Če iščete nov, edinstven način izboljšanja svoje ustvarjalnosti, bo Nikon D5200 dobra izbira. Preberite zakaj.

Z zrcalno-refleksnim (DSLR) fotoaparatom D5200 lahko slike in videoposnetke zajemate z več perspektiv, saj vam to omogoča njegov kotno-premični zaslon LCD. Že med fotografiranjem lahko na slikah uporabite edinstvene posebne učinke in jih z dodatnim mobilnim brezžičnim vmesnikom WU-1a pošljete v pametne naprave. Ta digitalni fotoaparat SLR ima neverjetno majhno in lahko ohišje, v katerem se skriva vrhunska tehnologija obdelave slik.

Izjemni slikovni senzor z ločljivostjo 24,1 milijona efektivnih slikovnih točk omogoča ostre slike in videoposnetke. Mehanizem za obdelavo slike EXPEED 3 zagotavlja užitek pri gledanju živahnih barv, ki so enake dejanskim barvam motiva. Senzor RGB z 2016 slikovnimi točkami je izdelan tako, da zajame vse odtenke svetlobe, ki jih vidi človeško oko. S funkcijo neprekinjenega fotografiranja s hitrostjo približno 5 posnetkov na sekundo zajemite vse podrobnosti dinamičnega dogajanja in doživite vrhunsko natančnost zmogljivega 39-točkovnega sistema AF z visoko gostoto.

Zaradi jasnega optičnega iskala se boste lažje osredotočili na premikajoče se in mirujoče premike. Preizkusite nov format D-filma, ki meri 1920 x 1080 60i/50i, s stalnim servo AF za gladko in natančno reprodukcijo hitro premikajočih se motivov na posnetku polne visoke ločljivosti – Full HD.

Slikovni senzor CMOS formata DX s 24,1 milijona slikovnih točk

Zajemajte čudovito podrobne fotografije in Senzor CMOS zagotavlja zares ostre fotografije.videoposnetke. Slike lahko obrežete, vendar pri tem ne izgubite podrobnosti, fotografije velikega formata pa so veličastne. CMOS slikovni senzor formata DX ima ločljivost kar 24,1 milijona slikovnih točk, slike, posnete s fotoaparatom, pa imajo gladke naravne tone in ostre, fine podrobnosti. Navkljub ultravisoki ločljivosti je bil slikovni senzor zasnovan za vzdrževanje celovitosti vsake slike, saj ohranja podrobnosti tako v sencah kot osvetljenih delih, tudi kadar fotografirate pri izrazito kontrastni svetlobi.

Kotno-premični zaslon

Številni fotografi in snemalci videoposnetkov vedo, da najbolj privlačne kompozicije niso vedno v višini oči. Zato lahko kotno-premični zaslon LCD fotoaparata D5200 uporabljate v številnih položajih z različnih zornih kotov, ki bi jih morda težko odkrili z optŠe enostavnejše fotografiranje s kotno-premičnim zaslonom.ičnim iskalom. Ne glede na to, ali snemate fotografije, videoposnetke dogajanja ali uporabljate trinožnik, lahko sestavljate posnetke iz edinstvenih zornih kotov, na primer nad množico ljudi na koncertu, ali športnem dogodku, ali pa blizu tal, kadar fotografirate otroke ali rože. Naj vam velik in oster 7,5 cm velik LCD zaslon pomga pri boljšem zajemanju slik. Ima približno 921.000 točk, kar omogoča pogled visoke ločljivosti tudi pri močni svetlobi. Nikonov priznani sistem AF v načinu ogleda v živo pa vam zagotavlja hitro in natančno zaznavanje hitro minljivih trenutkov.

Izboljšan vmesnik

V novi postavitvi zaslona LCD so nastavitve, ki jih najpogosteje spreminjate, druga ob drugi, kar omogoča hitrejši dostop in prilagajanje. Fotoaparat D5200 ima tudi tri barve ozadja (črna, modra in rjava) zaslona LCD, tako da bodo informacije o nastavitvi fotoaparata jasno vidne tako v svetlih kot temnih prostorih.

Poiščite navdih s funkcijo D-Film

Vse, kar morate narediti, da fotoaparat D5200 v hipu postane neverjetni video fotoaparat D-SLR, s katerim lahko snemate videoposnetke v polni visoki ločljivosti, ki so ostri, jasni in Snemajte v polni ločljivosti!je gibanje v njih tekoče, je en preprost obrat namenskega stikala za pogled v živo. Kombinacija vrhunske obdelave slik in neverjetnega slikovnega senzorja zmanjšuje količino šuma, nazobčane robove in učinek moiré. Fotoaparat vam tudi pri snemanju hitro premikajočih se motivov, kot je konj v galopu, pljusk vode ali pogled iz avtomobila med vožnjo, ponuja možnosti hitrosti sličic do 1080 60i/50i, tako da lahko posnamete gladek in naraven videoposnetek, v katerem gibanje ni odsekano. Kotno-premični zaslon LCD omogoča trden oprijem fotoaparata med snemanjem iz roke.

Kadar je fotoaparat v načinu M, lahko osvetlitev nadzorujete ročno, s spreminjanjem hitrosti sprožilca in vrednosti ISO, in to celo pri fotografiranju z ogledom v živo ali snemanju videoposnetkov. Ker je delovanje tako enostavno, na voljo pa imate tudi številne objektive NIKKOR, se lahko s fotoaparatom D-SLR začnete ukvarjati z obsežno video produkcijo. Ne glede na to, ali snemate videoposnetke, kratke filme ali projekcije, v katerih so združene fotografije in videoposnetki – fotoaparat D5200 vam omogoča vse.

Mobilni brezžični vmesnik WU-1a

V D5200 priključite izbirni mobilni brezžični vmBodi povezani z internetom tudi s svojim DSLR fotoaparatom.esnik WU-1a, ki omogoča fotografiranje in brezžično pošiljanje fotografij v pametno napravo, tako da lahko slike hitro in preprosto prenesete v družabna omrežja, kjer jih lahko takoj komentirajo prijatelji in družina. Slike lahko enostavno pošiljate določenim ljudem ali skupinam po e-pošti ali pa uporabljate spletna mesta za skupno rabo fotografij, vključno z Nikonovim lastnim spletnim mestom my Picturetown. Pametno napravo lahko uporabljate tudi kot oddaljeni zaslon za »ogled v živo« in za sprostitev sprožilca. Vmesnik WU-1a je združljiv s pametnimi napravami z operacijskim sistemom iOS ali AndroidTM.

EXPEED 3

Topli in mehki toni kože. Naravna barva v sencah. Neverjetno natančne barvne kombinacije in ostre, najmanjše podrobnosti v trepalnicah in laseh. Vse to in še več lahko pričakujete od fotoaparata D5200. Temeljni kamen tega vrhunskega fotoaparata D-SLR je vrhunski in visokozmogljiv mehanizem za obdelavo slik EXPEED 3, ki ga uporabljajo in cenijo najboljši poklicni fotografi na svetu. Vrhunska obdelava slik mehanizma EXPEED 3 se uporablja pri vseh slikah in videoposnetkih, zaradi česar so rezultati živi in neverjetno bogati.

Visoka občutljivost ISO (100–6400, ki se lahko razširi na enakovredno 25.600)

Kadar fotografirate v mraku, v zaprtih prostorih ali na drugih lokacijah, kjer pomanjkanje svetlobe ustvarja ozračje, ki ga želite zajeti, vam visoke vrednosti ISO v fotoaparatu D5200 pomagajo jasno in zanesljivo uresničiti takšne kompozicije. Standardni obseg ISO v fotoaparatu je od 100 do 6400 (možnost razširitve do vrednosti ISO 25600), poleg tega pa lahko tudi pri visoki nastavitvi ISO fotografirate z dovolj velikimi hitrostmi sprožilca, da preprečite zameglitev motiva. Kadar uporabljate visoke vrednosti ISO, Nikonova tehnologija zmanjšanja šuma ohranja ostre robove, dobro nasičenost in bolj naraven videz, pri tem pa pametno odstranjuje šum. Izkusite neverjetno razliko, ki jo lahko naredi Nikonova visoka vrednost ISO.

39-točkovni sistem AF

Predstavljajte si prizor, kjer so položaj, gibanje in izraz motivov natanko takšni, kot si jih predstavljate. Ne glede na to, kje v okviru so motivi, zelo gost sistem samodejne izostritve fotoaparata D5200 s širokokotno pokritostjo in 39 točkami zagotavlja oster zajem ob pravem trenutku. Zmogljiv sistem samodejne izostritve v fotoaparatu D5200 omogoča zajem ostrih slik v različnih situacijah. Ne glede na to, ali fotografirate mirujoče motive, spontane posnetke ali dramatično dogajanje, je fotoaparat pripravljen na vse.

9 točk AF v sredini ima za najbolj zmogljivo zaznavanje križne senzorje, 3D-sledenje pa uporablja senzor RGB z 2016 slikovnimi točkami za zaznavanje in pomnjenje barve želenega motiva in sledenje njegovemu gibanju z vsemi 39 točkami AF, kar je funkcija, ki jo omogoča le Nikon. S fotoaparatom D5200 in njegovo zmogljivostjo lahko zdaj zajemate izzivov polno dinamično dogajanje.

Popolna kombinacija? Objektiv AFS 18-140MM ED VR NIKON

ompakten in vsestranski zoom objektiv formata DXKompakten in vsestranski zoom objektiv formata DX. Ta objektiv s 7,8-kratnim zoomom, ki je primeren za najrazličnejše motive, je s svojo kompaktno in lahko konstrukcijo vsestranski spremljevalec. Sistem za zmanjšanje tresljajev zmanjša učinke tresenja fotoaparata, tako da slike niso zamegljene, in zagotavlja stabilno sliko v iskalu. Nikonov tihi pogon Silent Wave Motor omogoča hitro in tiho samodejno ostrenje.

Vsestranski objektiv formata DX s 7,8-kratnim zoomom in goriščno razdaljo od 18 do 140 mm (pri 35-milimetrskem formatu in Nikonovem formatu FX ustreza 27–210 mm).

Od širokokotnih do telefoto posnetkov: idealen vsestranski objektiv, primeren tako za fotografiranje prostranih pokrajin kot oddaljenih motivov, na katerih so ohranjene podrobnosti.

Visoka optična zmogljivost: en element iz ED-stekla (izjemno nizka disperzija) in ena asferična leča zagotavljata visoko ločljivost in kontrast, hkrati pa zmanjšata večino napak odklona in barvne disperzije.

Sistem za zmanjšanje tresljajev (VR): zmanjša učinek tresenja fotoaparata in omogoča fotografiranje pri do štiri stopnje manjši hitrosti sprožilca. Delovanje sistema VR je tiho tudi med snemanjem videoposnetkov.

Tihi pogon Silent Wave Motor (SWM) za hitro in izjemno tiho samodejno ostrenje.

Oglejte si video, kjer vam Meri predstavi vse prednosti zrcalno-refleksnih fotoaparatov

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

3 komentarji

  1. Valentina Objavljeno:

    Mene zanima kako je z baterijami za tale fotoaparat?
    Mi lahko povete malo več o tem.
    Hvala (:

Odgovori