Kateri so tisti filmi, ki si jih je v božičnem in novoletnem času skorajda obvezno ogledati. Za vsak okus se bo našlo kaj.

Da bo izbor malce bolj enostaven, smo pripravili pet sklopov filmov, v katere smo vmestili nekaj pravih filmskih poslastic, ki jih morate videti. Pripravili smo filme za najmlajše in tiste že malce samostojne malčke, ki imajo radi dobre filme in se veselijo božičnega večera, ob enem pa so omenjeni filmi odlična priložnost za prijeten družinski večer ali popoldan. Za zaljubljene in zasanjane predlagamo nekaj izjemnih romantičnih poslastic, ki vam bodo stopile srce in zaradi katerih boste svojega dragega ali drago še tesneje privili k sebi. Avanturisti, ki vam nemirna žilica ne dovoli, da bi bili pri miru, rabite tudi takšne filme. Če ste oseba, ki jo vse premalokrat prestrašijo, bo sklop za drzne tisti, po katerem boste še enkrat premisli, ali ste iz pravega testa za napete in intenzivne filme. Prav tako pa boste na svoj račun prišli realisti, ki ne želite popotovanja po pocukranih zasneženih božičnih ulicah, ampak si želite težje, realistične note. V vsakem sklopu vam predstavljamo po tri filme, za katere menimo, da zaobjamejo naslov sklopa in ki so vsak po svoje kakovostni in posebni

ZA NAJMLAJŠE

HUGO (Hugo; mladinska domišljiska pustolovščina – Režija: Martin Scorsese; leto 2011)  

Čudovito popotavnje zasneženega Pariza v času leta 30 prejšnjega stoletja, kjer spoznamo mladega, a super pametnega fanta po imenu Hugo, ki živi v uri glavne želeniške postaje. Kakšna pustolovščina se mu obeta in kako se ta razplete, si oglejte v filmu polnem prelepih barv, dobre igre in odlično dodelanih vlog. Poslastica za celotno družino. 

ARTUR BOŽIČEK (Arthur Christmas; animirana risanka – Režija: Sarah Smith, Barry Cook; leto 2011)

Tudi Božiček na severnem polu ima svoje pomočnike. Nekateri izmed njih so tudi njegovi sinovi. Nekega božiča pa se njegov najmlajši sin odloči, da bo za nujno misiljo, ki jo mora opraviti, izposodil očetovo tehnologijo, ki jo ta uporablja za raznos daril vsem otrokom sveta … Le kako se takšna pustolovščina konča? 🙂 

POLARNI VLAK (Polar Express; animirani božični domišljiski film – Režija: Robert Zemeckis; leto 2004)

S Tomom Hanksom težko zgrešimo, kajne? Ko pa ga postavimo še ob bok fanta, ki išče smisel božiča in življenja kot takšnega, imamo odlično filmsko poslastico za celotno družino. Film, ki pokaže, da je božični duh vse prej kot zgolj obdarovanje in darila. Priporočljivo za vse, ki od božiča pričakujejo zgolj darila. 😉

 

ZA ZALJUBLJENE in ZASANJANE

PRIJATELJA (The Intouchables; Režija: Olivier Nakache, Eric Toledano; leto 2011)

Philipp je bogat tetraplegik, ki pospešeno išče novega oziroma novo negovalko. Na razgovoru se mu zvrsti pisana paleta raznovrstnih tako ali drugače kvalificiranih posameznikov, zgolj Driss štrli iz običajnega povprečja. No, dvakrat lahko ugibate, kdo dobi službo, nikoli pa ne uganete v kakšne dogodivščine, vragolije in pustolovščine se skupaj zapleteta. Film, ki je prejel številne nagrade, je ogrel na milijone src po vsem svetu. 

 

PISMA SV. NIKOLAJU (Letters to St. Nicolai; romantična božična drama – Režija: Mitja Okorn; leto 2011)

Slovenski režiser, ki je svoje zatočišče našel na Vzhodu – natančneje na Poljskem, je predlani presentil z izvrstnim celovečercem Pisma Sv. Nikolaju. Za neutrudne romantike, zasanjane duše, večne ljubimce in iskalce popolne ljubezni bo to film, ki vam bo ogrel srca. Dogajanje je postavljeno v predbožični čas idilično zasnežene Varšave, kjer spremljamo nekaj naključnih posameznikov in počasi sestavljamo zgodbo v celoto. Poljski Love Actually. Toplo. 

 

 

ZA AVANTURISTE

TRILOGIJA GOSPODAR PRSTANOV (Lord of the Rings Trilogy; pravljična avantura – Režija: Peter Jackson; leto 2001-2003)

V že tako pravljičnem času je LOTR trilogija primerna za odhod v magično deželo hobbitov in ostalih čudežnih bitij. V trilogiji spremljate Froda in njegova prijatelja Pippina in Sama, ki se podajo na dolgo in nevarno popotovanje do Sauronove dežle. Edini kraj, kjer je mogoče uničiti prstan, ki je grožnja celotnemu svetu. Ker so v nevarnosti vsa bitja Srednjega sveta, se mu pri podvigu poleg njegovih hobitskih prijateljev pridružijo tudi predstavniki škratov, vilinov in ljudi, vse pa jih s svojo modrostjo in mogočno magijo vodi Gandalf Sivi, eden najmočnejših in najbolj čislanih veščev Srednjega sveta. Čudovito in magično potovanje, ki bo brez besed pustilo tako najmlajše kot tiste, ki so si ogledali že na desetine filmskih poslastic.

 

ZA DRZNE

ČRNI BOŽIČ (Black Christmas; božična grozljivka – Režija: Glen Morgan; leto 2006)

Na božični večer se v svojo hišo iz otroštva vrne Billy. Billy, ki je bil v 70-ih zlorabljen s strani svoje matere in njenega ljubimca in ki je svoje otroštvo preživel zaprt na podstrešju. Po letih v mentalni ustanovi se odloči preživeti božič v svoji hiši iz otroštva. Ta pa je v sedanjem času hiša bratovščine deklet iz lokalne fakultete. Tu pa se prično stvari malce zapletati. Za tiste, ki radi zadržujete sapo 😉 

 

OČIM (Stepfather; grozljivka – Režija Nelson McCormick; leto 2009) 

Ko se sin vrne s služenja vojaškega roka, ugotovi, da ima mati novega fanta. Prijaznega, ustrežljivega, zabavnega in povsem običajnega. Toda Michaelu se vse skupaj zdi preveč popolno in odnos njegovega očeta vse preveč izumetničen. Ali se moti in jih tudi dejansko čaka družinska idila, pa si oglejte sami.

 

ZA REALISTE

LJUBEZEN (Amour; drama – Režija: Michael Haneke; leto 2012)

Film za vse in za vsakogar, ki ve, da življenje ni vedno rožnato. Da ni vedno veselo in radostno, a lahko ljubezen zakrpa vsakršno luknjo. Odmislite tradicionalne filme o iskanju ljubzeni, ker je tu ne boste našli. Našli pa boste upokojena akademska glasbenika, visoka Parižana, ki preživljata jesen svojega življenja. Ko Anne napade težka bolezen, se z njo soočata skupaj. Bi lahko za pravo ljubezen naredili tudi takšen korak, za katerega si v življenju niste predstavljali, da bi bili zmožni? Počasen, srce parajoč in tako resničen film, da boste imeli občtek, da sedite v dnevni sobi njunega pariškega stanovanja.  

 

LOV (Jagten; realistična drama – Režija: Thomas Vinterberg; Leto 2012)

Izvrstna in tragična zgodba o vzgoitelju Lucasu, ki ga Klara – deklica iz njegovega razreda obtoži spolne zlorabe. Dekličini starši in Lucas pa so zelo dobri prijatelji tudi v zasebnem življenju. Kako mala laž deklice vpliva na življenje Lucasa in kako zaradi tega preživi novoletne in božične praznike, vam bo film razodeval po koščih in vas priklenil k zaslonu. Težka, a še kako izvrstna tematika o moralnih dvomih, ljubezni do družine in ponovnem vklapljanju v družbo s strani nedolžnega človeka. Film, ki vam ne bo dal miru. 

 

Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook; realistična komedija – Režija: David O. Russell; leto 2012)

Film, ki je prejel kar osem nominacij za oskarja in v katerem glavne vloge odigrajo igralci kot so Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Chris Tucker in otali, že s temi dejstvi zagotavlja pravo filmsko poslastico. Ko pa omenimo še, da je Jennifer Lawrence za glavo žensko vlogo prejela nagrado Oskar in da zgodba govori o dveh na svoj način čudnih posameznikih, katerih vezi se stkejo v prav posebno zgodbo. 

Za še več izvrstnih filmskih poslastic si oglejte pester nabor filmov na DVD in Blu-Ray formatu v trgovinah Big Bang po Sloveniji in na spletu.

Pestra izbira daril v Big Bangu

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori