Všeč jim je, da si z enim samim izdelkom lahko zagotovijo gladko kožo brez dlačic do štiri tedne dolgo.

Zdi se, da si pri odstranjevanju dlačic vse ženske želijo isto: čim hitreje, zlahka in čim manj boleče priti do gladke kože brez dlačic.

V nadaljevanju boste našli vse, kar morate vedeti o epilaciji, da boste lahko do štiri tedne uživali v gladki in lepi  koži. Načini odstranjevanja neželenih dlačic:

  • Depilacija ali odstranjevanje na površini,
  • epilacija ali odstranjevanje s korenino,
  • odstranjevanje z energijo.
Hair_Depilatory_method copyDepilacija ali odstranjevanje na površiniOdstranitev dlačic z rezanjem, lomljenjem ali raztopitvijo na površini kože. Primeri: britje, depilacijske kreme …
Hair_Epilatory_methodEpilacija ali odstranjevanje s koreninoOdstranitev dlačic s korenino s puljenjem in vlečenjem. Primeri: epilacija, voskanje …
Hair_Below the surface_methodOdstranjevanje z energijoEnergija iz električnega sli svetlobnega vira segreje lasni mešiček in prepreči ponovno rast dlačic. Primeri: IPL (Intense Pulsed Light), laser …

Pojasnilo strokovnjaka: Dlačica ni živa. Celice, ki sestavljajo dlačico, odmrejo,  otrdijo ter tvorijo steblo dlačice. Steblo skozi odprtino lasnega mešička prodre proti površini kože.

Prednosti epilacije

AID_A05_0016774Epilacija odstrani dlačico s koreninami, zato traja dlje, preden zraste nova, poleg tega pa pod površino kože tudi ni videti dlačic. Ko nova dlačica zraste, je tudi veliko tanjša in zato manj vidna. Epilatorji lahko vsem ženskam zagotovijo gladko kožo brez dlačic, ki traja dlje, in imajo veliko prednosti pred drugimi načini odstranjevanja dlačic.

Epilatorji s prefinjeno tehnologijo pincet zgrabijo 0,5 mm dlačice – štirikrat krajše kot to zmore vosek. Epilacija je primerna za vse tipe kože in vse dele telesa. Nič več čakanja, da dlačice zrastejo na določeno dolžino, kar pomeni več dni gladkih nog brez dlačic.

  • Epilacija vzame manj časa
  • S ponovnim polnjenjem brezvrvični epilatorji delujejo dlje
  • Enostavna in priročna uporaba ob vsakem času
  • Vodoodporne modele lahko uporabljate pod prho ali v kadi

Epilacijo lahko opravite v vodi, pod prho ali v kadi, epilator pa lahko zaradi priročne velikosti in teže vzamete s sabo, če se npr. odpravljate na pot. Omogoča takojšnjo odstranitev dlačic za gladko kožo, ki traja do štiri tedne.

Braun_A little distraction_image

Pojasnilo strokovnjaka: Visokokakovostni epilatorji lahko v eni potezi zgrabijo do 80 % dlačic, zato je uporaba na večjih površinah, npr. nogah in rokah, hitra in učinkovita.

braun_female_body_graphicEpilacija na različnih delih telesa

Epilacija je odličen način odstranjevanja dlačic na številnih delih telesa. Obstajajo posebni nastavki, dodatki in celo posebni epilatorji, ki omogočajo odstranjevanje dlačic celo na občutljivih ali težko dostopnih mestih, kot je na primer obraz.

Epilatorji za obraz

Še boljša izbira so posebni epilatorji za odstranjevanje dlačic na obrazu. Zaradi tanke epilacijske glave lahko rokujete z njimi podobno kot z maskaro, kar zagotavlja popolni nadzor in natančnosti tudi na težko dostopnih mestih. Odlični so za odstranjevanje dlačic na licih, nad zgornjo ustnico in na čelu ali pa za vzdrževanje popolne oblike obrvi.

AID_A34_0015826AID_A34_0018963AID_A34_0018546

Pojasnilo strokovnjaka: Dlačice na različnih delih telesa rastejo različno hitro. Najhitreje rastejo lasje, ki z leti lahko postanejo daleč najstarejše dlačice na telesu. Dlačice na nogah ali obrazu doživijo starost samo nekaj mesecev in rastejo za polovico počasneje od las.

Kako poskrbeti za udobno epilacijo

Veliko žensk meni, da je epilacija neudobna, vendar kot pri večini stvari, ki se jih bojimo, v resnici sploh ni hudo. Sčasoma postane epilacija vse manj neugodna, ker znova zraste vse manj dlačic, nanjo pa se po dveh ali treh uporabah enostavno privadite. Dokler se to ne zgodi, pa smo za vas pripravili nekaj koristnih namigov.

Sprostite seAID_A05_0021181

Naše razpoloženje vedno vpliva na našo zaznavo. Lotite se epilacije sproščeno in naredite tisto, kar običajno počnete za »odklop« – poslušajte glasbo, privoščite si kozarec vina …

Izkoristite prednosti brezvrvičnih, polnljivih epilatorjev na baterije, ki zagotavljajo udobno epilacijo in različne nastavitve.

Preprosto dodajte vodo

Epilacija v kadi ali pod prho s toplo vodo lahko bistveno zmanjša neugodje. Voda ne samo blaži in sprošča kože, ampak tudi izboljšuje pretok krvi in naredi kožo manj občutljivo. Vse to bo v veliki meri zmanjšalo neugoden občutek vlečenja, zato je idealna za začetnice.

Prepričajte se, da je epilator neprepusten do globine 5 metrov.

AID_A05_0016774Odvračanje pozornosti

Nekateri epilatorji imajo nastavke za masažo. Z masiranjem istega predela pred in po puljenju dlačic »zakrinkajo« občutek epiliranja. Masaža odvrne pozornost senzoričnih receptorjev v koži in zmanjša občutek neugodja.

Počasi se daleč pride

Nižja nastavitev hitrosti pri nekaterih modelih zagotavlja še bolj udobno epilacijo, še posebej za začetnice.

Epilirajte dlačice prave dolžine

Visokokakovostni epilatorji lahko zgrabijo tudi najkrajše dlačice (0,5 mm). Ni vam treba čakati, da bi dlačice zrastle, kot npr. pri voskanju.

Razvajajte kožobraun_silkepil_pamperskin

Redno luščenje povrhnjice preprečuje vraščanje dlačic in zagotavlja, da epilator lahko zgrabi dlačice. Nekateri epilatorji imajo nastavek za luščenje telesa, ki je pri luščenju odmrlih kožnih celic veliko bolj učinkovit od rok.

Nanos vlažilnega izdelka po epilaciji pomaga koži, da se sprosti, naredi pa jo tudi mehko in voljno.

Smartlight

Pri zares temeljiti epilaciji morate opaziti in odstraniti tudi najtanjše dlačice. Zato imajo nekateri sodobni epilatorji lučko Smartlight™ – svetilni sistem, ki na področju epilacije zagotavlja homogeno osvetlitev brez senc. To je še posebej pomembno pri svetlobi v kopalnici, ki običajno ni posebej močna.

Kako delujejo epilatorji

Epilatorji delujejo tako, da zgrabijo dlačice na površini, komplet samodejnih pincet pa jih nežno odstrani s korenino vred. Glavni del je vrtljiv valj s številnimi pincetami in drugimi deli, ki usmerjajo dlačice v valj.

Pincete se ob vrtenju odpirajo in zapirajo, dlačice so usmerjene v pincete, ki jih tesno zgrabijo in z vrtenjem nežno populijo s korenino vred.

Na dobrih epilacijskih glavah so vsi omenjeni deli povsem poravnani. To jim omogoča, da zgrabijo tudi najkrajše, samo 0,5 mm dolge dlačice – približno velikosti zrna peska.

Dodatni elementi dvignejo dlačice, ki ležijo plosko na koži, in jih usmerijo naravnost v pincete, ki jih izpulijo.

Pojasnilo strokovnjaka: V nasprotju s splošnim prepričanjem epilacija ne spodbuja rasti dlačic. Če bi to držalo, bi si plešasti moški začeli epilirati glave že pred davnimi časi. V resnici zrastejo po epilaciji tanjše dlačice.

braun_attachments

Nastavki

Številni dodatni deli lahko razširijo uporabnost epilatorjev. Z njimi lahko na primer lažje dosežemo težko dostopna mesta ali poskrbimo za bolj udobno epilacijo.

Nastavek za masažo

Nastavek za masažo spodbuja kožo, blaži občutek vlečenja med epilacijo in tako poskrbi za optimalno ugodje kože. Učinek je precej podoben tistemu, ko starši pogladijo otrokovo koleno, ko pade.

Kapica za občutljive dele

Oblika in velikost tega nastavka sta popolni za epilacijo občutljivih delov telesa, npr. podpazduh in bikini predela. V primerjavi z običajnim nastavkom za epilacijo je manj pincet, ki učinkovito odstranijo dlačice na manjših površinah.

Brivnik

Uporabnice, ki želijo epilirati samo nekatere dele telesa, lahko uporabljajo epilator z brivnim nastavkom. Kot pove že ime samo, ta nastavek namesto odstranitve s koreninami omogoča britje dlačic.

Kapica za večjo učinkovitost

Kapica za večjo učinkovitost, ki jo imajo nekateri epilatorji, pomaga napeti kožo. Podajalni glavniček omogoča epilatorju, da učinkoviteje zgrabi vsako dlačico. Optimalna prilagoditev linijam telesa zagotavlja hitro in temeljito epilacijo.

Prirezovalnik

Prirezovalnik dlačic ne odstrani, ampak omogoča njihovo skrajšanje do želene dolžine. To je še posebej priročno za prirezovanj dlačic na intimnih delih telesa. Nastavek lahko uporabite tudi za krajšanje dlačic do dolžine, ki omogoča optimalno epilacijo.

Kapica za obraz

Kapica za obraz je še manjša od kapice za občutljive dele in bistveno manjša od običajne kapice. Ta nastavek uporablja manj pincet za odstranjevanje dlačic z obraza na predelih, kjer je potrebna največja natančnost.

Krtače za luščenje povrhnjicebraun_exfolation_brush

Nekateri epilatorji imajo dodatni nastavek s krtačo. Krtača za luščenje z mikrovibracijami  odstrani odmrle kožne celice in odkrije naravni sijaj kože. Rezultati so primerljivimi z rezultati profesionalnega tretmaja. Luščenje povrhnjice pomaga preprečevati vraščanje dlačic in zagotavlja, da epilator lahko zgrabi dlačice, ki jih želite odstraniti.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori