Če še ne, potem morate vsekakor spoznati pametno kuhališče Gorenje IQcook. Gre namreč za inovativno tehnologijo kuhalnih aparatov najnovejše generacije.

Indukcijsko kuhališče IQcook nove generacije vgradnih aparatov iz Gorenja spreminja kuhanje v popolnoma novo doživetje. Skrb za ravno prav kuhano ali pečeno hrano sedaj namesto uporabnika v celoti prevzema kuhališče. Kuhanje je namreč popolnoma avtomatizirano, za kar poskrbita senzorja na pokrivalki posode in v kuhališču skupaj z elektroniko, ki ustrezno predeluje pridobljene podatke. Komunikacija poteka brezžično, ves postopek kuhanja pa je samodejno nadziran. Pet pametnih programov za čim bolj zdravo kuhanje in pečenje s čim manj nevšečnostmi je rezultat poglobljenih raziskav navad uporabnikov. Olajšajo kuhanje, hkrati pa poskrbijo, da so jedi pripravljene zdravo in hitro. Z revolucionarnim in edinstvenim tovrstnim kuhališčem na trgu je Gorenje ponovno dokazuje svojo inovativno usmerjenost v skrb za zdravo življenje uporabnikov.

bi14_hob_iqcooking_2

Današnji tempo življenja je hiter, odnosi med ljudmi v vsakdanjem okolju so površni, prostega časa pa skorajda ni. Ravno zato je varno zavetje doma toliko bolj pomembno. Doma se namreč čas skoraj ustavi, odnosi so pristni in ljubeči, časa za sprostitev je več. Pri tem izjemno vlogo odigra kuhinja kot središče dogajanja, kjer se družinski člani zbirajo že nekdaj. Da bi bilo časa za pogovor ali hobije več, je Gorenje razvilo vrhunske kuharske asistente HomeMade, ki aktivno pomagajo kuhati in peči. Posebno mesto med njimi zaseda edinstveno pametno kuhališče IQcook, ki z avtomatiziranim kuhanjem poskrbi za zdravo in okusno pripravljeno hrano. Inteligentni IQ senzorji vgrajeni v vsako kuhalno cono skupaj s senzorjem na pokrivalki posode, samodejno prilagajajo delovanje kuhališča in tako odpravljajo potrebno po osebnem nadzoru kuhanja. Uporabniki tako lahko optimalno in brez skrbi izkoristijo svoj čas med kuhanjem obroka.

IQcook ponuja pet programov kuhanja in pečenja – IQsteam, IQpoach, IQboil, IQpro in IQgrill. Po izboru ustreznega programa uporabnik s preprostim dotikom aktivira senzor nameščen na pokrivalko posode. 499754-2_600_600Delovanje IQ senzorjev v kuhališču in na pokrivalki posode, ki vsak zase preverjata stanje v posodi, spremlja elektronika kuhališča. Inteligentna tehnologija tako zagotavlja samodejno kuhanje ali pečenje brez nepotrebnega stanja ob kuhališču in nenehnega preverjanja samega procesa. S prilagajanjem temperature kuhanja pa IQcook kuhališče prihrani do kar 40 % energije v primerjavi s kuhanjem brez programa.

IQsteam

Edinstven način kuhanja s paro, kjer živila ohranjajo hranilne snovi, vitamine, čvrstost in poln naravni okus. Ker uporabnik doda izredno malo vode (samo 0,5 dl vode za 1 kg zelenjave), se hrana nikoli ne razkuha, ohrani naravno barvo, sokove in okus. IQsteam poskrbi za nadzorovano uparjanje vode in enakomerno parno kuhanje. S tem programom je mogoč tudi poseben način kuhanja mesa in druge hrane v vakuumu pri nadzorovani temperaturi sous-vide.

IQpoach

Poširanje omogoča pripravo hrane pri konstantnPopolno poširano jajcei temperaturi med 71˚C in 85˚C ter preprečuje, da se hrana razkuha. Vsestranski in zdrav način je primeren za pripravo skoraj vseh vrst živili – od sadja, mesa do jajc po benediktinsko. Poširanje zahteva čas in energijo ter veliko izkušenj za nastavitev popolne temperature, ki je tik pod vreliščem. IQpoach program je zato idealen za vse, ki želijo poširati jedi brez posebnega truda.

IQboil

IQboil je primeren predvsem za pripravo jedi z več vode, kot so juhe in vse vrste testenin. Vsebino posode segreje do vrelišča in preko komunikacije z IQ senzorji nadzorovano vzdržuje vretje, tako da hrana nikoli ne prevre ali prekipi. Uporabnik lahko izbira med močnim, srednjim in rahlim vretjem.

IQpro

Kuhanje prilagojeno za pripravo močnatih jedi, ki potrebujejo daljši čas priprave in zahtevajo počasno segrevanje ter lahno vretje, kot so bograč, mleko, mlečni riž, puding in polenta. Primeren tudi za pogrevanje predhodno pripravljene ter predkuhane hrane.

Čokoladni puding

IQgrill

Priročen način pečenja z možnostjo izbire treh stopenj zapečenosti (manj, srednje, dobro zapečeno). Primeren je za pripravo zrezkov, globoko zamrznjenih jedi, krompirja, rib, omlet in palačink, saj zagotavlja enakomerno zapečenost in ohranja sočnost jedi.

Steak

Poleg petih programov je Gorenje razvilo še eno koristno funkcijo, s katero preprečuje prekipevanje ali prismoditev hrane. Revolucionarna in patentirana varnostna funkcija SmartSense v primeru, da v posodi zmanjka tekočine, samodejno izklopi delovanje kuhališča.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori