Podjetje ASUS je na sejmu CES 2014 predstavilo tablico VivoTab Note 8, ki je opremljena z zmogljivim risalnim peresom.

Tablica, izdelana po meri in okusu zahtevnejših uporabnikov, tehta le 380 gramov ter omogoča upravljanje zgolj z uporabo zgolj ene roke. 8-palčni zaslon visoke ločljivosti prikazuje živobarvno sliko, zato je tablica primerna tako za poslovno kot izobraževalno okolje. Na tablici je poleg operacijskega sistema Windows 8.1 prednaložen tudi pisarniški paket Microsoft Office Home and Student, ki vsebuje programe Word, Excel, PowerPoint ter OneNote.

Asus VivoTab 8.0VivoTab Note 8 poganja štirijedrni procesor Intel Atom Z3740, ki predstavlja kakovostno razmerje med večopravilnostjo zmogljivosti ter porabo električne energije. Tablica zmore do 8 ur delovanja na baterijo. Poleg 2 GB delovnega pomnilnika ima tablica vgrajenih še 64 GB bliskovnega pomnilnika za hrambo podatkov, z uporabo kartic microSD pa lahko te zmogljivosti uporabniki še nadgradijo.

Natančnost vnašanja vsebin

Ultratanko ohišje tablice omogoča njeno držanje z eno roko, medtem ko z uporabo risalnega peresa ter programskih rešitev Wacom uporabnik izraža svojo kreativnost. Profesionalno pero se dokazuje s svojo natančnostjo ter enostavnostjo uporabe, ko pa ga uporabnik ne rabi, ga elegantno skrije v režo ob robu tablice. Napredno pero razloči med več kot tisoč nivoji jakosti pritiskov, poleg svoje občutljivosti pa je še zelo hiter in natančen, zato praktično delo z njim spominja na uporabo klasičnih pisal ali barvic.

Kakovosten zvok Asus VivoTabResnost zvoka

ASUSovi inženirji, ki so za svoje inovacije na področju razvoja zvočnih rešitev že prejeli številne nagrade, so tablici VivoTab Note 8 namenili zvočno tehnologijo SonicMaster, ki ob sožitju strojne in programske opreme postreže s preprosto boljšim zvokom. Majhne in tanke naprave, kot so tablice, se običajno slabo obnesejo pri predvajanju zvoka, s spremembami samih zvočnikov, predvsem membranske postavitve pa so pri ASUSu dosegli to, da sedaj tudi tablica postreže z bogatostjo in pristnostjo predvajanih zvočnih ali video posnetkov, odlično pa se obnese tudi v igrah.

 

 

Tehnični podatkiIzvrstna ločljivost tabličnega računalnika Asus VivoTab

• Windows 8.1
• 8 palčni zaslon HD LCD (1280 x 800)
• Procesor Intel Atom Z3740
• 2GB delovnega pomnilnika
• 5MP kamera  za zajem video posnetkov in fotografij
• do 64 GB internega pomina na trdem disku
• dimenzije: 220.9 mm x 133.8 mm x 10.95 mm
• 380 gramov

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori