Danes priporočamo:

Z enim pritiskom gumba preprosto pripravljajte kave, kot so espresso, navadna kava, kapučino in mleko s kavo. LatteGo, s katerim lahko iz mleka naredite gladko in svilnato mlečno peno, enostavno nastavite in očistite v manj kot 15 sekundah. Naroči svojega tukaj.

Kategorije Filtri Izberi kategorijo

Cenjene stranke obveščamo, da so naše poslovalnice trenutno zaprte. Naša spletna trgovina je na voljo 24 ur na dan, vse izdelke pa vam varno dostavimo na dom. Omogočamo tudi osebni prevzem v izbranih poslovalnicah. Več informacij je na voljo >> tukaj >> 

Zapri
0 0
0
Big Bang Info Zvok in slika Philips TV nepremagljiv tudi na mednarodnih slepih testih
Zvok in slika

Philips TV nepremagljiv tudi na mednarodnih slepih testih

Seznam vseh člankov
10.12.2019.

Na slepih testih, ki so jih izvedli dvakrat v Veliki Britaniji, enkrat v Nemčiji in nazadnje še na Nizozemskem, je med štirimi konkurenčnimi znamkami s primerljivimi televizorji ponovno zmagal Philipsov TV OLED804. Kar 69 % izbranih bralcev strokovne revije FWD v naštetih državah ter HomecinemaMagazine.nl v Belgiji in na Nizozemskem je že četrtič zapored na dogodku s slepim testom v živo za najboljši televizor OLED izbralo Philipsov TV.

Philips TV – zmagovalec že četrtič zapored

Bralci strokovnih revij FWD Magazine in HomecinemaMagazine.nl so za najboljšega v seriji televizorjev OLED v istem kakovostnem rangu izbrali Philips TV. Vsi testi so bili izvedeni kot ‘slepi’, da so se izognili pristranskosti glede blagovnih znamk.

Štirje primerljivi konkurenti na slepih testih

Dogodek, na katerem se je izbiralo najboljši televizor OLED, je povabljenemu občinstvu omogočilo neposredno primerjavo tehnologij za obdelavo slik štirih največjih proizvajalcev televizorjev. V testu so jim predstavili štiri 65-palčne televizorje: Philips OLED804, Sony AF9, Panasonic GZ2000 in LG C9. Vsi štirje modeli so bili popolnoma prekriti, tako da ni nihče od 25 sodelujočih vedel, za kateri model glasuje.

Prvi del testa: prikaz osnovnih tehnoloških razlik

Da bi zagotovili enake konkurenčne pogoje, so se testi začeli po istem standardu neodvisnih kalibracij, za kar je poskrbela strokovna uredniška ekipa skupine FWD Media. To so storili tako, da so zmanjšali možnosti interne obdelave slike pri vsakem televizorju in s tem omogočili prikaz osnovnih tehnoloških razlik med različnimi blagovnimi znamkami, ki so jih nato lahko primerjali na testu. Uporabili so širok izbor vsebin z desetimi posnetki, ki so bili dvakrat predvajani z medijskega računalnika, v živo prek Netflixa ali prek blu-ray 4K z X-boxa. Pri testu s kalibrirano sliko je zmagal Philipsov OLED804 z 38 %, Sonyjev AF9 je dosegel 30 %, LG je bil tretji, Panasonic pa četrti.

Philips TV – veliki zmagovalec tudi pri obdelavi kakovosti slike

Nato so televizorje nastavili na način “živahno” ali “dinamično”. Vsak od proizvajalcev televizorjev za prikaz najboljših zmogljivosti obdelave slike namreč uporablja tehnologije, ki omogočajo najbolj neposredno primerjavo kakovosti slike. Gledalcem so dvakrat prikazali 12 posnetkov iz medijskega računalnika, ki so v živo prenašali Netflix in prek Blu-raya 4K. Rezultati testa v načinu “živahno” so bili bolj izraziti, saj je 69 % občinstva tehničnih entuziastov glasovalo za Philips OLED804, na drugem mestu pa je pristal Panasonic GZ2000 s 15 %.

Philips s 3. generacijo tehnologije P5 najboljši televizor na trgu

Rezultate testa je komentiral direktor strategije izdelkov in načrtovanja pri Philips TV, legendarni Danny Tack: “To je naš četrti slepi test, izveden v treh državah in vesel sem, da so bili rezultati skladni s prejšnjimi. Dokazali smo, da je obdelava Philips P5 PQ vsaj tako dobra kot najboljše, kar lahko ponudijo naši tekmeci. Zelo pošteno je bilo, da so bili testi izvedeni neodvisno, na slepo in tako s kalibriranim kot z “živahnim” načinom. Philips OLED je zmagal vsakič in to z zelo doslednimi rezultati pri vsakem testu, v obeh načinih. Tako smo znova dokazali, da imamo s tretjo generacijo tehnologije P5 najboljši televizor na trgu.

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Prepričani smo, da ti bodo naše e-novice res všeč in da z nami ne boš več v zadregi, kakšno rojstnodnevno darilo kupiti mami. Vseeno pa potrebujemo tvoje soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.