Fitbit velja za enega izmed vodilnih proizvajalcev pametnih  fitnes zapestnic. Njihovo poslanstvo je, da vas na prijazen način spodbudi in navdihne, da živite zdravo in bolj aktivno življenje.  Zapestnice so lahke, udobne in  modernega izgleda  ter odlične za merjenje vsakodnevnih aktivnosti. 

Fitbit Charge

Zapestnice merijo različne aktivnosti korake, razdaljo, kalorije, število prehojenih nadstropij, prikazujejo uro in srčni utrip nekatera pa ponujajo še mnogo več.

Spanec

Zapestnica meri kakovost spanca. Preklop med stanjem gibanja in spanja je avtomatska, poleg merjenja spanca pa je možno nastaviti tudi t.i. tihi alarm, ki vas zjutraj postopoma prebudi.

Meri vaše spanje in aktivnost - Fitbit

PurePulse

Tehnologija, razvita s strani Fitbit-a pomaga pri večji natančnosti merjenja porabe kalorij in gibanja s pomočjo srčnega utripa. Mišice potrebujejo kisik za porabo kalorij in pridelavo energije. Ker vadba zahteva veliko energije, mora srce po krvi prenašati več kisika. S tehnologijo PurePulse je torej možno natančneje izmeriti , koliko kalorij se dejansko porabi ob fizičnih aktivnostih.

Pomen merjenja srčnega utripa

Srčni utrip je eden izmed indikatorjev naše kondicijske pripravljenosti in vzdržljivosti.

Srčni utrip v mirovanju – kazalnik telesne kondicije (manjši kot je srčni utrip v mirovanju večja je telesna kondicijska pripravljenost – 60 do 70 utripov v eni minuti zdrav odrasli človek// 40 do 45 utripov v minuti – utrip šprtnikov)

Maksimalni srčni utrip – maksimalni utrip do katerega se lahko “ženemo”

208 – starost v letih x 0, 7

Ciljna območja srčnega utripa (% maksimalnega srčnega utripa)

60 do 70 odstotkov: območje reguliranja telesne teže za dober videz
70 do 80 odstotkov: aerobno območje za vzdrževanje zdravega srca
80 do 100 odstotkov: območje športnega treninga za vrhunski nastop

Napredek spremljajte na velikem zaslonu

Koraki, razdalja, kalorije

Aplikacija meri tudi število prehojenih korakov in prehojeno/pretečeno razdaljo ter število porabljenih kalorij. Preko aplikacije si nastavimo različne cilje npr. Koliko korakov želimo dnevno prehoditi in sprotno vidimo kako blizu smo cilju, koliko kalorij želimo dnevno zaužiti, itd..

Pregledujete lahko zares pestro paleto podatkov

FitBit aplikacija

Zahvaljujoč FitBIt aplikaciji boste lahko načrtovali še več. Aplikacija ponuja najboljšo uporabniško izkušnjo in je uporabniku prijazna,  zelo enostavna za uporabo in pregledna ter ima odličen izgled za še lažjo organizacijo in pregled vseh funkcionalnosti, ki jih fitnes zapestnic4a ponuja. Zapestnica se poveže preko povezave Bluetooth.  Aplikacija vzpodbuja gibanje z motivacijskimi obvestili, ki se vsake toliko časa pojavijo na zaslonu telefona. Funkcija MobileTrack omogoča merjenje korakov tudi, če zapestnice nimamo na roki ampak imamo v žepu samo naš pametni telefon. Preko aplikacije lahko vnašamo tudi dnevne obroke in nam seštevajo zaužite kalorije in nas opozori v primeru, da ni sorazmerno s porabljenimi.

Svoj napredek lahko delimo tudi s prijatelji, omogoča pa nam tudi medsebojno tekmovanje in vzpodbujanje drug drugega k aktivnejšemu gibanju in boljši fizični pripravljenosti.

Prenesi iOS aplikacijo Prenesi Android aplikacijo Prenesi Windows aplikacijo

FitBt Charge HR

Fitbit Charge HR je fitnes senzor v obliki zapestnice za spremljanje vsakodnevnih aktivnosti.

 • nadzoruje kakovost vašega spanja,
 • meri srčni utrip,
 • meri razdaljo,
 • porabo kalorij,
 • število narejenih korakov in prehojenih nadstropij,število aktivnih minut v dnevu,
 • možnost tihih alarmov – kot budilka ali opomnik,
 • štoparica natančno meri čas,
 • samodejno se sinhronizira z vašo pametno napravo.

Meritve prenaša brezžično in popolnoma samodejno.

Pametna zapestnica, ki vam pomaga k doseganju vaših fit ciljev in vas k temu spodbuja. Na levi strani ima Charge HR gumb, s katerim se premikamo med različnimi aktivnostmi kot 6so: število prehojenih korakov, razdaljo, srčni utrip, prehojene stopnice in porabo kalorij ali pa nam preprosto pokaže le trenutni čas. Fitbit Charge HR prihaja v štirih različnih odtenkih in sicer v črni, vijolični, modri in oranžni barvi. Poelg merjenja srčnega utripa prinaša še veliko drugih uporabnih funkcij kot je funkcija Caller ID. Ta omogoča prikaz klicočega na majhnem zaslonu zapestnice ter nas nanj opozori z rahlo vibracijo. Z rednimi posodobitvami pa dodajajo vedno nove funkcionalnosti in izboljušujejo natačnost meritev.

FitBit Surge

Fitbit Surge je najnaprednejša FitBit športna ura in  ima kar osem senzorjev  s katerimi pozorno spremlja vase dnevne aktivnosti in cikel vašega spanja ter meri srčni utrip. Ponaša se tudi z GPS sledenjem ter nadzorom nad vašo galsbo in dohodnimi klici. Spodbuja vas k povečani dnevni aktivnosti in vas motivira, da določite višje cilje. S pomočjo Fitbit Surge bo vase življenje še bolj aktivno in z bolj zdravimi navadami. Fitbit Surge ima 1,25” velik LCD zaslon preko katerega lahko spremljate vse meritve (korake, razdaljo, srčni utrip, porabljene kalorije…) poleg tega pa vam prikazuje še čas.

7

 • nadzoruje kakovost vašega spanja in avtomatsko zazna vaš cikel spanja,
 • meri srčni utrip – avtomatsko in neprekinjeno meri vaš srčni utrip,
 • meri razdaljo, število narejenih korakov in prehojenih nadstropij ter porabo kalorij,
 • meri število aktivnih minut v dnevu,
 • vsebuje možnost tihih alarmov – kot budilka ali opomnik,
 • s štoparico meri čas,
 • GPS sistem vam bo v pomoč pri odkrivanju novih tekaških poti. Surge bo med vašo aktivnostjo meril pretečeni čas, pretečeno razdaljo, hitrost in vzpenjanje ter vse to prikazal na vašem zaslonu v obliki statistike,
 • Ponaša se s funkcijo, ki prepozna več načinov vadbe in omogoče sledenje ter merjenje ne glede na potek treninga
 • Preko zaslona imate popoln pregled nad aktivnostmi, dohodnimi klici, SMS sporočili, preko zaslona upravljate tudi z glasbo,
 • Samodejno se sinhronizira z vašo obstoječo pametno napravo.
Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori