Ne? Naj vam podamo nekaj namigov, ki so jih predstavili na največjem sejmu zabavne in uporabne elektronike na svetu.

Od leta 1967 CES – Consumer Electronics Show v Las Vegasu, središču svetovnega zabavljaštva, skrbi za predstavitve in novosti, ki jih prinaša zabavna in uporabna elektronika. Na omenjenem dogodku so se v preteklosti že dogajala razkritja, ki so hitro obnorela svet. Od predstavitev prvih pametnih telefonov, tabličnih računalnikov vse do interneta stvari, ki se počasi a vztrajno razlega v slehrne pore našega vsakdana. Tudi letos ni bilo nič drugače, je pa pojavnost vedno bolj bizarnih in nenavadnih naprav zagotovo vsako leto večja. Oglejte si nekaj takšnih in drugačnih izbrancev letošnjega, že 48. sejma po vrsti.

AIRDOG

Akcijsko kamero poseduje že domala vsako sodobnejše gospodinjstvo, zato je tam razvoj počasnejši kot pa pri napravah, ki vse bolj kreativno poganjajo te miniaturne, a zmogljive kamere. Zračni pes, kot bi lahko prevedli v naš jezik, je popolnoma avtomatski drone, ki vam, s svoji najvišjo hitrojstjo letenja do kar 70 km/h, bo enostavno sledil na vsakem vašem koraku. Letalsko.

Več o izdelku

LG Twin Wash

MIKRO RAČUNALNIK INTEL COMPUTE STICK

»Pha, kaj pa je USB ključ v letu 2015 tako zelo posbnega?«, boste rekli. No, morda se vam odpro usta, a iz njih ne bo prišlo nič, če vam povemo, da je to pravi mali računalnik. Intel Compute Stick je eden najmanjših osebnih računalnikov na svetu, ki z lahkoto poganja OS Windows 8.1, z zmogljivostjo 2 GB RAM-a pa ob podpori monitorja zagotavlja povsem dostojno dnevno računalniško rokovanje. Mobilno.

Več o izdelku

LENOVO SELFIE FLASH

Če se nekateri proizvajalci trudijo z izvrstnimi frontalnimi kamerami za zagotavljanje nabjoljših selfie posnetkov, je šel Lenovo še korak dlje. S še boljšo osvetlitvijo, boste ujeli še boljši selfie moment. Enostavno. Pravijo mu tudi »najboljši izum za selfije« po selfie palici. Presodite sami.

Več o izdelku

“Slefie Flash-a letos v naši ponudbi še ne bo, lahko pa z veseljem izpostavimo, da bomo v letu 2015 prvič predstavili nekaj pametnih telefonov Lenovo.” Marin Perkovič Karadža (strokovni sodelavec Big Banga za mobilno tehnologijo)

PRALNI STROJ LG TWIN WASH

Pralni stroj v pralnem stroju. Morda se sliši čudno, a ko pobliže pogledamo LG-jevo napredno napravo, ki na enkrat omogoča pranje običajne žehte v velikem bobnu in skrbno izbranih tkanin in oblačil v spodnjem, malem bobnu, celotna stvar dobi drugačen pomen. Hitrejše in bolj učinkovito pranje večje količine perila, ki ga ne potrebujemo prilagajati občutljivosti izbranih kosov. Sodobno.

Več o izdelku

PAMETNI PAS EMIOTA BELTY

Sedma luknja je pretesna, osma preohlapna. Stari pasovi gredo v pozabo. Emotia Belty se prilagaja vašim (trebušnim) potrebam. Ko ste polni popusti, ko želodček kruli in se krči pa zategne malce bolj, da hlače cel dan ostanejo na istem mestu. Pametno, a morda ne najbolj estetsko. Požrešno.

Več o izdelku

PRSTAN – RING

Vam je na misel prišel stavek »My precious« iz filma Gospodar prstanov? No, ni ravno tako zelo pomemben, da bi rešil kraljestvo, je pa lahko zabavna popestritev vaših pametnih naprav. S pomočjo ročnih (prstnih) gest (hand/finger gestures) omogoča upravljanje z več povezanimi napravami. Kako deluje v praksi še ne vemo. Drzno.

Več o izdelku

ČELADA MELOMIND MYBRAIN

Ste pod stresom? Morda vam bo kmalu lahko pomagala naprava MyBrain, ki beleži vašo elektroencefalografijo … meri kaj? No, krajše temu rečemo EEG oziroma merjenje možganske električne aktivnosti. Informacije zatem pretaka v aplikacijo, ki vam sporoča kako zelo sproščeni ali pod stresom ste. Aplikacija bo ponujala tudi najrazličnejše oblike kako stres obvladati in ga zmanjšati. Filmsko.

Več o izdelku

PAMETNI OBLIŽ TEMPTRAQ

Zdravje in pametna tehnologija se vedno bolj aktivno povezujeta in dopolnjujeta. Dober primer je pametni obliž, ki beleži telesno temperaturo. Če celotno zadevo postavimo v kontekst bolnega malčka, ki potrebuje nenehno skrb in kontrolo, je lahko tovrstna pogruntavščina veliko bolj uporabna, kot se zdi na prvo žogo. Podatke seveda beleži aplikacija na vašem pametnem telefonu, sami pa lahko podatke na redni bazi komunicirate z izbranim otroškim zdravnikom. Napredno.

Več o izdelku

ŠTEDILNI DACOR DISCOVERY IQ

Sedaj pa gre zares. Kuhanje in sodobna tehnologija. Nič več tabličnih računalnikov in pametnih telefonov na pultu. Zakaj, če je tu zverinska pečica Discovery iQ, ki ima tablični računalnik že vgrajen! Glejte recepet in kuhajte zraven. Pripravite vse potrebno, vstavite v pečico, pristavite stol in z enim očesom opazujte pripravo hrane, z drugim pa že idejo za nov recept. Gurmansko.

Več o izdelku

“Pralni stroji z dvema bobnoma in pečica z vgrajeno tablico letos v Sloveniji še ne bosta na voljo, bo pa zato kar nekaj zanimivih in uporabnih novostih na področju bele tehnike. Če malce namignemo, bomo predstavili super zmogljivo pečico, v kateri lahko pripravite svoj domač jogurt. Tako je, jogurt. Več o tem pa kmalu.” Nives Romih (strokovna sodelavka Big Banga za belo tehniko)

PREDVAJALNIK PANASONIC 4K BLU RAY

Prvi 4K Blu-ray predavjalnik. Končno, boste rekli, a žal še vedno zgolj kot prototip. A ni več daleč dan, ko bodo luč sveta ugledali tudi prvi filmi in zatem še TV programi v vrhunski ločljivosti 4K, takrat bo Panasonik že dolgo oral ledino. Pohvalno.

SLUŠALKE BRAGI THE DASH

Končno popolnoma brezžične slušalke! The Dash so prve in-ear ušesne slušalke, ki poleg tega, da naj bi (po mnenjih iz Las Vegasa) zagotavljale povsem dostojen zvok za svojo velikost, omogočale še mikrofon za prostoročno komuniciranje, pedometer za meritve prehojenih korakov in nekaj ostalih miniaturnih detektorjev, ki bodo merili in nadzirali vaše gibe in lajšali komunikacijske funkcije. No, vprašanje časa je le, kdaj se bodo izgubile v misterioznih globinah naših žepov. Miniaturno.

Več o izdelku

KODAK PAMETNI TELEFON IM5

Koliko proizvajalcev pametnih telefonov poznate? … kmalu boste lahko k naboru dodali še podjetje Kodak, ki ga do sedaj poznamo zgolj po izdelavi fotoaparatov in analognih filmov zanje. IM5 že po samem izgledu deluje sodobno, napredno in ob dejstvu, da ga poganja najnaprednejši Android, morda obeta veliko več, kot bi sprva mislili, ko bi nam nekdo menil pametni telefon Kodak. Se pustimo presenetiti.

“Tudi pri nas bo na voljo kar nekaj novosti, ki narekujejo trende zabavne in uporabne elektronike. Če omenim samo Harman/kardon OMNI brezžični zvočniški sistem, ki vsako domovanje spremeni v čudovito glasbeno izkušnjo. Ali pa Apple Watch, ki jo celoten svet mrzlično pričakuje že vse od Applove napovedi lansko leto. Zabavno leto bo, vabljeni v naše trgovine.” Primož Uranič (strokovni sodelavec za avdio naprave)

Več o izdelku

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori