Spoznajte Ultra visoko ločljivostno tehniko snemanja in predvajanja video vsebin poimenovano tudi tehnologija 4K.

Ultra HD tehnologija oz tehnologija 4K je naslednji korak video industrije po HD in Full HD tehnologijah. Zagotavlja izukšnjo gledanja v izjemni ločljivosti, z brezhibno resolucijo in polnimi barvami, ki bodo preplavile vaš prostor.

Kaj je tehnologija 4K?

Ultra HD oziroma tehnologija 4K je najnovejša tehnolgija zapisovanja in predvajanja slike. Medtem ko HD dosega ločljivost do velikosti 1280×720 z milijonom svetlobnih točk in Full HD velikost 1920×1080 ter približno 2 milijona svetlobnih točk, tehnolgija 4K zapisuje in predvaja video vsebine v ločljivosti kar 3840×2160, kar je 8 milijonov slikovnih točk. S tem zagotavlja štirikrat več podrobnosti kot pri Full HD.

Ko se približate sliki, ne vidite posameznih slikovnih pik, temveč popolnoma ostro sliko osupljive globine in jasnosti. Slika je neverjetno pristna, kot bi igralci stali na drugi strani stekla.

4ksony

Zakaj izbrati tehnologijo 4K?

Navkljub temu, da večina TV oddaj in filmov še ni posnetih v ultra visoki ločljivosti, ima tehnolgija 4K sposobnost pretvorbe in izboljšave domala vsake vrste slike. Ultra visoka ločljivostna tehnologija sliko izostri, poudari podrobnosti in linije na zaslonu, predvsem pa obogati barve in kontraste. Tehnologija 4K še malenkost izboljša kakovost slike že obstoječim formatom, HD in Full HD. Sicer ne na stopnjo formata 4K, vendar pa formate nižjih kakovosti slike (SD, HD, Full HD) nadgradi nad njihovo obstoječo kakovost in resolucijo.

Predvajanje HD in Full HD vsebin na ULTRA HD TV sprejemniku?

TV sprejemniki, ki imajo vgrajeno tehnologijo 4K, slovijo po tem, da DVD, Blu-ray in televizijski programi zablestijo v izjemni ostrini. Visokoločljivostne vsebine približa Ultra HD resoluciji, kolikor je to le mogoče.

Oglejte si še video, ki sicer ne more približati pravega Ultra HD oziroma 4K učinka, vendar poda jasen občutek o kakovosti barv, ostrine in čistosti slike.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori