Kaj je to pametna ura, kakšna je preteklost in razvoj ter zakaj postajajo vedno bolj priljubljene tudi med slovenskimi uporabniki?

Kaj je pametna ura Samsung Gear?

Samsung Gear 2 Neo in Gear Fit sta pametni uri, ki z namestitvijo na zapestje postaneta prava osebna asistenta. S pametno uro Gear lahko opravljate telefonske klice, prebirate sms sporočila, elektronsko pošto, si urejate urnike sestankov, jo uporabljate kot daljinski upravljalnik za vaš TV sprejemnik ali uporabljate osebnega trenerja, ki vam bo dnevno pomagal do še bolj fit postave in dobrega počutja.

Samsung Gear Fit

Zgodovina pametnih urPrva ura z internim pomnilnikom Pulsar

Če želimo govoriti o tako imenovani prvi pametni uri, se moramo vrniti v leto 1982 k prvi digitalni uri Pulsar, ki je imela interni spomin in na katero je bilo moč shraniti 24 različnih znakov – besedila, telefonske številke, gesla … Kmalu zatem se je ekspresno pričel razvoj t.i. računalniških ur, ki so z večjimi kapacitetami spomina omogočale sicer zelo podobne funkcije kot omenjena ura Pulsar. Razvoj pa je šel tekom let seveda naprej. Tako se je nekaj let po prelomu tisočletja in s pojavom vse večjega števila pametnih naprav in razvojem širokopasovnih internetnih povezav, začelo vedno glasneje govoriti tudi o pametnih urah, ki bi imele (okrnjene) lastnosti pametnih telefonov in računalniških ur, kot smo jih poznali v preteklosti.

Ena prvih pametnih ur, ki je na tržišče prišla januarja leta 2012, je bila pametna ura italijanskega proizvajalca Blu Sky, ki jo je poimenoval »I’m Watch« (op. a. »Jaz, ura«). Kmalu zatem, predvsem v letu 2013, pa je razvoj pametnih ur eksplodiral po celotnem svetu. Četudi je bila javnost sprva skeptična, da bi se lahko tovrstna tehnologija prijela med širšo javnostjo, so jo proizvajalci kot so Samsung, Peeble, Sony in ostali hitro prepričali v nasprotno.

Samsung je tako leta 2013 prvič predstavil svojo različico pametne ure Samsung Gear Neo, ki sta ji sledila elegantnejša različica Samsung Gear Fit in nadgradnja prve Samsungove ure Samsung Gear 2 Neo.

Lastnosti pametne ure Samsung Gear

Samsung Gear 2 Neo

Pametna ura omogoča sprejem in izvrševanje klicev, branje SMS, neposrednih sporočil in elektronske pošte. Ura ponuja tudi športne aplikacije, ki beležijo vsakodne aktivnosti uporabnika.

Prilagodite si zaslon in pisavo - samsung Galaxy Gear 2 Zamenljiv pašček

Ker je pametna ura več kot zgolj ura, bo nadomestila vaše stare zapestne modne dodatke. Z uro Gear 2 Neo boste vedno enostavno stilsko urejeni, saj povsem enostavno zamenjate paščke, ki so na voljo v različnih barvnih različicah.

Prilagodite temo

Uporabniki smo si različni, česar se pri Samsungu dobro zavedajo. Pametne ure Gear tako omogočajo prilagoditev prikaznega zaslona, ohranjevalnika ter fontov in velikosti črk. Enaka ura, ogromno možnosti za prilagoditev vašemu načinu in stilu življenja.

 

Samsung Gear 2 NeoKlici, sporočila in elektronska pošta

Polne roke dela in nujen telefonski klic? Javite se kar s svojo Samsung Gear 2 Neo pametno uro. Ali pa preberite prejeto elektronsko sporočilo oziroma SMS, ki se vam prikažejo na zmogljivem sAMOLED zaslonu. Slika AMOLED zaslonov je namreč jasna, polna barv in izjemno ostra.

Spravite se v formo

In za to ne zapravite cele vreče denarja. Pametna ura Samsung Gear 2 Neo je lahko vaš osebni trener, ki vas bo vseskozi in takoj obveščal o rezultatih in napredku, ob enem pa vam meril tudi srčni utrip, s čimer boste natančno vedeli ali ste dosegli optimalno raven vadbe ali lahko iz sebe spravite še dodatna dva izdihljaja.

Povezljiva pametna ura Samsung Gear 2 Neo

Upravljajte TV sprejemnik

Glasba na vašem zapestju

Odpravite se na sproščujoč tek, na bližnji hrib ali pravo vikend avanturo z glasbo kar na zapestju svoje roke. Z Bluetooth slušalkami je poslušanje glasbe enostavno, lahkotno in brez skrbi, da bi vam pametni telefon padel iz žepa športnih hlač.

Odporna na prah in vodo

Sicer je z najsodobnejšimi pametnimi napravami postalo že običajno, da so odporne na prah in vodo, toda pametne ure so vendarle novost, ki zares šele prihaja na tržišče. A ura je povsem odporna na vodo in prašne delce, s čimer boste brez skrbi tudi v času naliva ali na kolesarskem izletu po zaprašenih vaških cestah.

Daljinski upravljalec

Svoj pametni TV sprejemnik lahko preko infrardelega LED senzorja upravljate kar preko pametne ure. Na zaslonu se vam prikažejo najosnovnejše funkcije, ki jih preko preglednega touch zaslona upravljate z enostavnim dotikom.

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori