Razlikujejo se kitare, razlikujejo se strune. Kako?

Glavna razločitev je seveda na vrsto kitare, ki jo igramo. Strune za bas kitaro, strune za električno kitaro, za akustično kitaro in klasično kitaro.

Bas ima lahko 4 ali 5 strun. Te so veliko debelejše od kitarskih in se tudi menjajo veliko manj pogosto kot pri kitarah (ob nekem zmernem, povprečnem igranju 1 do 2 krat letno).

Kitare imajo lahko 6 ali 7 strun. Menjava strun je seveda odvisna od količine in vrste igranja, praviloma pa naj bi strune menjali vsaj na vsake dva do tri mesece. Strune čez čas izgubijo svojo prožnost in intenzivnost vibracij, kar se odraža v manj čistem zvoku.

Pri kitarah je potrebno tudi paziti ali kupujemo strune za električno ali akustično oz klasično kitaro. Kot smo razložili že v vprašanju Razlike med klasično in akustično kitaro (link do prejšnjega vprašanja), moramo paziti tudi pri akustični oz klasični kitari. Dotični namreč lahko namestimo samo najlonske strune, medtem ko akustična ni tako izbirčna pri nošenju svojih zvočnih vrvic.

Strune ločimo tudi po debelini. Za bolj konkretne informacije, pa se je najbolje ustaviti v vaši najbližji BigBang prodajalni, kjer vam bodo strokovnjaki na področju glasbil natančno svetovali in za vas izbrali pravo opremo in vse dodatke, ki jih rabite za svoje začetke ali bolj zahtevno uporabo.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori