Nabor in opis funkcij s kateri boste privarčevali. Z energijo, časom, živci in denarjem.

Nekatere funkcije elektronskih naprav – tako malih gospodinjskih aparatov kot bele tehnike – skrbijo za okolje, vaš čas in vašo denarnico. Spoznajte vse te funkcije in naprave, ki imajo vgrajene. 

Energijski razredi pri hladilnikih

Z uporabo električnega hladilnika, ki dosega visoke energijske standarde, kot so A+A++ in A+++ lahko veliko privarčujete. Vsak dodan plus pomeni porabo za še nekaj odstotkov energije manj. Najvarčnejši hladilniki tako lahko porabijo tudi do 60 odstotkov manj energije, pri čemer je veliko odvisno tudi od vaših navad odpiranja in zapiranja vrat ter lokacije hladilnika. Poleg tega so hladilniki, ki so uvrščeni v višje energijske razrede bolj prijazni za okolje in uporabnika.

Inverterski motor

Ker v motorju direct drive ni krtačk, klinastih jermenov, je njegovo delovanje zelo tiho. Razlika je očitna: manj vibracij, manj hrupa, manj obrabljenih delov in kar je še posebej privlačno – 10 let garancije na delovanje motorja!

DSS funkcija doziranja detergenta – Gorenje

Funkcija za popolno izrabo pralnega sredstva, je ekološki in varčevalni sistem, ki preprečuje izgubo pralnega sredstva med dovajanjem vode. Funkcija omogoča manjšo porabo pralnega sredstva, kar pripomore k varovanju okolja in varčevanju.

MPS funkcija – Candy, Samsung

Prednost MPS sistema je učinkovito pranje pri nižjih temperaturah. Nova tehnologija povečuje učinkovitost pralnega sredstva, zato za učinkovito pranje zadostuje nižja temperatura vode do 20o C. Na začetku programa se voda in detergent pomešata v posebni posodi, nastane visoko koncentrirana mešanica, ki se pod visokim tlakom vbrizga v notranjost bobna in globinsko prodre v vlakna tkanine ter omogoči odstranjevanje tudi bolj trdovratnih madežev.

Aquafusion – BEKO

Beko pametni pralni stroji so proizvedeni tako, da varčujejo s porabo detergenta, vode in električne energije. Posebna tehnologija Aquafusion zagotavlja popoln izkoristek pralnega detergenta. V samem pralnem bobnu je nameščena posebna kroglica, ki onemogoča izhod detergenta skozi cev za odpadlo vodo. Turški proizvajalec tako zagotavlja kar 5,5 kilograma letnega prihranka detergenta. 

Pulzaid – Hoover

 

Poraba vode pri pomivalcih

Vario Perfect – Bosch

Z velikim naborom programov VarioPerfect poskrbi za najboljše rezultate pranja pri vseh vrstah tkanin in količinah perila. Z individualno možnostjo izbire funkcije EcoPerfect je skoraj vsak program varčnejši.

iDOS – Bosch, Miele, Brandt

iDOS je inovativna tehnologija, ki zmanjšuje tako porabo vode kot pralnega detergenta. V odprtino za čistilno sredstvo nalijete tekoči pralni prašek. Naprava nato sama zazna vrsto oblačil, trdoto vode ter težo in količino perila, ki je v bobnu ter temu primerno dozira pralno sredstvo. Pralnega sredstva prav tako ne potrebujete vlivati z vsako pranje znova, toda ga vlijete enkrat na približno 20 pranj! Tehnologija iDOS sama uravnava količino in detergenta in vode. 

rešitve za trajnejšo obstojnost živil v hladilniku

green sesalnik

Zeleni sesalnik je narejen iz 55 % reciklirane plastike. Ob koncu svoje življenjske dobe se lahko kar 92 % sesalnika ponovno reciklira. Poleg tega je embalaža narejena iz 100 % recikliranega materiala in se jo lahko ponovno 100 % reciklira. 
50 % manj porabe energije – poraba energije green sesalnikov z močjo je 50 % nižja od sesalnikov z močjo 2000 W, navkljub zgolj 1000 W moči. 

pirolitične pečice

PYRO Clean je tehnologija čiščenja, pri kateri se pečica očisti samo z enim pritiskom tipke. Med pirolitičnim samočiščenjem se notranjost pečice segreje do 480 °C in umazanijo pretvori v prah, ki se na koncu le obriše z vlažno krpo. Pečica Beko ima na voljo 120-minutno funkcijo Pyro Clean za zelo umazane pečice in 90-munutno funkcijo Eco Pyro Clean, ki pri manj umazanih pečicah porabi 25 odstotkov manj energije. Polna vedra čistil s škodljivimi kemikalijami so torej preteklost. 

eco likalnik

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori