobiva nove sposobnosti in predmete z izjemno močjo.
Igra se odvija v Zavetišču, svetu temačne fantazije. Nekaj pogumnih in močnih junakov je rešilo Zavetišče pred 20. leti, pred demonskimi silami podzemlja. Večina teh bojevnikov se je soočila z vojsko pekla in za to plačala visoko ceno – zaradi travmatične izkušnje so vsi znoreli. V Diablo 3 se bodo igralci vrnili na Zavetišče, da se ponovno soočijo z zlom v vsej svoji obliki.

Žanr

vojskovanje/strategija/magija

Oglejte si napovednik za prihajajočo igro Diablo III

Grand Theft Auto – GTA 5

Izid

17. 9. 2013

Novosti

V GTA 5 se boste srečali s tremi protagonisti, ki pa imajo skupen cilj. Izobčenci Michael, Trevor in Franklin imajo skupno misijo. Vi, pa imate možnost preklapljanja med vsemi tremi liki, da dosežete totalen kaos. 

O igri

Ljubitelji iger, so se prav gotovo že srečali s franšizo Grand Theft Auto, ki je v zadnjih letih postala zelo razširjena. Iz svojih 2D začetkov, se je razvila v izjemno 3D igralno izkušnjo, ki jo hvalijo igralci z vseh vetrov. 

Žanr

akcija/avantura/kriminalka

Oglejte si tudi napovednik nove igre GTA 5

FIFA 14

Izid

24. in 27. 9. 2013

Novosti

Fifa 14 prinaša izboljšano grafiko in realizem publike v ozadju igre, bolj realistično gibanje igralcev po terenu. Uradno je bila dodana reprezentanca Črne gore in 19 klubov brazilske prve lige. Izbojlšana je tudi funkcija Carer mode, kjer si nastavite nogometnega skavta, ki za vašo prvo ekipo išče nadarjene nogometne mladce iz celotnega sveta. 

O igri

Zagotovo ena najbolj poznanih igralskih franšiz FIFA že vrsto let navdušuje s svojimi novostmi in realistično igralsko nogometno izkušnjo. 

Žanr

šport

Oglejte si tudi napovednik nove igre FIFA 14 

Battlefield 4

Izid

Oktober in november

Novosti

Battlefield 4 prinaša nekaj nadgradenj upravljanja igralskega lika. Na primer sedaj se lahko potapljate pod vodo, s čimer se lahko elegantno skrijete sovražniku. V rokah boste lahko imeli dve različni vrsti orožja, z njim pa boste lahko streljali tudi med plavanjem. Svoje tarče boste lahko enostavno targetirali kar na zemljevidu ob strani in jih s tem lažje našli. 

O igri

Battlefield si je navkljub nasičenemu trgu strelsko – akcijskih iger, predvsem zaradi svoje kakovosti in izrednih grafičnih razsežnosti, našel široko publiko. Igra temelji na prvoosebnem upravljanju vojaka, ki se bojuje s sovražniki. 

Žanr

strelska igra/akcija

Oglejte si tudi napovednik nove igre Battlefield 4

Gran Turismo 6

Izid

Oktober – december 2013

Novosti

Predvsem so se razvijalci igre GT 6, osredotočili na enostavnost in hitrost delovanja igrice. Osveženi so meniji, reakcijski čas zaganjanja in navigacije v igrici se je obučtno zmanjšal, osvežena in nadgrajena je tudi navigacija menijev. V kolikor ste uživali že predhodnih različicah igre, boste tokrat še bolj. Zavorni sistemi, vzmetenje in prestavljanje je veliko bolj dodelano in realistično. Naoačno izbrane pnevmatike in nastavitve motorja, vas sedaj še hitreje stanejo visokih uvrstitet. Medtem ko vam pravilna izbira pričara še toliko večji užitek in zabavo.

O igri

Ljubitelji izpušnih plinov in rohnečih motorjev igro zagotovo že poznajo. V kolikor ste si vedno želeli lastiti avtomobilsko zverino, jo predeloavti, z njo tekmovati in osvajati dirke proti drugim navdušencem, potem je to igra za vas. 

Žanr

strategija/dirkanje/šport

Oglejte si tudi napovednik nove igre Gran Turismo 6

Watch Dogs 

Izid

November 2013 – za igralno konzolo Playstation 4, bo igrica izšla v začetku leta 2014

O igri

Ste si vedno želeli biti računanliški heker? Potem je igrica Watch Dogs idealna za vas. Z izbranim likom lahko postanete najnevarnejši vdiralec v informacijske sisteme daleč naokoli. 

Žanr

avantura/strategija/akcija

Oglejte si tudi napovednik nove igre Watch Dogs

Pro Evolution Soccer – PES 14

Izid

November 2013 – za igralno konzolo Playstation 4, bo igrica izšla v začetku leta 2014

Novosti

S še izboljšano grafiko, boljšim vmesnikom za navigacijo po igrici in predvsem med igrico, grafično močno dodelana publika in ostali vizualni efekti, bodo navduševali že tako navdušene privržence dotične igre. 

O igri

So tisti, ki prisegajo na nogomet skozi oči FIFE in so tisti, ki prisegajo na PES različico. PES tako kot vedno, daje še večji poudarek tehničnemu obvladovanju žoge in zelo dober približek pravi nogometni poslastici. 

Žanr

šport/nogomet

Oglejte si tudi napovednik nove igre Pro Evolution Soccer 14

Oglejte si še napovednike ostalih iger, ki bodisi izidejo letos ali pa so nedavno izšle. 

Call of Duty – Ghosts

Assassin’s Creed 4 Pirate’s Life

Wolfenstein The New Order

NBA Live 14

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori