Run-n-Read (Tek in branje) je naprava, ki omogoča branje vsebin na e-bralnikih in tabličnih računalnikih medtem ko tečemo.

Radi tečete? Radi berete knjige? Ste si ta dva konjička vedno želeli združiti, a ni bilo izvedljivo? Run-n-Read je orodje, ki združuje možnost teka in branja vsebin na elektronskem bralniku ali tabličnem računalniku naenkrat. 

Weartrons je mlado razvijalsko podjetje iz New Yorka, ki je prišlo na idejo za rešitev težav tistih, ki veliko tečejo na napravi za tek in bi si ob tem želeli brati. To omogoča majhna napravica, ki v svoji vsebini skriva razvejano vezje in ki jo je potrebno povezati z e-reader aplikacijo na vašem bralniku ali tablici. S tem bo naprava pričela zaznavati vaše gibanje in tekst na zaslonu bralnika prilagajala aktivnosti. Tekst se sinhrono premika v ritmu premikanja vašega telesa, predsvem glave. Tako se ne rabite več mukotrpno fokusirati na mirujoče črke, medtem ko vaša glava poskakuje v ritmu teka. Hitreje ko tečete, hitreje se premika tekst in ko se umirite vi, se umiri tekst. 

Ko želite na novo stran zgolj enkrat “potrkate” po napravi, če pa se želite vrniti stran nazaj na napravo pritisnete dvakrat. Ker napravo seveda uporabljmo med tekom, ima naprava vgrajenega tudi trenerja, ki beleži vaše pretečene kilometre, hitrost in porabo kalorij. 

Baterija

Baterijo run-n-readerja enostavno priklopite prek USB priključka na prenosni ali domači računalnik in jo napolnite. Polna baterija naj bi zdržala kar do 20 ur aktivnosti in cel mesec brez le-te.

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori