Samsung je predstavil kombinacijo kompaktnega fotoaprata in pametnega telefona – Galaxy S4 zoom. Preverite, kaj vse ponuja ta pametna naprava.

Galaxy S4 zoom z 10-kratno optično povečavo, CMOS slikovnim senzorjem z ločljivostjo 16 slikovnih točk, optično stabilizacijo slike (OIS), bliskavico Xenon in najnovejšo tehnologijo družine Galaxy S4 postavlja nove standarde v seriji mobilnih telefonov in kompaktnih fotoaparatov. Samsung Galaxy S4 zoom je tisti most med kopaktnim fotoaparatom in pametnim mobilnim telefonov, ki ste ga tako dolgo čakali.

Samsung Galaxy S4 zoomZoom Ring – fotografirajte med pogovorom

Z gumbom Zoom Ring boste lahko opravili vse, saj nudi preprost dostop do glavnih funkcij telefona. Če na primer sredi telefonskega pogovora opazite nekaj, kar želite ujeti na fotografijo, hitro obrnete gumb Zoom Ring in aktivirate funkcijo In-Call Photo Share, s katero zajamete fotografijo in jo kot MMS pošljete osebi, s katero se pogovarjate.

Za preprosto upravljanje s kamero lahko z gumbom Zoom Ring aktivirate funkcije hitrega zagona in bližnjic (Quick Launch, Shortcuts), ki vas pripeljejo do najpogostejših načinov fotografiranja, kot so Auto, Gallery in Smart Mode. Zoom Ring prinaša tudi revolucijo na področju upravljanja s povečavo. Tradicionalni nadzor nad optično povečavo z gumbki in tipkami je zamenjalo enostavno digitalno upravljanje. S preprostim obratom gumba so vam tako na voljo profesionalna natančnost fotografiranja in preprosto upravljanje brez primere, s katerimi boste lahko sestavili panoramsko sliko, širokokotni posnetek ali bližnji makro.

Ustvarite najboljše fotografije

Pri vrhunski fotografiji velikost aparata ne odloča vedno o kakovosti posnetkov. 10-kratna optična povečava in BSI CMOS senzor s 16 MP ločljivosti v kompaktnem Galaxy S4 zoomu vam omogočata, da ustvarite odlične posnetke tako od daleč kot od blizu, ne glede na svetlobne pogoje. In vse to brez nepotrebnega prenašanja težke fotografske opreme s sabo. Še več, vgrajeni optični stabilizator slike (OIS) bo ohranil sliko popolnoma mirno, čeprav se boste vi premikali, s tem pa zmanjšal pojav neostrih posnetkov pri povečavi med zajemom visokokakovostnih fotografij in videoposnetkov.

Samsung Galaxy S4 zoom

Funkcija Photo Suggest vas takoj poveže z ogromnimi knjižnicami fotografij, ki so jih naredili drugi fotografi. Tu lahko najdete najlepše fotografije z vsega sveta. Funkcija vam lahko celo svetuje točke v vaši bližini, od koder je moč narediti sijajne posnetke.
Galaxy S4 zoom ima tudi Samsungov priljubljen način snemanja Smart Mode, s katerim se izognete zamudnemu nastavljanju parametrov in brez napora ustvarite vrhunske fotografije. Preprosto izberete eno od prednastavitev in fotoaparat se bo samodejno prilagodil okolju, s tem pa boste ustvarili najboljše možne posnetke. S funkcijo Drama Shot naredite več posnetkov in jih samodejno združite v enega, z Action Freeze pa ujamete hitro premikajoče se predmete. Če niste prepričani, kateri način je primeren za vas, bo funkcija Smart Mode Suggest za vas ocenila pogoje, kot so svetloba, goriščna razdalja ali zaznavanje obraza, in vam ponudila kratek seznam najprimernejših načinov za zajem najboljše možne fotografije.

Brezmejna zabava na dosegu prstov

Značilnosti serije Galaxy S4 so pri modelu zoom zelo prisotne, vse od tanke in elegantne oblike, do zmogljivega, a intuitivnega uporabniškega vmesnika. Na telefonu Galaxy S4 zoom je nameščen operacijski sistem Android Jelly Bean 4.2., ponaša pa se z mnogimi značilnostmi, ki jih ima njegov nedavno predstavljeni predhodnik Galaxy S4. Ena teh je Touchwiz, s katero lahko spreminjate različne osebne nastavitve na vaši napravi, kot so zaklepanje zaslona, obvestila in druge osebne preference.

Samsung Galaxy S4 zoom

Ko se vrnete s potovanja, izleta ali zabave, boste s funkcijo Story Album lahko uredili svoje neprecenljive posnetke v časovnico in jih delili s prijatelji in bližnjimi. Fotografije lahko tudi urejate ali naročite njihovo neposredno tiskanje z naprave s storitvijo blurb. Če bi radi le prenesli svoje fotografije na prenosni ali tablični računalnik, to naredite s storitvijo Samsung Link, ki se s preprostim pritiskom na gumb poveže z drugo napravo. Lahko pa tudi sinhronizirate vse svoje datoteke v oblaku s funkcijo Home Sync, s tem pa boste lahko popolnoma mirni, da so vsi vaši posnetki na varnem in da lahko dostopite do njih kjerkoli in kadarkoli.
Galaxy S4 zoom ima tudi storitev Samsung Hub, popolno stičišče za najnovejšo glasbo, videoposnetke, knjige in igre. S preprostim dotikom na tipko svojega telefona lahko brskate po priljubljenih vsebinah, jih prenesete na telefon in uživate v njih. Ko naletite na pesem ali igro, za katero komaj čakate, da jo delite s prijatelji, vas funkcija Group Play poveže z njihovimi Samsungovimi napravami. Tako lahko skupaj poslušate glasbo ali igrate igre, ne da bi se morali povezati s pomočjo brezžičnega interneta ali prenosa podatkov.

Samsung GALAXY S4 zoom specifikacije

Omrežje2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (HSPA+ 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
4G (LTE Cat 3 100/50Mbps) : up to 6 different band sets(Dependent on market)
Zaslon11 cm Full HD AMOLED (960×540) zaslon
Procesor1.5GHz Dual-Core Procesor
Operacijski sistemAndroid 4.2 (Jelly Bean)
KameraGlavna zadnja: 16 milijonov slikovnih točk – 10x optični ZOOM – Full HD
Optika: 24-240mm, F3.1-F6.3
Sprednja: 1.9 milijonov slikovnih točk
ISO: Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
Continuous Shot: 4fps MAX with AF
Format: JPEG, PNG, GIF, WBMP, BMP, AGIF
Xenon Flash, funkcija SMART, funkcija Expert Mode(P/S/M/C), možnosti osebnih nastavitev
VideoPodprti formati snemanja: MPEG4, H.264, H.263, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark
Kakovost snemanja: Full HD (1920×1080 30p)
AvdioPodprti avdio kodeki: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, Vorbis(OGG), FLAC, apt-X
Možnosti kamereFunkcija SMART: možnost smart priporočila, zaznavanje obrazov, izbor najboljše fotografije, foto sekvenca, pokrajina, zora, zasnežena pokrajina, makro, slikanje hrane, slikanje notranjih prostorov, fotografiranje hitro premikajočih se objektov, panorama, fotografiranje slapov, animacija, drama, brisanje, zajem zvoka v fotografijo, silhuete, sončni zahod, noč, fotografiranje ognjemeta
Dodatne funkcijeSamsung Link, Samsung ChatON, S Voice, S Translator, Group Play: izmenjava glasbe (MP3), izmenjava video vsebin (JPEG, GIF), izmenjava dokumentov (PDF, PPT), igre
Google storitveChrome, Google Maps, Gmail, Google Search, Google nastavitve, Google Plus, Google Local, Google Play Store, Google Messenger, Google Navigation, Youtube, Google Talk, Voice Search, Google Play Movie & TV, Google Play books, Google Play Music, Google Play Magazine
PovezljivostWiFi a/b/g/n 5GHz, NFC, Bluetooth® 4.0 (LE), A-GPS + GLONASS
SenzorAccelerometer, Geomagnetic, Proximity, Gyro, RGB Light
Spomin8GB notranjega spomina+ reža za microSD kartico (do 64GB)
Delovni pomnilnik1.5GB RAM delovnega spomina
Dimenzije125.5 x 63.5 x 15.4 mm, 208g (s priloženo baterijo)
Baterija2,330mAh
Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori