Zakaj Timotej fura hude skejte in še hujše telefone? Zakaj je izbral Honor 8? Kako se pripravlja na Olimpijske igre v Tokiu in kakšen je njegov izbor TOP 5. 

Timotej Lampe Ignjič je nova vzhajajoča zvezda slovenskega športa. Je prvi in zaenkrat edini profesionalni skejtar (rolkar) v Sloveniji, ki se udeležuje mednarodnih tekmovanj in uspešno premaguje konkurenco. Ljubljančan, ki je svoje začetne skejtarske odrive poskusil kot 12-letnik in trike pilil pred Cankarjevim domom, sedaj tekmuje po vseh velikih prizoriščih sveta in si ustvarja svojo pot do Tokia, kjer bo skejtanje leta 2020 prvič predstavljeno kot olimpijski šport.

Timotej je letos postal ambasador znamke mobilnih telefonov Honor, ki prihajajo iz laboratorijev in proizvodnje prodorne in prepoznavne znamke mobilnih telefonov Huawei. Timotejev dnevni spremljevalec je novi Honor 8, ki s svojo izvrstno kamero poskrbi za odlične posnetke na njegovih socialnih omrežjih. Skupaj ju združuje tudi Honorjev slogan Za pogumne (for the brave).

Kako se je začelo …

Hej Timotej, najprej nam povej, kje te najdemo trenirati v teh mrzlih zimskih dneh?

Trenutno me v teh mrzlih dneh lahko najdete v notranji hali/skateparku v Šiški ali pa v parku, ki se nahaja v Novi Gorici in je najbolj primeren za moj šport v Sloveniji.

Timotej in Honor 8

Kako je padla odločitev, da se z ulic poženeš udeleževat skejtarskih tekmovanj in kako se je zgodil tvoj preskok od skejtanja za zabavo do profesionalnega skejtanja?

Kmalu po tem, ko sem začel skejtat, sem vedel, da je to to, kar si želim početi v življenju. V začetku sem se začel udeleževati manjših Junior tekmovanj po Sloveniji in kar hitro osvojil stopničke, nato sem rekel, da poskusim še v tujini in tako se je vse začelo.

Honor 8 – prava izbira za drzne

Tako kot Honor v mobilni telefoniji, si tudi ti nova vzhajajoča zvezda slovenskega športa. Kakšni so občutki, ko se boriš za prva mesta med najboljšimi – v čem je razlika med skejtanjem na ulici in na velikih tekmovanjih?

Občutek, ko presežeš samega sebe je neverjeten in to je tisto, kar me res motivira. V skejtanju imamo dve vrsti skejterjev – street skateboarders in contest skateboarders. Street skateboarders posvečajo vse temu, da posnamejo nek hud video na ulici, naredijo neko noro fotko na hudem spotu na ulici in živijo samo za to. Contest skejterji so tisti, katerih fokus je potovati na tekmovanja po celem svetu in doseči čim boljše rezultate. Jaz počnem oboje, vendar je moj glavni fokus usmerjen v tekmovanja.

FS SMITH in Honor 8 v žepu

Si se odpovedal določenim tveganim street skejt trikom, kot so skoki z višin?

Definitivno dobro premislim preden se lotim nekega trika z višine na ulici, še posebej, če me čez teden dni čaka tekmovanje na drugi strani sveta, he he.

Letos si postal Honor ambasador – s čim te prepriča ta znamka pametnih mobilnih telefonov?

Honor 8 telefon je neverjetno dobra stvar, kar me najbolj prepriča in navdušuje pa je fotoaparat, ki definitivno presega vse fotoaparate na drugih telefonih.

Honor 8 v srcu, Honor 8 na skejtu

Kako pomemben del tvojega dneva zavzema telefon in kaj mora imeti tvoj popoln telefon?

Telefon je velik del mojega življenja in brez njega bi bilo definitivno veliko težje narediti vse vsakdanje stvari.  Imeti mora dobro kamero/fotoaparat, dostop do vseh aplikacij, ki jih potrebujem (mail, instagram, facebok itd.), biti mora hiter in navzven lep, kar Honor 8 definitivno je 😉

Kako velik fan selfiejev si? Uporabljaš selfie stick za svoje posnetke?

Nisem ravno ful fan selfijev, ampak nebom lagal, definitivno tudi jaz naredim kakšnega vsake toliko, he he. Občasno uporabljam tudi selfie stick, najbolj prav mi pride na potovanjih, da lahko zajamem v kader večji del ozadja.

Selfie s pametnim telefono Honor 8

Tvoj plan je uvrstitev na OI 2020 v Tokiu, kjer bo skejtanje prvič predstavljeno kot uraden šport na OI. Imaš sploh še čas hengati pred Cankarjem in snemati skejtarske filme? 

Po pravici povedano res nimam časa več hengati in skejtati pred Cankarjem, večinoma sem na poti ali pa treniram v parku. Skate filmčki pa so del tega, kar počnem in se zmeraj nekako najde čas za kakšen nov hud projekt.

Na svojih socialnih omrežjih imaš ogromno število fanov. Vedno sam objavljaš vsebine?

Vsa socialna omrežja vodim sam, saj je to tudi ena stvari, ki jo rad počnem.

Timotejevih TOP 5

TOP 5 aplikacij: Instagram, Facebook, Snapchat, Mail, Linkedin
TOP 5 filmov: Syrup, Limitless, No Strings Attached, Spread,  Friends With Benefits
TOP 5 bendov: Alex Cvetkov, Drake, Future, Fetty Wap, Paul Kalkbrenner
TOP 5 skejt spotov: Sheldon Park Los Angeles, Diamond park LA, Vans park LA, Venice Beach, Nova Gorica skatepark
TOP 5 skejt rajderjev: Nyjah Huston, Shane Oneill, Paul Rodriguez, Carlos Ribeiro, Kelvin Hoefler

Honor 8 - popoln spremljevalec drznih

Timotej, hvala ti za tvoj čas! Želimo ti veliko sreče na poti do Tokia! Timotej do Tokia! 😉

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori