Samsung. Galaxy. S. Besede, ki v skupni besedni zvezi zadnjih nekaj let tvorijo sinonim za kakovost, eleganco in tehnološko dovršenost. Sedaj, pa na trg prihaja najnovejša serija pametnih naprav Galaxy. Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge. Če menite, da veste vse o tem, kaj zmorejo pametni telefoni, pomislite še enkrat. Ali pa preberite, kaj ponuja omenjena naprava.

Morda najbolj opazna sprememba, ki jo bodo (najbolj) opazili tisti, ki že dlje časa rokujejo z Galaxy serijami telefonov, je enostavnost uporabe. S poenostavitvijo je opazen napredek in pogumen korak naprej. Samsung je več kot očitno poslušal svoje uporabnike in zato združil obliko in uporabnost. Predstavili so funkcije, ki jih na telefonih še niste videli. Zagotavljajo pa, da brez njih v kratkem ne boste znali več živeti. Pa je temu res tako? Poglejmo.

Z avtorsko zaščitenim postopkom, imenovanim 3D Thermoforming (termično oblikovanje) je Samsung stopil steklo 3D, da so ga lahko ukrivili tako natančno, da se popolnoma prilega kovinskemu delu in skupaj ustvarja odlično enodelno in močno ohišje.

Oblika pametnega telefona Samsung Galaxy S7

Udoben oprijem

Dvojno ukrivljena hrbtna stran telefonov Galaxy S7 in S7 edge zagotavlja udoben občutek med držanjem v roki. Celotna oblika, od naravno tekočih linij do tankosti, se združi in poskrbi za oprijem, ki je tako prijeten, da telefona ne boste hoteli izpustiti.

Oblika se prilega uporabniku

Kamera

Številni trenutki v življenju, ki bi jih želeli fotografirati, se nam zgodijo, ko je premalo svetlobe. Morda smo v notranjih prostorih, ali pa je sonce že zašlo. S telefonoma Galaxy S7 in S7 edge to ni več težava. Svetlejši objektiv F1.7 in večje slikovne pike (1.4µm) slikovnega tipala zajamejo toliko svetlobe, da so fotografije vedno ostre in podrobne.

Nova definicija kamere - Galaxy S7

Vse slikovne točke na slikovnem senzorju imajo dve fotodiodi namesto ene, kar pomeni, da prvorazredni Dual Pixel senzor izostruje hitro in natančno. Vsaka slikovna pika tipala Dual Pixel Sensor se uporablja za fazno zaznavanje, kar omogoča samodejno ostrenje, ki je tako neverjetno hitro in tekoče, da so tudi najbolj nepredvidljivi gibi ujeti med dejanjem, tudi, ko svetloba pojenja.

Vrhunski zaslon aparata Galaxy S7 Edge

Prvič do zdaj lahko zajemate obsežna panoramska gibanja. Zajeta panorama je tekoča, združeni so deli najčistejših sličic gibanja. Za ponovno doživetje trenutka morate samo podrsati po zaslonu ali pomikati telefon Galaxy S7 ali S7 edge v eno stran.

Panoramsko premikanje kamere - Galaxy S7

Odpornost na vodo in prah

Pri telefonih Galaxy S7 in S7 edge vas ne bo več skrbelo, da bi telefon odložili na mokro površino. Z uporabo lahko nadaljujete tudi, če vam pade v vodo. Igrate lahko igre ob bazenu, objavljate selfije na plaži in pokličete taksi v dežju. Telefona imata certifikat IP68 (zaščita pred vdorom vode). V do 1.5 metra globoko vodo ga lahko potopite za do 30 minut.

Galaxy S7 je odporen na vodo, dež in prah

Strojna oprema

Ker telefona Galaxy S7 in S7 edge poganjata zmogljiva procesorja, delujeta tekoče in hitro ter brez težav obdelata vsak delček dodatnih podatkov na kartici microSD. Kljub večji bateriji je polnjenje hitrejše.

Zmogljiva baterija novega Galaxy S7

Hitrost in moč, ki jemljeta dih

Nov, prilagojen CPU, zmogljiv GPU in 4GB pomnilnika RAM je prepričljiva kombinacija. Vse poteka hitro in tekoče, od zaganjanja aplikacij do igranja iger in pretočnega predvajanja videa. Telefon ves čas deluje, kot da je nov.

Igranje iger dobiva nove razsežnosti.

Boljši zaslon edge

Na zaslonu na robu je lahko do 9 plošč, ki omogočajo takojšen dostop do vsega, kar potrebujete, od klicanja taksija do športnih novic. Z možnostjo Apps edge lahko denimo ustvarite do 10 map in bližnjic do aplikacij.

Ujema vse gibe - galaxy S7 Edge

*Samo pri Galaxy S7 edge

Ročica plošče na robu

Če za opravila uporabljate zaslon na robu, je razumljivo, da ročico plošče na robu prilagodite tako, da se popolnoma prilega vaši dlani. Pojdite v nastavitve in prilagodite njeno velikost, prosojnost in položaj.

Če ustvarite bližnjice do določenih funkcij priljubljenih aplikacij ali stikov, bo vse, kar potrebujete v naglici, na task edge. Denimo snemanje selfija, odpiranje določene beležke ali pa zgolj klicanje mame.

Opravilna vrstica ob strani - Galaxy S7

*Samo pri Galaxy S7 edge

Hitra orodja

Če želite izmeriti razdaljo od mize do stene ali poiskati predmete pod posteljo, vam bo prišel zaslon na robu zelo prav, saj ga lahko spremenite v ravnilo, svetilko ali kompas.

ravnilo

*Samo pri Galaxy S7 edge

Igre

Mobilne igre so pravkar postale izredno zabavnejše, saj sta telefona Galaxy S7 in S7 edge opremljena z namenskim središčem za upravljanje iger in funkcijami, kot je snemanje igranja.

Celo grafično najbolj zahtevne igre delujejo tekoče z občutno manj zaostajanja in manjšo porabo baterije. Ko igra postaja zanimiva, se telefon ne začne pregrevati, zato lahko ohranite mirno glavo in se osredotočite na zmagovanje. Ker sta Galaxy S7 in S7 edge prva pametna telefona, ki podpirata Vulkan API, boste občutili dramatične učinke med igranjem iger, razvitih z API-jem.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

2 komentarja

Odgovori