Nikoli več ne razmišljajte, kam ste odložili ključe oziroma druge predmete. Spoznajte pametno napravo Chipolo, ki bo za vedno odpravila zamudno iskanje založenih stvari. Chipolo, nič ni izgubljeno.

Ste vedeli, da v povprečju 10 minut dnevno porabimo za iskanje stvari, za katere ne vemo natačno, kje smo jih pustili? V najhitrejši dobi, kot jo pozna človek – informacijski dobi – nas informacije obdajajo domala na vsakem koraku. Zato ni povsem nič čudno, da vsekoskozi zalagamo stvari, ki jih sicer nujno in hitro potrebujemo. Torbo, ključe, telefone in ostale stvari, za katere vemo, da so v naši neposredni bližini, le v spomin s težavo prikličemo, kje smo jih odložili. 

O ekipi Chipolo Ekipa Chipolo

Mlada slovenska podjetniška skupina, ki se je lotila in izvedla projekt Chipolo šteje sedem članov. 

  • Jure Zdovc – inženir strojne opreme, ki v podjetju skrbi za razvoj in nadgradnjo produkta
  • Domen Plaskan – inženir strojne opreme, ki skrbi za razvoj vezja, proizvodnjo in končna testiranja.
  • Domen Barovič – grafični oblikovalec, ki skrbi za vizualno podobo sledilnika Chipolo.
  • Andreas de Reggi – programer programske opreme, ki skrbi za razvoj sledilnika in nove programske nadgradnje. 
  • Primož Zelenšek – produktni oblikovalec, ki skrbi za upravljanje celotne ekipe.
  • Tadej Jevševar – marketinški analaitik, ki raziskuje nove trge, upravlja z družabnimi omrežji in skrbi za zunanjo komunikacijo podjetja. 
  • Huck Hensley – podjetniški svetovalec, ki ekipi Chipolo pomaga prodirati na nove trge.

Kaj pravzaprav je sledilnik predmetov Chipolo?

Chipolo je sledilnik predmetov, ki uporablja brezžično povezavo Bluetooth 4.0 in vam s pomočjo pametega telefona pomaga, da najdete svoje vredne predmete, ki ste jih založili ali izgubili. Pripnete ga lahko kamorkoli – na svoj prenosnik, denarnico, ključe, kolo, celo na svojega hišnega ljubljenčka. Naprava je privlačnega videza in izjemno tanka, njena dinamična funkcionalnost pa bo spremenila vaš odnos do vaše lastnine. 

Chipolo je na voljo v devetih čudovitih barvah

9 barvnih različic obeska Chipolo

Kako deluje Chipolo?

Obesek/iskalnik Chipolo preprosto namestite na predmet, ki ga želite imeti pod nadzorom (ključi, torba, ovitek za tablični računalnik, denarnica, celo vaš hišni ljubljenček preden ga odpeljete na sprehod …). Na svojo pametno napravo si naložite mobilno aplikacijo Chipolo. Zatem vparite/seznanite vašo napravo in napravo Chipolo tako, da jo za nekaj sekund pridržite ob samem telefonu. Ko se bo torej predmet, na katerem imate nameščen obesek Chipolo, od vas oddaljil več kot 60 m, boste o tem obveščeni preko svojega pametnega telefona. Obratno lahko z obeskom prikličete svoj pametni telefon, če ste pozabili kje ste ga odložili – preprosto v roke vzemite obesek Chipolo in ga potresite levo in desno, vaš telefon pa se bo z zvočnimi signali javil in vam razkril svoje skrivališče. 

 

Funkcije Chipola

Sledilnik predmetov Chipolo pa je več kot zgolj naprava za trenutno iskanje založenega predmeta. Chipolo vas bo z zvočnim signalom obvestil, da se predmet nahaja v vaši neposredni bližini – merilnik dosega lovi v razdalji do 60 m – prav tako si lahko ogledate zadnjo najdeno lokacijo, ga potresete in s tem poiščete svoj pametni telefon, če ne veste natančno kje se nahaja, zelo natančno pa vas obvešča tudi o trenutni temperaturi vaše okolice

Našteta opravila delujejo samo z mobilno aplikacijo Chipolo, ki je na voljo brezplačno na aplikacijah Apple App Store in Google Play

Podprte naprave

Aplikacija Chipolo  deluje na večini sodobnih pametnih naprav. Naprave, ki podpirajo operacijski sistem iOS zahtevajo različico 7.0 oziroma novejšo in morajo imeti vgrajen Bluetooth 4.0 (iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPad tretje in četrte generacije, iPad Air, iPod touch pete generacije, iPad mini ali novejši). Android naprave, ki so podprte s strani Chipola morajo biti različice 4.3 ali novejše ter imeti vgrajen Bluetooth različice 4.0.

Chipolo pametni iskalnik predmetov  Chipolo lahko namestite dejansko na karkoli Chipolo na vašem najljubšem nahrbtniku

Za celoten seznam podprtih naprav KLIKNITE TUKAJ.

Oglejte si video predstavitev iskalnega obeska Chipolo

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

1 komentar

Odgovori