Starejši brat Sonyjevega pametnega telefona Experia Z, ki ga japonsko podjetje razkriva v začetku jeseni 2013, je Sony Xperia Z1.

Sony je na vodilnem svetovnem sejmu zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA predstavil novo različico v družini Experia. Po prvem telefonu Xperia Z, ki je prišel na trg v začetku leta, Sony predstavlja še njegovega mlajšega brata Sony Xperia Z1. 

Sony pri Xperii Z1 stavi na nadgradnjo kamere in še izboljšano ohišje, ki bo telefon varovalo pred prahom, vodo in ostalimi zunanjimi vplivi

Kamera

Sony Xperia Z1 kameraZ 1,1 cm širokim slikovnim senzorjem, ki omogoča velik zajem svetlobe, in ločljivostjo 20,7 milijonov slikovnih točk velja za visoko kakovostno kamero, katere zapis videa in slike se lahko kosa s klasičnimi sistemskimi in digitalnimi fotoaparati. Zaradi kakovostnega slikovnega senzorja je hitrost avtomatičnega prilagajanja nastavitev visoka, kar omogoča najbolj optimalno zajemanje slik in videoposnetkov

Slikovni senzor Exmor RS skupaj s svetlobnim senzorjem BSI ustvarja kakovosnte pogoje za ustvarjanje fotografij v slabih in temačnih slikovnih pogojih. Z 81 mm optičnim zoomom, Xperia Z1 omogoča jasne in čiste fotografije in videoposnetke tudi ob uporabi zoom funkcije. 

 

Xperia foto aplikacije

Social live

Sony Xperia Z1 Social Live

 

Z vmesnikom Social live lahko sedaj vsako fotografijo v prvem trenutku delite tudi na svojih socialnih omrežjih. Na vašem zaslonu se bo v relanem času prikazoval tudi odziv na posnete fotografije in video vsebine, s čimer ste lahko s svojimi prijatelji vseskozi povezani

 

 

 

XperiaZ1 slikovno prepoznavanjeInfo-eye

Ste že fotografirali objekt in niste natančno vedeli, kaj točno ste pravzaprav ujeli v objektiv? S funkcijo Info-eye bo odgovor preprostejši. V objektiv zajamete objekt, ki ga ne poznate, ga fotografirate, telefon pa vam priskrbi informacije o objektu. Svet informacij na vaši dlani. 

 

 

 

 

 

 

Funkcija TimeshiftXperia Z1 večkratno zajemanje fotografij

Si predstavljate, da fotografirate vašega malčka, prijatelja, partnerja ali običajno dogajanje na ulici in ste zgolj za hip prepozno ujeli doganjanje. Xperia Z1 vam omogoča zajem kar 61 posnetkov v zgolj 2 sekundah. Sami pa se boste lahko odločili katero izmed fotografij boste uporabili. Morda bi jih želeli uporabiti 10. Ali pa kar vseh 61. 

 

 

 

 

Xperia Z1 manipuliranje fotografijAR učinek

Učinek AR vam omogoča, da se s posnetimi fotografijami tudi malce poigrate. Vmestite svojega prijatelja v osrčje džungle med vse nevarne zveri, da bo izgledal kot pravi korenjak. Ste pod vodo posneli nekaj fotografij in je na njej preveliko število rib za vaš okus? Preprosto jih nekaj pobrišite.

 

 

 

Oblika in dizajn

Zmogljivost

Xperia Z1 je ob svojem izidu, septembra 2013, zagotovo prevzel primat na tržišču zmogljivih telefonov in odpornosti, ki jo zagotavlja. Telefon je vodotesen, odporen na prah in prašne delce s čimer zagotavlja dolgoročno delovanje. Odlikujeta ga standarda IP55 in IP 58.

Povezljivost

Sonyjeve pametne naprave skupaj s Sony TV sprejemniki omogočajo neskončne možnosti povezovanja in upravljanja med samimi napravami. Tako lahko glasbo, fotografije, video vsebine in aplikacije vašega pametnega telefona uporabljate in koristite tudi na vašem Sony Bravia televizorju. 

Sony povezljivost

Vaš Sony pametni telefon lahko tako z ostalimi Sony napravami povezujete preko kratkopasovne povezave NFC, bluetooth pvoezave, prek brezžičnega interneta ali preko MHL kabla. Različne vrste povezav vam tako nudijo raznovrstne možnosti upravljanja z napravami; tako lahko na TV sprejemnik prenašate fotografije in si jih ogledujete na velikem zaslonu, prek kakovostnega zvočnega sistema, ki ga omogočajo Sony Bravia televizije poslušate glasbo z vašega Xperia Z1 telefona, celotno delovanje telefona, skupaj z vsemi aplikacijami in funkcijami upravljate kar preko vašega TV zaslona ali pa preprosto priklopite telefon s televizorjem preko MHL kabla, uživate v dobrem filmu, vaš telefon pa se bo v vmesnem času še napolnil. 

Predstavitev pametnega telefona Sony Xperia Z1

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori