Tudi živila niso imuna na temperaturne spremembe.

Pri pogostem odpiranju vrat se delovanje hladilnika pospeši in s tem se poveča poraba električne energije. Žal pa tak način uporabe hladilnika tudi zelo slabo vpliva na shranjena živila, saj so večkrat izpostavljena nihanju temperature, kar je ustrezno za razvoj organizmov, ki povzročijo kvarjenje živil in neprijeten vonj v hladilniku. V primeru, da  je nenehno odpiranje vrat hladilnika v vašem gospodinjstvu običajno in neizogibno, vam priporočamo hladilnik s hitrim ohlajanjem, ki v času, ko so vratca hladilnika odprta, pospeši hlajenje bolj kot hladilnik brez tovrstnega hlajenja. Na ta način bodo vaša živila vedno primerno shranjena, kljub pogostim obiskom hladilnika.

Shranjenim živilom pa škodi tudi, če v hladilnik postavimo toplo jed. Ta v hladilniku povzroči nenadno naraščanje temperature in s tem prekine primerno shranjevanje preostalih živil. Delovanje hladilnika se pospeši, saj mora hladilni sistem nadoknaditi izgubljeni hlad. Poveča se poraba električne energije. Živila so izpostavljena viru nenadne toplote, kar lahko povzroči kvarjenje.

Pomočnik za izbiro hladilnika

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori