Samsung bo televizorje od leta 2015 naprej opremljal z novim operacijskim sistemom Tizen.

Tizen so Samsungovi razvijalci ustvarili zato, da bo poenostavil vaše življenje in dostopanje do zabavnih vsebin. Prinaša številne prednosti, med drugim enostavno povezovanje in deljenje vsebin – povezava vašega televizorja s pametnim telefonom ali tablico ter deljenje vsebin v enem koraku bo potekala tako hitro kot še nikoli do sedaj.  Povezava med obema napravama je namreč postala še lažja, saj so vse povezovalne funkcije povezane s samodejnim zaznavanjem. Po prvotni potrditvi naprave, se povezave ustvarijo same od sebe brez dodatnih potrditev. Uživajte v deljenju vsebine preko Bluetooth in  Wi-Fi povezave ali zrcaljenja zaslona. Preberite si vse o možnostih povezljivosti Samsung televizorjiev TUKAJ.

Nov vmesnik Samsung Tizen, ki ga poganja Linux.Funkcija za zaspance

Dodatna funkcija “Jutranje poročilo” na televizorju vam bo zagotovo olajšala začetek zahtevnega dneva. Ob sprožitvi budilke na vašem pametnem telefonu, vas bo na televizorju samodejno počakal kratek pregled dneva pred vami,  pogledali si boste lahko svoje prihajaoče dnevne obveznosti, vreme in novice, ter tako pripravljeni stopili v nov dan.

Izboljšan Smart Hub

Tizen omgoča tudi veliko lažje upravljanje z vašimi vsebinami in aplikacijami – do vsega naštetega boste dostopali z neverjetno hitrostjo, saj vas bo na vašem televizorju pričakali izboljšan Smart Hub. Ta vam bo ob samo enem kliku prikazal vaše nedavne pregelde in priljubljene vsebine, s čimer se boste izognili večplastnemu brskanju in pridobili dodaten čas za raziskovanje novosti, igranje iger, brskanje po spletu ali preprosto druženje.

Prav tako Tizen poskrbi za pravo multifunkcijsko uporabo – ob vsakem izhodu iz vsebine vam ob naslednjem ogledu namreč ne bo potrebno spet začeti od začetka, temveč se boste lahko z enim klikom vrnili tja, kjer ste ostali. Tako vam ne bo več potrebno preklapljati med televizijskim programom in aplikacijo, saj se v vsakem trenutku lahko vrnete in nadaljujete s svojim prejšnjim ogledom brez odvečnega iskanja kje ste ostali.

Operacijski sistem, tako kod Android, za delovanje uporablja odprtokodni sistem Linux. 

Oglejte si video, ki prikazuje delovanje vmesnika Tizen (opozorilo: Video je v angleškem jeziku; Vse funkcije in karakteristike morda ne bodo na voljo v Sloveniji.)

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori