V prvi vrsti zaradi kakovosti fotografije. Seveda pa tudi zaradi majhnosti naprave in enostavnosti uporabe.

Sistemski brezzrcalni fotoaparat Sony Veliko današnjih fotografov, novinarjev in fotografskih navdušencev se sprašuje, zakaj bi nekdo, ki naredi 15.000 fotografij letno, prepotuje 5 držav zamenjal svoj DSLR za sistemski brezzrcalni aparat ali se sploh odločil zanj. Preden se spustimo v razpravo je morda najbolje izpostaviti njihove prednosti in tako jih lahko vsak sam primerja s svojimi potrebami, željami in načinom življenja.

Sistemski vs. DSLR

Zaradi zmanjševanja števila mehaničnih delov, se pri sistemskih fotoaparatih zmanjšuje možnost okvare ob zahtevni vsakodnevni uporabi. Objektivi so manjši in lažji. Seveda je tu potrebno upoštevati različne tipe objektivov ( APS-C ali Polnega formata 35 mm) in prilagajanje potrebam fotografa. Ti so tudi manjši in lažji. Ker nimajo zrcalca in pentaprizme je nihova velikost zmanjšana vsaj za polovico, kar je primerno za vse, ki so radi s svojo zmogljvo foto napravo mobilni in aktivni.  Sistemski brezzrcalniki fotoaparati so tišji in omogočajo delo v zahtevnih pogojih (gledališče, narava).

Dodatna oprema

Dodatna oprema je manjša (bliskavice, mikrofoni, baterije …). Ker nimajo zrcal, je sprožilec hitrejši. Aparati omogočajo tudi zaporedno fotografiranje do 11 fps. Lahko jih upravljamo (prožimo) s pametnim telefonom in prenašamo slike prek vgrajenega WiFi vmesnika na svoj pametni telefon ali direkno na družabna omrežja.

Lep in zmogljiv sistemski fotoaparat Sony

Čiščenje in vzdrževanje sistemski fotoaparatov je cenovno ugodnejše in preprostejše. Zaradi svoje velikosti ohišja lahko lcd zaslon obrnemo za 180 stopinj. Uporabne funkcije so digitalni zoom, sledenje objektu, večje število ostritvenih točk, wi-fi vmesnik, povezljivost NFC …

Video

Video lahko posnamete v visoki ločljivosti oziroma v enaki kakovosti kot z drugimi snemalniki videa. Sistemski brezzrcalniki so prihodnost danes in svojo pot določajo s svojo uporabnostjo, velikostjo in natančnostjo. Z njimi lahko ustvarjate bolje, lažje in hitreje. Kaj ni to želja in potreba vseh?

Play Memories

Z uporabo Sonyjeve aplikacije Play Memories lahko telefon uporabite kot oddaljen daljinec za upravljanje sistemskega fotoapara Sony. Postavite fotoaparat na odlično lokacijo in ga sprožite s telefonom. Z njim lahko fotografijo tudi ostrite in zoomirate. Aplikacija deluje na android in iOS operacijskih sistemih. 

android aplikacija

iOS aplikacija

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori