ION generation je tehnologija kombiniranih hladilnikov blagovne znamke Gorenje in edinstvena IonAir tehnologija za podaljšano svežino hrane.

Gorenjeva nova generacija hladilno-zamrzovalnih aparatov, ustvarjenih v popolnem sožitju z naravo ter z mislijo na zdravje uporabnikov, se imenuje ION generacija. Novi hladilniki ION generation so rezultat natančnega preučevanja resničnih potreb uporabnikov ter naravnih procesov, ki v kombinaciji lahko ohranijo hrano zdravo in svežo precej dlje, kot to velja za običajne hladilnike.

Gorenje IonAir tehnologijaGorenje ION generation

Tehnologija IonAir prinaša napredne in sveže rešitve s področja pametnega bivanja. Uporablja najboljše, kar lahko ponudi narava: anione, ki v procesu ionizacije čistijo zrak in ga obogatijo s kisikom. Gorenjevi razvijalci so povzeli ta naravni proces in ga vgradili v naprave, ki s tem zagotavljajo idealno mikroklimo za živila, da bodo dlje časa ostala sveža in zdrava. Tehnologija IonAir, ki uspešno odstrani kar do 95 % vseh mikroorganizmov iz hladilnika, je vgrajena v vse tri linije nove generacije – Essential, Advanced ter Superior.

Vsako leto zavržemo ogromne količine hrane, ki se pokvari prav zaradi nepravilne hrambe. Hladilniki ION generation prinašajo idealno rešitev: vzdrževanje optimalne temperature v kombinaciji z anioni, ki iz hladilnika odstranjujejo bakterije in viruse ter tako ustvarjajo idealne pogoje za shranjevanje in ohranjanje svežine hrane na dolgi rok.

 

Sveže in zdravo

Ko skrbimo za zdravo hrano, skrbimo tudi za svoje zdravje. Maksimalno zaščito hrane zagotavlja kombinacija treh naprednih funkcij nove generacije hladilnikov: IonAir, MultiFlow 360° ter NoFrost Plus.

MultiFlow 360°

je sistem intenzivnega kroženja zraka, ki vpihuje svež zrak skozi 14 prezračevalnih rež ter tako vzdržuje enakomerno in konstantno temperaturo na vsaki polici posebej.

Tehnologija NoFrost Plus

učinkovito preprečuje nastajanje sreža na živilih ter ledu v notranjosti zamrzovalnika. V hladilnem delu preprečuje, da bi se hrana izsušila, saj ohranja njeno vlažnost in svežino.

Funkcija IonAir

v kombinaciji z dinamičnim hlajenjem ter tehnologijo FrostLess, prav tako učinkovito skrbi za dolgotrajno svežino in ohranjanje polne vrednosti živil v hladilniku. Zahvaljujoč NoFrost Plus in Frostless funkcijama, ki preprečujeta nastanek leda v zamrzovalniku, pa tudi ni več potrebe po zamudnem ročnem odtajanju.

Gorenje IonAir tehnologija

Prava temperatura v vsakem kotičku vašega hladilnika

K maksimalni svežini hrane prispevajo še številne druge funkcije. Vsak model nove generacije ponuja izvrsten predal CrispZone, ki vzdržuje optimalno raven vlažnosti v predalu.

Namenjen je shranjevanju svežega sadja in zelenjave. Tudi za zamrznjeno hrano je poskrbljeno: v predalu XtremeFreeze je hrana zamrznjena posebej hitro, na profesionalen način. Ker je zamrznjena dvakrat hitreje kot sicer, ohrani vitamine, minerale in hranilne snovi. Za svežino hrane v hladilnem delu pa skrbita tudi predal SuperCool,ki je še posebej uporaben po večjih nakupih, ter predal ZeroZone, ki je idealen za shranjevanje rib in mesa, pri idealni temperaturi okrog 0 °C.

Gorenje IonAir tehnologijaSenzorska tehnologija

Tehnologija AdaptCool s pridom izkorišča inovativni sistem senzorjev, ki spremljajo uporabnikove navade in temu ustrezno prilagajajo delovanje aparata. Tako je zagotovljena enakomerna in konstantna temperatura v vsem aparatu. Tudi ta napredna tehnologija prispeva k podaljšani svežini hrane in ohranjanju njene polne vrednosti, saj preprečuje, da bi se ob pogostem odpiranju vrat hladilnika temperature toliko dvignila, da bi to škodilo hrani. Poleg tega sistem AdaptCool prihrani tudi precej energije, saj delovanje hladilnika prilagodi vsakemu posameznemu gospodinjstvu.

Uporabniku prijazen dizajn

Poleg skrbi za svežino in zdravje današnji so za uporabo pomembne prilagodljive funkcije in preprosta funkcionalnost. Gorenje se je na to zahtevo odzvalo s številnimi pametnimi in uporabniku prijaznimi funkcijami in lastnostmi. Ena teh so izvlečne police PullOut; z nosilnostjo do 22 kg hrane.Omeniti velja še princip prilagodljivih vratnih polic SimpleSlide, ki omogoča preprosto premikanje polic navzgor in navzdol s pomočjo večtočkovnega prilagajanja višine; funkcija SlotIn pa omogoča prilagodljivo in preprosto odpiranje vrat, tudi ko je hladilnik postavljen ob steno ali tesno drug aparat.

Gorenje IonAir tehnologijaSkrb za okolje

Hladilno- zamrzovalni aparati so edini aparati v gospodinjstvu, ki so ves čas priključeni, zato je še toliko bolj pomembno, da so učinkoviti in varčni z energijo. Vsi hladilno-zamrzovalni aparati ION generation se ponašajo z visoko energijsko učinkovitostjo in so uvrščeni v visoke energijske razrede od A+ do A+++. Njihovo delovanje upravljajo posodobljeni inverterski kompresorji, ki natančneje uravnavajo temperaturo in zmanjšajo porabo energije tudi do 50 odstotkov, v primerjavi z običajnimi napravami razreda A. Počitniški program EcoMode samodejno optimira delovanje hladilnika in varčuje z energijo, kadar vas dlje časa ni doma, k večji varčnosti pa prispeva tudi elegantna osvetlitev s svetlečimi diodami (LED), ki je prijazna tako do oči kot do vase denarnice.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori