Morda si ne bi mislili, toda igre in igrice lahko pomembno vplivajo na otrokov razvoj.

Zakaj je igra pomembna?

»Igra je najvišja stopnja otrokovega razvoja, je spontan izraz misli in občutkov, je najčistejša stvaritev otrokovega uma.« Freiderich Fröbel

Za vsakega otroka je pomembno, da preko igre razvija svoja znanja, izkušnje, dojemanja, emocije in svet okoli sebe. Tako kot je pomembna rekreacija, ki ima na človeško telo pozitiven učinek, tako s psihičnega kakor fizičnega vidika, je pomembna miselna igra. Igra kjer se rekreirajo naši možgani. Je aktivnost, ki nas spodbuja k mišljenju, napredku, premagovanju osebnih konvencij in konvencij okolja, ki nas obdaja in predvsem ne dovoli, da naš um (in posledično telo) otopi.

Igra je zelo pomemben del odraščanja. Otroku pomaga pri občutku dobrega počutja in pozitivne samopodobe, soočiti se s tragedijami in padci, dobiti občutek nadzora, ustvarjati dobre odnose z vami in njegovimi vrstniki, razumeti in skrbeti za druge, pri kreativnosti in domiselnosti, razmišljanju in idejah ter pri razvijanju koncentracije, pri telesni koordinaciji. 

Naslednjič, ko bo vaš otrok zaposlen samo z »nekoristno igro« (kot ste morda nekoč mislili), ga poskušajte opazovati z drugačnega zornega kota in pomislite na vse povezave, ki se ustvarjajo v njegovih hitro rastočih možganih!

Avto, helikopter in wi-fi!

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori