Hibridni tablični računalnik ASUS Transformer Book Duet TD300 poganjata kar dva operacijska sistema. Windows 8 in Android 4.1. Preberite več o tej napredni tablici.

Podjetje ASUS je na največjem sejmu zabavne elektronike CES 2014, predstavilo napravo Transformer Book Duet (TD300), ki je hibrid prenosnega računalnika in tablice, kot prva tovrstna naprava na svetu pa se ponaša z dvema sobivajočima operacijskima sistemomaWindows in Android. Preklop med sistemoma je izjemno hiter, saj se ne glede na način uporabe naprave opravi v le štirih sekundah po preprostem pritisku na gumb.

Asus Transformer Dual OSASUS je hibridno napravo naredil izjemno zmogljivo, saj je vanjo vgradil enega najboljših procesorjev iz družine Intel Core i7, zato Transformer Book Duet v tabličnem načinu nudi bistveno več zmogljivosti kot običajni prenosni oziroma tablični računalniki, opremljeni s procesorji na arhitekturi ARM. Zvočna tehnologija ASUS SonicMaster ob paru zvočnikov poskrbi, da je naprava kos vsem zvočnim in video nalogam ter digitalni zabavi.

Tablični in prenosni računalnik

ASUS Transformer Book Duet (TD300) je izjemno vsestranska naprava, saj uporabniku nudi svobodno izbiro med uporabo operacijskega sistema Android ali Windows 8.1 ter aplikacij zanju. Dodatna vrednost rešitve je v tem, da si naprava zapomni, kje je uporabnik ostal z delom in lahko tam tudi nadaljuje. Naprava deluje kot tablica ali prenosnik. Za preklop med operacijskima sistemoma zadostuje že pritisk na gumb. Poleg zmogljivega procesorja hibridna naprava premore tudi 4 GB pomnilnika, kar je praktično še enkrat več od konkurenčnih tablic.

 

 

Zmogljiv in eleganten

13,3-palčni – 34 cm zaslon polne visoke ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk je občutljiv na večprstni dotik in izjemno odziven. Na prednji strani naprave sta vgrajena še spletna kamera in mikrofon, namenjena opravljanju konferenčnih (video) klicev v visoki ločljivosti. V zaslon, ki deluje kot tablica, je vgrajen pogon SSD zmogljivosti 128 GB, ki jih lahko uporabnik ob rabi kartic microSD še razširi. Platforma s tipkovnico ima vgrajen disk zmogljivosti 1 TB, celoti pa dodaja tudi več priključkov USB ter mrežni in HDMI-vmesnik. ASUS Transformer Book TD300 se zna povezati tudi v brezžična omrežja standarda 802.11ac.

Privlačna zunanjost naprave je dopolnjena z nizko težo, saj celota sestavljena iz tablice/zaslona (mer 342,7 x 216,3 x 12,9 mm) in tipkovnice (mer 340,9 x 217,6 x 16 mm) tehta le 1,9 kilograma.

Tehnične specifikacije, ki odlikujejo Asusov prenosno-tablični hibrid:

• Dvojni Operacijski sistem – Windows 8.1 Standard in Android 4.1
• 34 cm Full HD IPS multi-touch zaslonAsus Logotip
• Intel® Core™ i7 processor
• 4GB DDR3L 1600 RAM
• Do128GB iSSD
• Do 1TB HDD
• 802.11ac Wi-Fi; Bluetooth 4.0 + EDR
• Priključki: Micro SD card, Headphone jack, DC jack

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori