Model P8 ponuja nov nivo uporabnosti aplikacij, ki nam olajšajo vsakodnevno življenje – tako doma kot v službi.

Četudi Huawei z najnovejšim modelom na trg ne vstopa tako pompozno, kot sta pomladi to storila velikana Samsung in Apple, še ne pomeni, da prinaša manj navdihujočo napravo. P8 naj bi obljubljal veliko. Pa toliko tudi zares dostavi? Spoznajmo najnovejši pametni telefon P8, kitajskega proizvajalca Huawei, ki je leta 2013 postal tretji največji proizvajalec pametnih mobilnikov na svetu, in se prepričajmo.

Kako se je začelo?

Huawei je svojo vedno bolj prepoznavno serijo P na trg lansiral leta 2012Model P1, ki je označil začetek Huaweijeve poti, se je poleg uporabnosti osredotočal tudi na dovršen dizajn, medtem ko je P2 predsvem nadgradil hitrost obdelave podatkovmodel P6 je še nadgradil dovršen in funkcionalen dizajn, model P7 pa je dobesedno presunil trg.

Model P8 tako združuje najboljše lastnosti svojih predhodnikov in jih nadgrajuje z najnovejšo tehnologijo ter funkcionalnostmi. Model preseneča tudi z neverjetnim dizajnom. Razvijalci so za oblikovanje modela P8 navdih jemali iz največjih umetniških stvaritev, ki izražajo človeško željo po ustvarjalnosti in občudovanju vsega lepega. Model je na voljo v štirih barvah – srebrni, zlati, črni in sivi.

Dizajn in tehnologija

Poseben proces nano tehnologije omogoča unikatno in trdno povezavo med 1,5 cm tankimi plastičnimi trakovi ter enim izmed največjih zaslonov na trgu. Ta po diagonali meri 5,2 palca ozrioma 13,2 centimetra. V debelino meri le 6,4 mm, kar je tanjše tako od Apple kot Samsung paradnih konjev in ga uvršča med najtanjše telefone na tržišču trenutno. Nov procesor Hisilicon Kirin 930 izboljšuje zmogljivost naprave za okoli 20 odstotkov, v primerjavi z drugimi napravami s podobno baterijo, jekleno ohišje na hrbtni strani, pa zagotavlja dodatno trdnost in trpežnost naprave.

Kakovostna uporabniška izkušnja

Huawei P8 sledi uporabnikovemu vedenju in potrebam, ter ponuja enostavne rešitve za doslej nerešljive izzive. Ima namreč dovršen zaslon na dotik in številne najnaprednejše funkcionalnosti – “search phone by voice”, s pomočjo katere lahko izgubljeno napravo najdete zgolj z vašim glasom. 2600 mAh baterija in Kirinov 930 osem-jedrni niz čipov z 64-biti, ki izboljšujejo zmogljivost naprave za okrog 20 odstotkov v primerjavi z drugimi.

P8 prinaša tudi številne inovacije v funkcionalnosti za glas in zvok. V glasnem okolju, bodo lahko uporabniki zvišali zvok za kar nekajkrat od povprečne ravni ter s tem še bolj razločno in jasno slišali sogovornika. V vetrovnih razmerah, pa bodo uporabniki lahko ta zvok zmanjšali za 90 odstotkov. Funkcija “hands-free” (brez rok) omogoča izjemno kakovost zvoka v radiju dveh metrov, medtem ko vgrajeni avdio dekoder omogoča Huawei P8 in Huawei Talkband B2dvakrat glasnejši zvok brez kompromisov pri kakovosti.

Povezljivost

Zanimiva novost, ki jo prinaša P8 je tudi ta, da se telefon avtomatično odklene brez gesla, ko je povezan z drugo Bluetooth napravo, kot je Huawei TalkBand B2, na primer. Gostovanje je optimizirano za 4G omrežje, tako se model P8 do trikrat hitreje poveže v omrežje med gostovanjem od ostalih pametnih telefonov. 

Med raziskovanjem potreb uporabnikov pametnih telefonov, je družba Huawei odpravila dve težavi, ki so uporabnike najbolj mučile – nenadna prekinitev klicev in šibek signal. S pomočjo Huaweijeve napredne IKT tehnologije so v modelu P8 okrepili povezljivost naprave in postavili nov standard na področju povezljivosti pametnih telefonov.

Huaweijeva tehnologija Signal+, kompaktna dvojna antena in tehnologija za hitro preklapljanje med omrežji, omogočajo napravi, da prepozna najboljši način povezovanja v omrežju. Ko je en del antene prekrit in signal postane šibek, Huawei P8 hitro preklopi na drugo anteno in tako ves čas ohranja močen signal. Ta funkcija zmanjšuje tudi število prekinjenih klicev, ki se običajno pojavijo pri napravah s kovinskim ohišjem.

Ena boljših kamer na tržišču?

Fotoaparat je optimiziran za šibko svetlobo in visok kontrast. Kombinacija algoritmov strojne in programske opreme omogoča uporabnikom, da naredijo popolne fotografije tudi v najslabših svetlobnih pogojih. Vodilna tehnologija za optično stabilizacijo slike do 1,2° omogoča, da z napravo posnamete visokokakovostne fotografije in video posnetke, ter da so posnetki vedno ostri, tudi če se vam pri tem roka ali kamera tresePrvi svetovni RGBW senzor za štiri barve poveča osvetljenost za 32 odstotkov z visoko kontrastno svetlobo in zmanjša osvetljenost za 78 odstotkov z nizko kontrastno svetlobo. DSLR – neodvisna obdelava slik omogoča zmanjšanje šumov pri fotografiranju in iskanju optimalnega kontrasta in osvetlitve.

Huaweijeva napredna tehnologija in programska oprema uporabnikom omogoča štiri načine snemanja fotografij pri šibki svetlobi tako navadno snemanje, «režijsko» snemanje kot tudi zabavne in ustvarjalne načine snemanja, ki vključujejo tudi posnetek «selfijev».

Fotografiranje s svetlobo - avtor Blaž Pregelj

Slikanje s svetlobo

Metoda slikanja s svetlobo s pomočjo ročne osvetlitve kamere ujema širok snop svetlobe. Ta metoda omogoča, da ko uporabnik ponoči slika panoramsko kolo, bo na fotografiji viden cel krog svetlobe, kar bo videti kot umetniški svetleči krogi. Edinstvena funkcija fotoaparata je tudi ta, da pri uporabi šibke svetlobe omogoča predogled fotografije, tako da lahko uporabniki vnaprej preverijo posnetek in se prilagodijo razmeram v temi.

“Režijski” način snemanja uporabnikom pametnih telefonov prvič omogoča snemanje na strokovni ravni. Uporabnik lahko upravljajo in nadzirajo največ tri različne telefone z Android sistemom in hkrati snemajo prizor iz štirih različnih zornih kotov, nato pa posnetke sinhronizirajo in jih uredijo.

Oglejte si tudi video, ki je nastal med vožnjo po večerni Ljubljani in s funkcijo hitrostnega snemanja (Timelaps).

Nekaj tehničnih specifikacij pametnega telefona Huawei P8:

  •  5.2″ (13,2 cm) Full HD, 1080p ločljivost (1920 x 1080), 16 milijonov barv
  •  8-jedrni 64-bitni 2.0GHz Hisilicon Kirin 930
  •  3 GB RAM in 16 GB ROM
  •  13 MP glavna kamera, 8 MP sprednja kamera
  •  2680 mAh
  •  LTE 4G
  •  Android™ 5.0 + Huawei Emotion UI 3.1
  •  debelina 6,4 mm, teža 144 g
  •  možnost slikanja s svetlobo in zajem fotografij v časovnih presledkih
Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori