Svetovanje
Kategorije Filtri Izberi kategorijo
0 0
0
Big Bang Info Zvok in slika Sony: najboljše je pravkar postalo še boljše
Zvok in slika

Sony: najboljše je pravkar postalo še boljše

Seznam vseh člankov
21.08.2020.

Najboljše je pravkar postalo še boljše – Sony predstavil nove brezžične slušalke WH-1000XM4 z vodilno tehnologijo odpravljanja šumov v panogi. Uživajte v manj hrupa in še bolj čistem zvoku s tehnologijo pametnega poslušanja, ki samodejno personalizira vašo izkušnjo. 

 

Sony je predstavil WH-1000XM4, četrto generacijo brezžičnih slušalk z odpravljanjem šumov v Sonyjevi nagrajeni družini 1000X. Najnovejše slušalke ponujajo vso priljubljeno tehnologijo izjemno priljubljenih WH-1000XM3 z dodatnimi pametnimi funkcijami, ki omogočajo prilagajanje in nadzor glasbe, izboljšano odpravljanje šumov in samodejno prilagajanje okoljskega zvoka za vrhunsko zvočno izkušnjo, osnovano na vaših željah.

Vrhunski občutek tišine, vrhunski zvok

Ne glede na to, ali ste na dolgi poti ali se sproščate v kavarni, slušalke WH-1000XM4 prinašajo najboljše Sonyjeve tehnologije za odpravljanje šumov ter zmanjšujejo zvoke visokih in srednjih frekvenc. Z novim algoritmom HD-procesor za odpravljanje šumov QN1 odpravlja šum v realnem času, kar uporabniku omogoča, da se osredotoči na glasbo, ki jo obožuje, in odmisli zvoke iz okolja.

 

sony, sony wh-1000, slušalke, brezžične služalke, bluetooth slušalke

 

Z dvema mikrofonoma na vsaki ušesni čašici, ki skrbita za odpravljanje šumov, tehnologija Dual Noise Sensor zajema hrup iz okolice in podatke prenaša v HD-procesor za odpravljanje šumov QN1, nato pa novi BLUETOOTH® Audio SoC (sistem na čipu) zazna glasbo in šume ter se jim prilagaja več kot 700-krat na sekundo.

 

sony, sony wh-1000, slušalke, brezžične služalke, bluetooth slušalke

Z uporabo Edge-AI tehnologija DSEE ExtremeTM natančneje obnavlja kakovost zvoka stisnjenih digitalnih glasbenih datotek za popolno zvočno izkušnjo. Edge-AI glasbo analizira v realnem času in prepozna instrumente, glasbene zvrsti in posamezne elemente vsake pesmi, da obnovi visoke tone, izgubljene med stiskanjem, kar zagotovi bogatejšo in popolnejšo izkušnjo poslušanja.

 

Sony je pri ustvarjanju omenjenega AI-sistema sodeloval s podjetjem Sony Music Studios v Tokiu, zato da bi zbral podatke o glasbi, ki podajajo resničen vpogled v sestavo določenih glasbenih signalov.

S slušalkami WH-1000XM4 lahko uživate v glasbenem doživetju 360 Reality Audio. Prepustite se zvoku, ki vas zaobjame, in slušalke povežite s pametnim telefonom Android/iPhone, na katerem je nameščena združljiva aplikacija za pretakanje.

 

sony, sony wh-1000, slušalke, brezžične služalke, bluetooth slušalke

 

Z izkušnjo poslušanja 360 Reality Audio vas glasba zaobjame tako, da imate občutek, kot da stojite pred svojim najljubšim izvajalcem. Poslušalci lahko uživajo v prilagojenem zvočnem polju, ki je popolnoma optimizirano za vsakega posameznega uporabnika slušalk WH-1000XM4 in aplikacije Sony | Headphones Connect.1

Neprimerljiva izkušnja pametnega poslušanja

Slušalke WH-1000XM4 vključujejo funkcijo Advanced Adaptive Sound Control, ki zazna, kje ste in kaj počnete, nato pa prilagodi nastavitve okoljskega zvoka za idealno zvočno izkušnjo. Sčasoma se funkcija nauči prepoznati lokacije, ki jih pogosto obiskujete, na primer delovno mesto, telovadnico ali najljubšo kavarno, ter nato zvok prilagaja situaciji.

 

sony, sony wh-1000, slušalke, brezžične služalke, bluetooth slušalke

 

Če torej potujete, lahko uživate v poti brez šumov v ozadju in prekinitev svoje najljubše skladbe, med sprehajanjem pa se lahko popolnoma zavedate okolice in obenem še vedno uživate v svoji glasbi. Z uporabo aplikacije Sony | Headphones Connect lahko določite pogosto obiskane lokacije in želene nastavitve, s čimer se nastavitve okoljskega zvoka samodejno posodabljajo, ko se premikate med različnimi okolji.2

Vsakodnevno udobje

Novost pri slušalkah WH-1000XM4 predstavlja inovativna funkcija Speak-to-Chat, ki vam omogoča krajši pogovor, ne da bi pri tem morali odstraniti slušalke. Naročanje kave ob poslušanju glasbe bo tako še enostavnejše. Preprosto recite nekaj in slušalke bodo prepoznale vaš glas, samodejno ustavile glasbo in spustile zvoke iz okolja v vaše uho, vi pa se boste lahko pogovarjali s slušalkami na glavi.

 

 

Glasba se samodejno začne znova predvajati 30 sekund3 po zadnji spregovorjeni besedi. Če želite poslušati obvestilo ali na kratko nekaj povedati, slušalke WH-1000XM4 ponujajo tudi način Quick Attention, s katerim preprosto postavite desno roko nad ohišje in takoj zmanjšate glasnost in zaznate zvoke iz okolja.

 

Slušalke WH-1000XM4 so sedaj opremljene tudi z zaznavanjem porabe. Slušalke zaznajo, da so izpraznjene, in temu ustrezno prilagodijo predvajanje, da prihranijo izgubo moči baterije. S pomočjo senzorja bližine in dveh senzorjev pospeška slušalke samodejno zaustavijo predvajanje, ko jih snamete, in nadaljujejo predvajanje, ko jih ponovno nadenete na glavo, kar zagotavlja brezhibno izkušnjo poslušanja.

 

Slušalke WH-1000XM4 odlikuje nova tehnologija Precision Voice Pickup, ki optimalno nadzoruje pet mikrofonov v slušalkah in izvaja napredno obdelavo zvočnih signalov, tako da jasno in natančno prevzame glasove za prostoročne klice in funkcijo Speak-to-Chat.

 

sony, sony wh-1000, slušalke, brezžične služalke, bluetooth slušalke

Na sledi vrhunskega dizajna

Slušalke WH-1000XM4 združuje prefinjeno oblikovanje z izjemnim udobjem in lahkotnim dizajnom. Komaj boste opazili, da jih nosite. Izredno mehke ušesne blazinice so zasnovane za tiste, ki pogosto potujejo, saj enakomerno porazdelijo pritisk in povečajo stik ušesnih blazinic za bolj stabilno prileganje.

Za popolno udobje lahko slušalke WH-1000XM4 združite z dvema napravama BLUETOOTH® hkrati4. Ko prejmete klic, slušalke vedo, katera naprava zvoni in se samodejno povežejo s pravo. Prav tako boste lahko hitro in enostavno preklopili slušalke na katerokoli izmed naprav z enim dotikom.

 

sony, sony wh-1000, slušalke, brezžične služalke, bluetooth slušalke

 

WH-1000XM4 so združljive s tehnologijama NFC in BLUETOOTH®. Baterija omogoča delovanje do 30 ur5, s funkcijo hitrega polnjenja pa boste z 10-minutnim polnjenjem lahko brezžično poslušali glasbo še do 5 ur.6

Slušalke WH-1000XM4 prav tako podpirajo Googlovo priročno novo funkcijo, imenovano Fast Pair. Omogoča vam, da poiščete svoje slušalke tako, da prisluhnete zvoku, ki ga oddajajo.

Najnovejši model vključuje enake krmilne tipke na dotik kot predhodnik in je optimiziran za Google Assistant in Amazon Alexa. Svoj dan lahko tako upravljate s pomočjo vašega najljubšega glasovnega asistenta. 7

 

 

Brezžične slušalke WH-1000XM4 z vodilno tehnologijo odpravljanja šumov v panogi so že na voljo v Big Bangu! Izbirate lahko med črno in srebrno barvo. Katera vam je najbolj všeč?

 

1. Aplikacijo Sony | Headphones Connect je potrebno prenesti na pametni telefon iPhone iz trgovine App Store ali na pametni telefon Android iz trgovine Google Play. Za aplikacijo, omrežne storitve, vsebino, operacijski sistem in programsko opremo te aplikacije lahko veljajo posamezni pogoji, ki se lahko kadarkoli spremenijo, prekinejo ali ukinejo in zahtevajo plačilo, registracijo in podatke o plačilni kartici. Za uporabo aplikacije je potrebna povezava z brezžičnim omrežjem.

2. Lokacija ni poslana na stežnik, saj funkcija deluje brez povezave.

3. Nastavljivo prek aplikacije Sony | Headphones Connect.

4. Združevanje z več napravami bo na voljo s prihajajočo posodobitvijo strojne programske opreme.

5. Z vklopljenim odpravljanjem šumov. Do 38 ur brez odpravljanja šumov.

6. Z opcijskim AC-polnilcem.

7. Google je blagovna znamka Google LLC. Amazon Alexa in vsi z njo povezani logotipi so blagovne znamke družbe Amazon.com, Inc. ali njenih podružnic. Google Assistant in Alexa sta na voljo v izbranih jezikih in državah/regijah.

 
Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.