Tefal ponuja široko paleto različnih cvrtnikov, od klasičnih do naprednejših modelov, odvisno od namena uporabe in življenjskega sloga uporabnika. Večina cvrtnikov je opremljenih s patentiranim sistemom filtriranja, s katerim je olje vedno čisto in obroki bolj zdravi. Na drugi strani je Tefal razvil cvrtnike z manj maščobe, s katerim lahko le z žlico olja pripravite odličen hrustljav obrok.

Cvrtnike tako razdelimo na klasične cvrtnike z uporabo večjih količin olja za klasično cvrtje, kot je  cvrtnik Versalio De luxe ali Super Uno in cvrtnike »brez« olja, kot je cvrtnik Actifry.

Klasični cvrtniki

Cvrtnik Versalio Deluxe II za odlično kuhanje in pripravo okusnih domačih krofov

Cvrtnik FR4950 CVRTNIK VERSALIO TEFALCvrtnik Tefal Versalio Deluxe je »pameten« večnamenski kuhalnik, s kar 9 različnimi načini priprave hrane0. Cvrtje, pečenje, hitro praženje, počasno kuhanje, dušenje, kuhanje riža in testenin, ohranjanje toplote obrokov in celo odmrzovanje zamrznjene hrane –  vsestranski cvrtnik, ki vam olajša življenje.

 • Priročni cvrtnik z odstranljivim merilnikom časa, da boste vedno vedeli, čez koliko časa bo vaš obrok pripravljen. 
 • Prilagodljiv cvrtnik – temperaturo nastavite od 80° do 180° C, da bodo vaši obroki vedno najboljše pripravljeni.
 • Da boste takoj pripravljeni na kuhanje, je lopatica že vključena v paket.
 • Pripravo obroka si lahko kadar koli ogledate skozi prosojen odstranljiv pokrov.
 • Preprosto čiščenje, odstranljivo posodo z neoprijemljivo oblogo, cedilo in odstranljiv pokrov lahko enostavno očistite v pomivalnem stroju.

Merilnik časa - cvrtnik Tefal.
Posodo lahko napolnite s kar dvemi litri olja, kar je dovolj za pripravo na primer 1 kg pečenega krompirčka. Dodan je kovinski filter za preprečevanje izhoda vonjav hrane med kuhanjem, kar je še posebej pomembno pri sodobnih odprtih kuhinjah.

Namig: Presenetite svoje najdražje in jim pripravite odlične krofe s cvrtnika Versalio de Luxe!

Recept – PUSTNI KROFI 

500 g mehke mokekrofi
500 g ostre moke
120 g masla
7 rumenjakov
5 dl mleka
30 g sladkorja
70 g kvasa
3 žlice ruma
1 žlička soli
marelična marmelada
olje za cvrenje
sladkor v prahu

Predpriprava

Pečico segrejemo na 50° C. Obe moki presejemo v veliko skledo, ki jo potisnemo v segreto pečico, da moko segrejemo. Ogreto moko vzamemo iz pečice. Na sredini naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas, dodamo žlico sladkorja in prilijemo 2,5 decilitra mlačnega mleka. Skledo pokrijemo in na toplem pustimo vzhajati 20 minut.

Priprava

Rumenjake damo v manjšo skledo, dodamo sol in gladko razmešamo. Ko kvas sredi moke naraste, dodamo stepena jajca, zmehčano maslo ter preostala sladkor in moko. Testo najprej zgnetemo z rokami, nato pa ga s pomočjo električnega mešalnika za testo mešamo 15 minut. Skledo znova pokrijemo, testo pa pustimo na toplem vzhajati 10 minut. Olje nalijemo v cvrtnik Versalio in segrejemo. Iz vzhajanega testa z rokami oblikujemo 6 kroglic velikosti mandarine. Zlagamo jih na pomokano desko in okrijemo s čistim prtom. Čez nekaj minut krofe obrnemo. Vzhajane krofe previdno vlagamo v cvrtnik Versalio. Cvrtnik za nekaj minut pokrijemo. Medtem oblikujemo novo serijo šestih krofov. Po spodnji strani zlato rumeno ocvrte krofe obrnemo. Cvremo odkrite, vmes pa jih s pomočjo žlice prelivamo z vročim oljem. Ocvrte z lopatico poberemo iz cvrtnika in zložimo na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odcedijo in nekoliko ohladijo. Postopek ponovimo tudi z ostalimi krofi.

Serviranje

Mlačne krofe, ki so najbolj dišeči in okusni, nabrizgamo z marelično marmelado, potresemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.

krofi2

Nadomestek

 • Mleko lahko nadomestimo z mlačno vodo ali sladko smetano.
 • Rum nadomestimo s konjakom ali tropinovcem.
 • Marelično marmelado lahko nadomestimo z drugo marmelado po svojem okusu.

Nasveti

 • Vse sestavine, pa tudi posodo in kuhinjske pripomočke, ki jih bomo uporabili pri pripravi kvašenega testa, pred pripravo ogrejemo na sobno temperaturo. Najbolje, da jih na sobno temperaturo postavimo že noč pred pripravo.
 • Za krofe pripravimo kvašeno testo, ki je nekoliko mehkejše od običajnega.
 • Krofe lahko oblikujemo tudi tako, da testo razvaljamo, krofe pa izrežemo s posebnim modelčkom.
 • Pravilno vzhajan krof se v olje potopi do polovice. Ko ga obrnemo, nastane zaradi tega na obodu znamenit svetel venček.
 • Krofe polagamo v olje s stranjo, ki je bila na delovni površini. Najprej cvremo pokrite, ko jih obrnemo, pa odkrite

Super Uno, običajen cvrtnik edinstvene oblike!

Cvrtnik Tefal Super UnoS cvrtnikom Super Uno lahko pripravite do 1,4 kg krompirčka oz. za 6 oseb.

Vgrajen ima učinkovit sistem za preprečevanje sproščanja vonja, ter posodo, ki je odstranljiva, da je čiščenje še bolj preprosto. Cvrtnik je opremljen tudi z digitalnim merilnikom časa, ki omogoča še preprostejšo pripravo in ga ni treba nadzorovati, saj cvrtnik zazvoni, ko je krompirček pripravljen.

 • Učinkovit filter za preprečevanje sproščanja vonja.
 • Velika zmogljivost: pripravite lahko do 1,5 kg hrane.
 • Odstranljiva posoda s premazom proti prijemanju. 
 • Digitalni merilnik časa.
 • Pokrov in posodo lahko očistite v pomivalnem stroju, učinkovitost filtra se s tem obnovi.
 • Sistem hladnih sten omogoča varno dotikanje cvrtnika.
 • Povečana moč in optimizirana poraba energije

Razstavljiv cvrtnik Tefal Super Uno

Naprednejši cvrtniki

Cvrtnik Actifry za odlično pripravo okusnih jedi na zdrav način!

Pripravite okusne jedi z le žlico oljaNa podlagi raziskav je Tefal razvil edinstveno patentirano rešitev, cvrtnik Actifry, ki omogoča pripravo številnih jedi z majhno količino maščobe in hkrati ohranja vitamine in odličen okus. Glavna prednost je izjemno majhna poraba olja. To je še posebej pomembno pri današnji prehrani, saj se danes povsod po svetu srečujemo s prekomerno težo in debelostjo.

Temu se pridružuje tudi predstavnik Društva za zdravje  srca in ožilja Slovenije, prim. Boris Cibic, dr. med“Za zdravo življenje je pomembno, da uživamo hrano z manj holesterola in drugih maščob, saj v njih prevladujejo neškodljive nasičene maščobne kisline. Danes so trgu številni pripomočki in gospodinjski aparati, ki omogočajo pripravo okusnih in zdravih obrokov. Menim, da je dobro  lahko tudi zdravo, saj je z izjemno malo olja mogoče pripraviti izvrsten obrok, ki nas ne krajša za harmonijo okusa.”

Spoznajte enega od naših cvrtnikov Actifry – cvrtnik Actifry! V cvrtniku Actifry lahko le z jedilno žlico olja pripravite  od 1 – 1, 5 kg ocvrtega krompirčka. Temelji na tehnologiji Actifry, kroženju vročega zraka. Za pripravo okusnega hrustljavega krompirčka ali druge jedi potrebujete le eno žlico najljubšega olja, jed pa vsebuje manj kot 3 % maščobe.

Tako malo olja zagotavlja odlične in zdrave obroke! Pripravite lahko tudi druge jedi, na primer meso ali ribe … Odlično pa pripravi tudi sladice! V priloženi knjižici receptov boste našli šptevilne okusne in zdrave recepte, ki vma bodo zagotov popestrili vaš jedilnik.

SEB-ACTIFRY-SIMPLE-(WITH-HAND)

 • Sodobna oblika z velikim prosojnim pokrovom, ki se odpre ob pritisku gumba.
 • Tehnologija ActiFry, na podalgi kroženja vročega zraka omogoča enakomernejšo pripravljenost hrane.
 • Samodejna zaustavitev in pametni merilnik časa zagotavljata, da manj časa preživite v kuhinji in ga imate več zase!
 • Keramični premaz na posodi proti prijemanju, za preprosto pranje v pomivalnem stroju (pokrov, posoda in lopatica). 

Povsem razstavljiv cvrtnik Tefal

Prednost cvrtnika Tefal Actifry je preprosta uporaba: vanj stresete na primer svež ali zamrznjen narezan krompirček, s pomočjo priložene žličke dodate olje in samo še vključite aparat. Hrano v cvrtniku nenehno meša vgrajena lopatica, ki enakomerno porazdeli olje, hkrati pa v posodi vroč zrak ves čas kroži in zagotavlja primerno temperaturo za peko, kuho ali cvrtje.

Rezultati bodo zagotovo odlični, hrustljavi in slastni.

Izberite cvrtnik Actifry in se pridružite več kot 7.000.000 gurmanom po vsem svetu!

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori