Novi Samsungov Galaxy Note 10.1 prinaša edinstven prikaz, zmogljivost in prenosljivost

Septembra je Samsung predstavil Galaxy Note 10.1, različico za prihajajoče leto 2014, ki usklajuje zmogljivost ter izjemno sposobnost ustvarjanja in ogledovanja vsebin na eni tablični napravi. Opremljen je z izredno zmogljivim WQCGA LCD zaslonom ločljivosti kar 2560 x 1600, ki na zaslonu z diagonalo kar 26 cm nudi prekrasno sliko. Novi Galaxy Note 10.1 je nadgradnja ustvarjalnih rešitev, ki jih je prinesel prvotni Galaxy Note 10.1. Poleg večje zmogljivosti je naprava zdaj preoblikovana tako, da je ohišje tanjše, lažje in oblikovalsko še bolj premišljeno od prejšnjega modela.

Izboljšana večopravilnostSamsung Galaxy Note 10.1 usnjeno ohišje

Izboljšan zaslon novega modela ima trikrat višjo ločljivost od prvotnega Galaxy Note 10.1, zato je preglednost vsebin še lepša. Uporabniki na preprost način dostopajo do svojih priljubljenih virov, jih organizirajo in uživajo v brskanju po njih. Ne glede na to, ali gledamo videoposnetke, beremo elektronske revije in knjige, bo izkušnja zaradi visoke ločljivosti in kakovosti barv zares izjemna. Nov dizajn s toplim, reliefnim hrbtiščem daje občutek resnične elegance in prefinjenosti.

 

Zaradi velikosti zaslona je lažja tudi večopravilnost. S storitvijo Multi Window lahko isti program odpremo v več oknih, z izboljšano funkcijo S Pen pa povlečemo in spustimo vsebino iz enega okna v drugo. Funkcija Pen Window omogoča, da na zaslonu s pisalom narišemo okno poljubne velikosti, v katerem se bo takoj odprl program, ki ga želimo zagnati, na primer YouTube ali računalo.

Izboljšani funkciji S Pen in S Note

Galaxy Note SpenPrenovljena funkcija S Pen na novem Galaxy Note 10.1 omogoča še učinkovitejše delovanje v še krajšem času. Na tabličnem računalniku so tudi izboljšane funkcije S Pen, ki jih najdemo na telefonu Galaxy Note 3, kot so Action Memo, Scrapbook, Screen Write in S Finder. V kombinaciji z večjim zaslonom omenjene funkcije nudijo edinstvene možnosti za ustvarjalno izražanje na še večji površini.

Z novo funkcijo Scrapbook lahko na preprost način s pisalom S Pen označite vsebine, ki so vam zanimive, ter jih uredite v posamezne albume »izrezkov«, s čimer lahko ustvarite arhiv zanimivih iztočnic za potrebe službenih diskusij, seznam oblačil, ki jih  želite kupiti, projekt prenove doma ter mnoge druge zanimive in koristne sezname.

S Note je nadgrajen z bolj intuitivnim vmesnikom, ki ga je preprosto uporabljati. Z njim je omogočen dostop do zapiskov v beležki, s pisalom S Pen pa lahko ustvarjate tudi ročne zapiske. Easy Chart je storitev, ki v trenutku spreminja na roko narisane grafe in podatkovne prikaze v bolj uradne tabele in ličnejše grafe.

 

Več zabave in ustvarjalnosti

Aplikacije premium partnerjev ter brezplačna članstva in storitve bodo kupcem Galaxy Note 10.1 omogočile vse, kar potrebujejo v eni napravi. Med podarjenimi viri bodo Bloomberg Businessweek+, The New York Times, Autodesk Sketchbook za Galaxy za risanje in slikanje, prenovljena različica Twitterja ter mnogi drugi.

Poleg tega bo na Galaxy Note 10.1 tudi gradnik Samsung Apps, ki bo uporabnike pripeljal neposredno do Samsungovih vsebin, ki bodo koristne zanje. Gradnik bo nastavljen na začetnem zaslonu in bo vključeval posebno stran »Special Offer for GALAXY«, na kateri bodo edinstvene vsebine, vezane na posamezne države.

Samsung galaxy Note 10.1

 

 

Samsung KNOX

Galaxy Tab 10.1Za večjo zasebnost uporabnikov in varnost podatkov je novi Galaxy Note 10.1 opremljen z varnostno rešitvijo Samsung KNOX. Aktivacija storitve Samsung KNOX je preprosta, z njo pa uporabniki shranjujejo zasebne aplikacije in datoteke v zaščiteno okolje, imenovano »container« (zabojnik). Samsung KNOX zagotavlja varnost datotek na sistemski ravni in jih ščiti pred zlonamernimi programi ter hekerskimi napadi, če napravo izgubimo ali pa je ukradena. Na primer, pomembna osebna sporočila in posnetke lahko brez strahu pred vdorom shranimo v zabojnik. Še več, vanj lahko spravimo službene programe in podatke, kot so službena elektronska pošta, stiki in koledarji, nato pa prosimo svoj IT oddelek, da sinhronizira te vsebine v zabojniku s storitvijo EAS (Exchange ActiveSync Server). 

 

 

 

 

Galaxy Note 10.1 bo na voljo v treh oblikah povezljivosti: samo WiFi, WiFi in 3G ter WiFi in LTE (4G). Uporabniki bodo lahko izbirali med tremi kapacitetami pomnilnika; 16, 32, in 64 GB, spomin pa bo razširljiv s kartico microSD. Dostopen bo v dveh barvnih različicah, črni (Jet Black) in beli (Classic White), na prodaj pa bo po vsem svetu v tretjem četrtletju leta 2013.

Samsung Galaxy Note 10.1

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori