Spoznajte uradno uro 20. ljubljanskega maraton Garmin Forerunner 225.

Spremljajte območje srčnega utripa (SU) s prvo Garminovo uro z zapestnim merjenjem srčnega utripa Forerunner 225. Sedaj lahko tečete brez pasu za merjenje srčnega utripa, saj ima ura vgrajen senzor, ki meri vaš utrip na zapestju. Barvni prikazovalnik med vadbo prikazuje območja SU in utripe/minuto: ogrevanje (sivo), lahkotno (modro), aerobno (zeleno), anaerobni prag (oranžno) ali najvišja obremenitev (rdeče). Ustvarite lastne treninge ali jih poiščite na portalu Garmin ConnectTM, prenesite jih na napravo in trenirajte kot pod vodstvom trenerja. Forerunner 225 ima vibra opozorila in vgrajeni senzor pospeškov za beleženje razdalje na tekalni napravi. Vgrajeno ima funkcijo merilnika aktivnosti, ki spremlja vašo aktivnost preko celega dne in spanje ponoči. Povezane funkcije vključujejo samodejni prenos na Garmin Connect, sledenje v živo in izmenjavo v družabnih omrežjih.

Vse na zapestjuGarmin Connect bo zabeležil vse vaše aktivnosti

Forerunner 225 uporablja optični senzor, ki osvetli vašo kožo in meri količino vrnjene svetlobe. Ko se kri pretaka skozi zapestje, pride do majhnih sprememb, ki jih senzor zazna, nato pa z dovršenim postopkom filtriranja določi vaš srčni utrip. Svetlobno tesnilo na zadnji strani ure blokira svetlobo iz okolice in pomaga pri zagotavljanju pravilnega določanja srčnega utripa.

Izven tekaških stez

Kot dodatek napravi GPS ima 225 za merjenje razdalje in tempa vgrajen merilnik pospeškov. Tako lahko pridobivate podatke o razdalji in tempu, ko tečete v zaprtih prostorih ali na tekalni stezi, ne da bi pri tem potrebovali dodaten senzor korakov. Igra tudi vlogo merilnika aktivnosti, saj ves dan spremlja vaše korake in gibanje ter izračunava kalorije, ki jih porabite. Poleg tega vas po več kot eni uri sedenja tudi opomni, da se morate razgibati. Ko dobite poziv za gibanje, hodite nekaj minut, da ponastavite indikator nedejavnosti.

Povežite se

Forerunner 225 prinaša povezane funkcije, kot so samodejni prenosi v Garmin Connect, našo brezplačno spletno skupnost, kjer lahko shranjujete, načrtujete in izmenjujete svoje dejavnosti. Preprosto prenesite brezplačen program Garmin Connect Mobile v pametni telefon in ga povežite z uro. Ko shranite tek, ki ste ga končali, se bodo podatki samodejno prenesli, ko boste v dosegu telefona. Dodatne povezane funkcije vključujejo tudi sledenje v živo, ki vašim prijateljem omogoča spremljanje vaše dejavnosti in podatkov v živo. Svoje dejavnosti lahko delite tudi v družabnih omrežjih, tako da jih objavljate v programu Garmin Connect Mobile.

Uradna ura Ljubljanskega maratona 2015

Garmin Forerunner 225 je tudi uradna ura največjega tekaškega dogodka pri nasLjubljanskega maratona. Preizkušnja, ki se ji zoperstavijo le najbolj zmogljvi in vztrajni, zadnja leta več kot uspešno dokazuje, da Slovenci radi tečemo. Da se radi gibamo in da skrbimo za svoje zdravje. Ravno zaradi vseh svojih specifikacij je športna ura Forerunner 225 tista, ki jo je maraton izbral kot najbolj primerno tako za vrhusnke profesionalce kot rekreativne športnike. V spodnjih videih si lahko ogledate vse lastnosti ure in funkcije, ki jih ponuja.

Funkcije športne ure Garmin Forerunner 225

ZAPESTNO MERJENJE SRČNEGA UTRIPATek brez pasu: Forerunner 225 meri vaš srčni utrip na zapestju.
GRAFIČNI PRIKAZBarvni grafični prikazovalnik sproti prikazuje območja SU in utripe/minuto: ogrevanje (sivo), lahkotno (modro), aerobno (zeleno), anaerobni prag (oranžno) ali najvišja obremenitev (rdeče).
GPSZ GPS sprejemnikom Forerunner 225 zagotavlja natančne podatke o razdalji in tempu. Sled svoje aktivnosti lahko pogledate kasneje po prenosu podatkov v Garmin Connect.
SENZOR POSPEŠKOVVgrajeni senzor pospeškov beleži razdaljo in tempo v zaprtih prostorih ali na tekalni napravi, dodatni senzor korakov ni potreben.
POVEZANE FUNCKIJE
Med aktivnostjo delite podatke o svojem teku s prijatelji, družino in svetom preko družabnih omrežij. Povežite forerunner 225 z združljivo napravo Android ali Apple preko  Garmin Connect Mobile in delite.
NAPREDNI TRENINGIUstvarite lastne, ciljno naravnane treninge z vibra opozorili za čas, razdaljo, kalorije in srčni utrip. Prilagodljive lastne načrte treningov pa si lahko naložite s portala Garmin Connect direktno na uro.
URA Z MERILNIKOM AKTIVNOSTIForerunner 225 združuje uro in merilnik aktivnosti. Šteje korake, kalorije in razdaljo preko celega dne. Opozorilna črta za neaktivnost vas skupaj z vibra opozorilom opomni, če predolgo sedite. Mereite kakovost počitka s spremljanjem spanca ponoči.

Mere in zmogljivost

Mere naprave, Š x V x G287 mm x 48 mm x 16 mm
Velikost zaslona, Š x VPremer 25,4 mm
Ločljivost zaslona, Š x V180 x 180 slikovnih pik
Barvni zaslon
Teža54 g
BaterijaAkumulatorska litij-ionska baterija
Trajanje baterijedo 4 tednov v načinu ure; do 10 ur v načinu vadbe
Nazivna vodotesnost5 ATM
Podpira GPSDA
Občutljiv sprejemnikDA
Opozorilo z vibriranjemDA
Funkcije ureVključuje datum in alarm

Pomnilnik

Zgodovina200 ur podatkov o dejavnostih

Funkcije za tek in kolesarjenje

Merilnik pospeška (izračunava razdaljo vadb v zaprtih prostorih, ne da bi za to rabili senzor korakov) DA
Osebni rekordi DA
Merilnik srčnega utripa DA
Senzor korakovDa (izbirno)
Auto Pause® (začasno ustavi in nadaljuje merjenje s časovnikom glede na hitrost) DA
Auto Lap® (samodejno začne nov krog) DA
Samodejno pomikanje (med vadbo se premika po straneh s podatki) DA
Napredne vadbe (ustvarjajte vadbe po meri z določenimi cilji) DA
Opozorilu o tempu (sproži alarm, če se preveč oddaljite od prednastavljenega tempa) DA
Intervalna vadba (nastavi intervale vadbe in počitka) DA
Izračun porabe kalorij glede na srčni utrip DA
Izračunava porabljene kalorije DA
Prilagodljivi zasloni DA
Odpornost na udarce DA

Funkcije za sledenje dejavnostih

Števec korakov DA
Samodejni cilj (spozna vašo raven dejavnosti in vam dodeli dnevni cilj korakov) DA
Vrstica gibanja (v napravi se prikaže po obdobju neaktivnosti. Če jo želite ponastaviti, pojdite na nekajminutni sprehod) DA
Spremljanje spanja (spremlja celotno obdobje spanja ter obdobja premikanja ali krepčilnega spanca) DA

Garmin Connect

Združljivost s storitvijo Garmin Connect™ (spletna skupnost za analizo, razvrščanje in deljenje podatkov):DA
Samodejna sinhronizacija (samodejni prenos podatkov v računalnik) DA
Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori