S sistemom Windows, ki ima vgrajeno funkcijo Družinska varnost, lahko otroke naučite odgovorno uporabljati računalnik.

Nastavite račune za otroke v storitvi Družinska varnost

Družinska varnost je vgrajena v sistema Windows 8 in Windows RT, zato lahko preprosteje kot kadar koli prej spremljate, kdaj in kako vaši otroci uporabljajo računalnik, ter nastavite omejitve za uporabo spletnih mest, programov in iger. Če želite vklopiti storitev Družinska varnost, morate imeti skrbniški račun, otrok, ki ga želite nadzorovati, pa potrebuje standardni uporabniški račun.

Nastavitev omejitve, kdaj in kako lahko otroci uporabljajo računalnik

Če s storitvijo Družinska varnost nadzorujete račune svojih otrok, imate boljši pregled nad tem, koliko časa porabijo za domače naloge in koliko za brskanje po spletu. Te informacije vam bodo v pomoč pri določanju omejitev dejavnosti v računalniku za posameznega otroka, ki vključujejo to, kdaj lahko otroci uporabljajo računalnik, katere igre in programe lahko uporabljajo ter katere programe lahko vidijo v Trgovini Windows.

Windows 8 Varnost za vso družino

Nastavite časovne omejitve

Določite omejitve za spletna mesta, ki jih vaš otrok lahko obišče

• Nastavite omejitve za igre in programe iz Trgovine Windows

• Upravljajte zahteve svojih otrok

Vse omejitve lahko od koderkoli nastavljate in upravljate v spletu. Vpišite se v spletno mesto storitve Družinska varnost, tapnite ali kliknite Uredi nastavitve za otroka, čigar nastavitve želite spremeniti, in sledite navodilom. Nastavitve za družino lahko seveda upravljate tudi v računalnikih družinskih članov. Če želite več informacij, glejte Ustvarjanje računov za otroke v storitvi Družinska varnost.

Nadzor nad dejavnostjo otrok v računalnikuWindows Družinska varnost vstopna stran

Ko za uporabniški račun otroka vklopite storitev Družinska varnost, se nadzor začne samodejno. Če se v sistem Windows vpisujete z Microsoftovim računom, boste iz storitve Družinska varnost po elektronski pošti prejemali poročilo o dejavnostih, ki povzema, koliko časa je otrok prebil za računalnikom, katera spletna mesta je obiskal, katere igre in programe je uporabljal in katere izraze je iskal v mehanizmih za iskanje, kot so Bing, Google ali Yahoo! Search. Iz povzetka, ki ga prejmete po e-pošti, lahko že na prvi pogled razberete podatke o otrokovih dejavnostih v računalniku. Kadar koli se lahko poglobite v podrobnosti in na podlagi podatkov o dejavnostih spremenite dovoljenja in druge nastavitve, tako da kliknete povezavo v e-poštnem poročilu in si poročilo ogledate v spletu. Poročilo lahko odprete tudi na spletnem mestu storitve Družinska varnost.

Večja varnost družine

Se kdaj sprašujete, kaj vaši otroci počnejo z računalnikom in na spletu? Ali morda takrat, ko bi morali pisati domačo nalogo, igrajo igrice ali brskajo po spletu? Ne skrbite. S storitvijo Družinska varnost boste vedeli, kje so bili vaši otroci in kaj so počeli. Določite lahko, katera spletna mesta naj bodo blokirana ali dovoljena, katere igre smejo otroci igrati, katere programe lahko uporabljajo in celo koliko časa lahko preživijo za računalnikom.

Oglejte si video, kjer vam Mojca tehnologijo družinske varnosti še bolj podrobno in vizualno predstavi; 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori