Postati mamica je največja sreča in hkrati velika odgovornost, ki jo prinese življenje. Svojemu otroku želite ponuditi le najboljše, a kaj ko velikokrat zmanjka časa in energije. Kako postoriti hišna opravila, posvetiti dovolj pozornosti otroku, pripraviti sveže obroke tudi do 5-krat dnevno in odpeljati malčka na svež zrak vsaj 1-krat dnevno … Že sliši se nemogoče.

Status vakuumske posode za otroško hrano niso le privlačne na pogled, ampak vam močno olajšajo uvajanje goste hrane pri malčkih.

Enkrat tedensko pripravimo sveže obroke

Čas, ko otrok počiva oz. ga čuva nekdo drug izkoristite kakovostno. Vzemite si čas zase in naredite nekaj, kar vam bo povrnilo energijo. En dan v tednu pa izkoristite za pripravo obrokov za malčka. Shranjevanje v vakuumu vam omogoča pripravo obrokov v naprej, brez skrbi, da bi živila izgubila hranilne vrednosti. Če skuhane kašice in narezane zelenjavno-sadne prigrizke shranite v Statusove vakuumske posode za otroško hrano, na naraven način podaljšate obstojnost živil in se rešite skrbi za cel teden. Ko nastopi čas za naslednji obrok, danes ali čez štiri dni, posodico le pogrejete v vroči vodi ali mikrovalovni pečici in lačnemu otroku ponudite prigrizek doma ali na sprehodu.

Obroke pripravite, ko imate čas in zavakuumirate.

Premišljena oblika pokrovov

Poseben dizajn pokrovov vakuumskih posod za otroško hrano omogoča shranjevanje posodic ene na drugo, kar vam prihrani veliko dragocenega prostora v hladilniku in zamrzovalniku. Za polno glavo drugih skrbi imajo Statusove vakuumske posode za otroško hrano na pokrovu tudi koledar, s katerim označimo datum shranjevanja obrokov ali rok trajanja shranjenih živil.

Na pokrovu posodic je priročen koledar, s katerim označite datum shranjevanja živil.

Vrhunski, živilsko neoporečni materiali

Statusove vakuumske posode za otroško hrano so narejene iz vrhunskega Tritana, ki je brez BPA. Material je živilsko neoporečen ter ne prevzema barv in arom živil. Statusove vakuumske posode za otroško hrano so primerne za uporabo v zamrzovalniku, mikrovalovni pečici in pomivalnem stroju.

Iz vrhunskih, živilsko neoporečnih materialov in premišljene oblike za varčevanje s prostorom.

Živih barv in ravno pravega volumna

Statusove vakuumske posode za otroško hrano volumna 0, 15 l so na voljo so v petih živahnih barvah – sinje modri, temno roza, živo zeleni, klasični beli in pozitivno oranžni. Kupite jih lahko posamezno ali v 5-delnem setu z ročno vakuumsko črpalko.

5-delni set Status vakuumskih posod za otroško hrano vključuje tudi ročno vakuumsko črpalko.

Kako dolgo živila ostanejo sveža in ali jih lahko shranjujemo v zamrzovalniku?

Živila so podvržena različnim biološkim, kemijskim in fizikalnim dejavnikom kvarjenja, ki je naraven proces. Eden izmed dejavnikov je kisik, ki ga z ustvarjenim vakuumom v posodi odvzamemo, kar zelo upočasni oksidacijo in živila so (splošna trditev za vsa živila) do 4-krat dlje obstojna kot sicer. Okviren podaljšan čas shranjevanja po vrsti živila si lahko ogledate v primerjalnih tabelah spodaj * :

Shranjevanje v vakuumu ne more popolnoma preprečiti kvarjenja živil (tako zaradi še prisotnega preostalega kisika in zaradi drugih dejavnikov kot je tudi  temperatura), zato pripravljeno hrano v vakuumskih posodah še vedno shranjujete v hladilniku. Posode so primerne za uporabo v zamrzovalniku.

Primerjava shranjevanja živil brez in z vakumiranjem

Vrsta živila za shranjevanje v hladilnikuShranjevanje brez vakuumiranjaVakuumsko shranjevanje
Kuhana hrana2 dni10 dni
Sveže meso2 dni6 dni
Kuhano meso4 – 5 dni8 – 10 dni
Sveže ribe2 dni4 – 5 dni
Trdi siri10 – 12 dni25 – 35 dni
Mehki siri5 – 7 dni13 – 15 dni
Sveža zelenjava5 dni18 – 20 dni
Sveže sadje3 – 7 dni8 – 20 dni
Sveža zelišča2 – 3 dni7 – 14 dni
Oprana solata3 dni6 – 8 dni
Sladice5 dni10 – 15 dni
Vrsta živila za shranjevanje v zamrzovalnikuShranjevanje brez vakuumiranjaVakuumsko shranjevanje
Sveže meso6 mesecev18 mesecev
Mleto meso4 mesece12 mesecev
Perutnina6 mesecev18 mesecev
Sveže ribe6 mesecev18 mesecev
Sveža zelenjava8 mesecev24 mesecev
Gobe8 mesecev24 mesecev
Sveža zelišča3 – 4 mesece8 – 12 mesecev
Pekarski proizvodi6 – 12 mesecev18 mesecev
Sladice6 – 9 mesecev18 – 27 mesecev

*Po podatkih razvojnega oddelka podjetja Status d.o.o. Metlika.  V preglednici je naveden le približen čas trajanja, ker je ta odvisen od začetnega stanja (svežine) in načina priprave živil. Izhajamo iz shranjevanja živil na temperaturi + 3°C / + 5 °C v hladilniku in – 18°C v zamrzovalniku.

Ste vedeli?

Vitamini in minerali se v vakuumu bolje ohranijo, saj ni prisotnega kisika, ki pospešuje oksidacijo živil.
Ko otroci pridno jedo kosilo z ostalimi družinskimi člani, lahko vakuumske posode za otroško hrano uporabite za začimbe, drobne predmete, kot so šivanke, baterije ali vijaki ali pa za lasne okraske svoje male lepotičke.

Posodice pridejo prav tudi, ko otroci zrastejo.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

1 komentar

  1. Jana Objavljeno:

    Pozdravljeni, zanima me kje moram shranjevati posodice, ki so vakuumsko zaprte. Ali je dovolj v hladilniku ali moram dati posodice zamrzniti? Koliko časovno vakuum podaljša možnost shranjevanja v hladilniku? Za koliko časa posodice podaljšajo obstojnost živil v hladilniku? Hvala in lp, Jana

Odgovori