Samsung se z novim pametnim telefonom Galaxy S5 osredotoča na življenje posameznika. Na enostavnost, zmogljivost in priročnost.

Ultra hiter prenos podatkov Samsung Galaxy S5

 Ker se pri podjetju Samsung zavedajo, da tehnološka inovativnost ne pomeni nujno tudi uporabniško najboljše izkušnje, so pri novem pametnem telefonu Galaxy S5 stavili predvsem na to. Na enostavnost, zmogljivost in priročnost.

Galaxy S5 tako združuje tehnologijo, ki jo predhodni modeli družine Galaxy že poznajo, prav tako pa jih nadgrajuje z nekaj izboljšavami in novostmi. Tako smo na primer dobil prvi pametni telefon z vgrajenim merilnikom srčnega utripa, izboljšanim prepoznavanjem prstnih odtisov, povezljivost s pametnima urama Samsung Gear 2 in Gear Fit, funkcijo Download booster, ki združuje brezžično in mobilno internetno povezavo, za še boljši izkoristek prenosa podatkov, ter seveda kakovostnejše ohišje in odpornost na vodo in prah.

Okrepite hitrost prenosa podatkov

Večina današnjih pametnih telefonov že podpira visoko zmogljiv prenos mobilnih podatkov LTE oziroma 4G. Prav tako imajo vsi pametni telefoni brezžični vmesnik, preko katerega se lahko priključimo na brezžično internetno omrežje. Le malo mobilnikov pa omogoča združevanje obeh različic prenosa internetnih podatkov, za še hitrejše prenose.

Samsungova funkcija »Download Booster« tako ob ukazu združi prenos wi-fi vmesnika in LTE mobilnih podatkov in vaše podatke prenaša v neverjetnih hitrostih. Ko boste torej želeli pretočiti dokumente ali multimedijske vsebine s spleta, vključite »Download Booster« in si opazno povišajte hitrosti prenosov.

MIMO dvojna povezava

Z dvema wi-fi sprejemnikoma Samsung Galaxy S5 omogoča podvojitev prenosov brezžičnega internetnega omrežja. Vklopite oba sprejemnika wi-fi in bodite presenečeni kakšne hitrosti prenosa lahko dosega omenjena naprava.

Funkcija ultra varčevanja z baterijo Samsung Galaxy s5Ultra varčna poraba baterije

Večina pametnih telefonov že pozna funkcijo varčevanja z baterijo, le malo pa jih pozna ultra varčevanje baterije. Ko opazite, da je življenjska doba vaše baterije tik pred bridkim koncem, nastavite »Ultra Power Saving Mode«, ki vam bo spremenil namizje v popolnoma varčno črno-bel izgled, ugasnil nepotrebne aplikacije in funkcije v ozadju sistema, vseeno pa vam bodo še vedno na voljo osnovne funkcije kot so klicanje, pošiljanje sms, prebiranje elektronske pošte, brskanje po spletu in še nekaj osnovnih funkcij. Telefon pa vam bo z minimalnim odstotkom baterije držal dovolj dolgo, da mu zagotovite ustrezno polnjenje.

 

 

Odporen na prah in vodo

Galaxy S5 je zgrajen z namenom dolge življenjske dobe. S tem namenom je Samsung telefon okrepil s standardom IP67 in je na podlagi tega certifikata odporen na znoj, dež, ostale tekočine, drobne prašne delce in umazanijo. Zaradi svoje kakovostne izgradnje je torej telefon kos vsem vremenskim in ostalim neprilikam.
Brez težav lahko telefon uporabljate v vodi in pod njeno gladino. Samsung zagotavlja nemoteno delovanje do 1 m globine celih 30 minut

Odporen na prah in vodo IP67 Samsung Galaxy S5

Maksimalna varnost z bralnikom prstnih odtisov

Če je lahko vašo varnostno kodo sedaj nemalo kdo hitro razbral, vam sedaj ne bo potrebno več skrbeti. Dostop do nadzorne plošče telefona je sedaj zgolj v vaših rokah. Prstu, če smo natančni.

Nastavite možnost odklepanja z bralnikom prstnih odtisov in bodite brez skrbi pred vdorom v vašo mobilno zasebnost. Še bolj priročno kot za odklepanje telefona, pa je bralec prstnih odtisov primeren za varnosti pri nakupovanju prek spleta v spletnih centrih. Pred zadnjim korakom potrditve nakupa nastavite čitalca prstnih odtisov za ugotovitev verodostojnosti, da nakup resnično opravljate vi. Vaša bančna kartica vam bo v primeru izgube ali kraje telefona zelo hvaležna.

Izboljšane barve HDR

Z vklopom funkcije HDR boste fotografije s še lepšimi barvami, kontrasti in prelivi ujeli tudi ob zahtevnejših svetlobnih pogojih, kot je temen prostor, slikanje proti direktni svetlobi, na primer soncu. Izboljšava barv in fotografije se izvaja v realnem času, tako boste lahko tudi pred samim zajemom fotografije opazovali izboljšavo posameznega posnetka in ga ujeli v najboljših pogojih.

Samodejno prilagajanje barv Samsung Galaxy S5

Izboljšano ostrenje

 

Izpostavitev predmetov v ozadju ali središču fotografije, je v preteklosti zahtevala precej fotografskega znanja ali uporabo najrazličnejših aplikacij, ki so pomagale pri izboljšavi avtomatskega ostrenja. Z novim Galaxy S5 vam funkcija »Selective Focus«, ki se nahaja direktno na namizju funkcije fotoaparat oziroma kamera, bo ta korak še bolj poenostavljen. S pritiskom na točko, ki jo želite označiti kot središče fotografije, bo naprava izostrila označen predel, medtem ko bo ozadje še dodatno zameglila, s čimer bodo vse vaše fotografije videti kot delo profesionalnega fotografa.

 

Samsung galaxy s5 samodejno ostrenje

Merilec srčnega utripa

Prvi pametni telefon z vgrajenim senzorjem, ki meri vaš srčni utrip. Na hrbtni strani telefona se nahaja senzor, na katerega za nekaj sekund položite vaš kazalec, palec ali katerikoli drugi želeni prst, telefon pa vam bo odštel vaš povprečni srčni utrip. Če se veliko gibljete ali pa morate svoj srčni utrip večkrat dnevno pazljivo dokumentirati, boste to sedaj počeli še bolj enostavno kar prek svojega pametnega telefona.

Funkcija S Helath (S zdravje)

Zastavite si cilje in jih prek vgrajenega digitalnega osebnega trenerja osvojite še bolj enostavno. Na vsakem koraku si tako izmerite prehojeno razdaljo, hitrost, vzdržljivost, trenutno kondicijo, porabljene kalorije … Nastavite si tudi cilje, s katerimi bi si želeli izboljšati tako dnevno počutje kot izgled svojega telesa in trener S Health, vas bo dnevno spodbujal in vam dajal zagona za nove izzive.

Osebni trener v vašem žepu - Samsung Galaxy S5

Hitro avtomatsko ostrenje

Ne zamudite zabave in brez skrbi fotografirajte vse kar se dogaja v vaši okolici. Brez nepotrebnega ustavljanja situacij. S hitrim in zmogljivim avtomatskim ostrenjem boste sedaj še bolj ostro in natančno ujeli vašega malčka med guganjem na gugalnici, skok celotne družine v toplo morje in smučarske začetke na belih strminah. Vse v jasnih barvah, ostri fotografiji in jasnim ozadjem. Predvsem se kakovost avtomatičnega fokusiranja na detajle pozna pri premikajočih se posnetkih in ob poskusu zajema fotografije v gibanju.

Izvrstno avtomatsko ostrenje Samsung Galaxy S5

13 cm Full HD Super AMOLED zaslon

5.1 palcev oziroma impresivnih 13 cm meri zaslon novega telefona Galaxy S5, ki je povrh vsega opremljen še z zmogljivo Super AMOLED tehnologijo, ki vam optimalno prikazuje zaslon tudi v težkih svetlobnih pogojih – preveč sonca, ostra in pronicljiva višinska svetloba, močna umetna luč … Ker je AMOLED tehnologija prijazna do vaših oči, se zaslon v temnih pogojih zatemni tako, da je motečih faktorjev za vaše oči minimalno.

 

Zaslon prilagojen vašim zahtevam

Tehnologija prilagajanja zaslona vašim potrebam bo posamezen pametni telefon Samsung Galaxy S5 prilagodila slehernemu posamezniku. Telefon bo na podlagi upravljanja za njim in na podlagi narave dela in uporabe specifičnih aplikacij oziroma pripomočkov, sam prilagajal ostrino zaslona, svetlobne učinke, kontraste, barve in razmerja. Tako boste internet, video vsebine, fotoaparat ali kamero, galerijo slik in ostale možnosti uporabljali v najboljših okoliščinah.

Samsung Galaxy S5

Pametni telefon Samsung Galaxy S5

Oglejte si predstavitveni video o pametnem telefonu Samsung Galaxy S5, kjer so vse omenjene funkcije tudi vizualno predstavljene.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori