V katerih prostorih je najpomembneje ohranjati visoko kvaliteto svežega zraka?

 V prostorih, kjer bivajo posamezniki z boleznijo dihal in alergijami, je kakovost zraka velikega pomena, zato poskrbite, da bo zrak brez prahu ter dodatno izboljšan z vlaženjem in ioniziranjem. Priporočljiva je tudi uporaba aparatov za solno terapijo.

V prostorih, v katerih se giblje veliko število ljudi, se kakovost zraka hitro slabša, zato je dovajanje čistega zraka zelo pomembno. Konstantno dovajanje zraka je omogočeno s kakovostno klimatsko napravo in prezračevalnim sistemom, naprave za ioniziranje pa odstranijo pozitivne ione, ki onemogočajo vnos kisika v organizem.

Delovni prostori, kot je npr. pisarna.

Svež zrak v delovnih prostorih je potreben za boljšo koncentracijo in storilnost, zato se vam bo investicija v naprave za izboljšanje zraka zagotovo obrestovala.

V otroških sobah, vrtcih in učilnicah.

Kakovost zraka vpliva na koncentracijo, zdravje in boljše razpoloženje otrok.

Delavnice z delovnimi stroji in napravami.

Delavnice se zaradi delovanja naprav lahko prekomerno segrejejo. V njih se običajno uporabljajo tudi kemične snovi, kar je potrebno preprečiti in odstraniti z zračenjem, hlajenjem in filtriranjem zraka.

 Kakšen je idealen zrak v bivalnem prostoru?

Ustrezna temperatura bivalnega prostora je okrog 20 °C. Vsako večje odstopanje od ustrezne temperature povzroči neudobje, splošno slabše počutje ter padec koncentracije in storilnosti. Priporočljivo je, da je temperatura v prostoru konstantna, saj nenehno nihanje temperature povzroča kondenzacijo.

Ustrezna vlažnost v prostoru se giblje med 30 in 60 %. Priporočljivo je vzdrževanje vlage pod 50 %, idealno pa je pod 40 %.

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori