Izbirnik
Išči
Podpora

Pomoč in naročila

01 362 60 00

[email protected]

pon.–sob.: 9.00–20.00

Reklamacije

01 309 38 18

pon.–pet.: 9.00–18.00

Primerjaj 0
Košarica 0
Prodajalec: (Big Bang)
Ogrevanje, hlajenje & kvaliteta zraka
Ogrevanje Ogrevanje Hlajenje Hlajenje Vzdrževanje zraka Vzdrževanje zraka
Top izdelki
Top izdelki
Top izdelki
Top izdelki
Top izdelki
Tekstilni program
Brisače
Avto kamere in dodatki
Avto kamere Avto kamere

TV nosilci (643)

Obvezna oprema modernim televizorjem je zagotovo TV nosilec. Kakovosten in ugoden nosilec premore tudi do 40 kg teže. Naj vam pomagamo izbrati pravega.

Nosilec za TV je izraz, ki ne potrebuje razlage. Televizorji so bili včasih ogromne, škatlam podobne naprave, ki so lepo počivale na temu primernih mizicah ali omaricah. Danes so televizorji tanki in elegantni, zato jih lahko namestimo drugam, pri tem pa nam najpogosteje prideta prav stenski nosilec za TV in stropni nosilec za TV.

 

Medtem ko so vsi televizorji z ravnim zaslonom opremljeni s podstavki, ki jim omogočajo, da jih postavite na stojalo za TV, vam lahko stenska montaža televizorja prihrani prostor in izboljša estetiko prostora. Danes je na trgu kar nekaj vrst stenskih nosilcev za TV, zato v nadaljevanju sledijo nujne oporne točke, ki jih morate poznati, ko kupujete nosilec za TV.

Kateri nosilec za TV je pravi zame?

Če želite izbrati pravi TV nosilec, se najprej odločite, kakšen premik želite, da ima televizor, ali če ga želite namestiti v fiksni položaj. Nato se prepričajte, da je nosilec, ki ga kupite, primeren za velikost in težo vašega televizorja. Vse večje blagovne znamke imajo naveden tudi predlagane omejitve teže svojih TV nosilcev. Upoštevanje teh omejitev bo preprečilo, da bi se vaš nosilec povesil pod težo pretežkega televizorja ali, še huje, mehansko odpovedal in povzročil škodo ali poškodbo.

Večina TV nosilcev sledi standardom združljivosti, ki jih je določilo združenje za standarde videoelektronike ali VESA. Vzorec pritrditve VESA je niz štirih lukenj za vijake, razporejenih v pravokotniku na zadnji strani televizorja, in ustreznih lukenj z enakim razmikom na stenskem nosilcu. Ta standard zagotavlja, da so vsi televizorji in nosilci, ki so združljivi z VESA, popolnoma zamenljivi. Nosilec za TV Samsung bi tako lahko npr. na preprost način zamenjali z nosilcem za TV LG.

Kateri stenski nosilec za TV?

Ali boste izbrali fiksni ali premični nosilec, je odvisno od vaših osebnih preferenc, postavitve prostora in predvidenega občinstva televizorja. Vsaka vrsta nosilca ima svoje prednosti in slabosti.

  • Fiksni nosilec za TV

Ta vrsta nosilca drži televizor tesno ob steni, poravnan s steno. Televizor drži bližje steni kot katera koli druga vrsta nosilca, kar daje zelo čist videz, kot bi bil TV nosilec izdelan po meri. Vendar pa fiksni stenski nosilec za TV ne omogoča prilagajanja položaja. Najboljši so za inštalacije, kjer imate popoln nadzor nad osvetlitvijo, da se izognete bleščanju na TV zaslonu; in za prostore, kjer bodo ljudje vedno gledali televizijo z istega položaja, idealno postavljenega na sredini pred televizorjem. Ta vrsta nosilca spada med najcenejše in je tudi najbolj iskan Big Bang nosilec za TV.

  • Gibljivi nosilec za TV

Gibljivi nosilec za TV omogoča, da se televizor nagne navpično, hkrati pa ohrani svoj položaj na steni. Ne dovoljujejo nobenih horizontalnih premikov. Gibljivi stenski nosilec je priporočljiv za namestitve, kjer je televizor nameščen višje kot običajno, na primer nad kaminom, ki vam omogoča, da zaslon nagnete navzdol proti gledalcem. Nastavitev nagiba omogoča tudi nekaj nadzora nad bleščanjem z oken ali sobnih luči. Razpoložljivi nagib se razlikuje glede na model, običajno pa lahko pri gibljivem nosilcu za TV pričakujete od 5 do 15° možnosti navpične nastavitve.

  • Zgibni nosilec za TV

Nosilci za TV s polnim gibanjem (imenovani tudi zgibni nosilci) omogočajo največji razpon gibanja televizorja z ravnim zaslonom. Zgibna nihajna roka vam omogoča, da televizor premaknete proti steni ali stran od stene, ga nagnete navzgor ali navzdol in nagnete od strani do strani. Nosilci za polno gibanje zagotavljajo, da je vaš televizor vedno pod popolnim kotom gledanja, kot nalašč za prostore, kjer lahko gledalci sedijo na različnih lokacijah, ali za boj proti nenehnemu spreminjanju bleščanja v prostorih z veliko izpostavljenostjo soncu. Je hkrati odličen kotni nosilec za TV kot tudi stropni nosilec za TV, saj se lahko prilagaja po vaših željah.

 

Nosilec za polno gibanje odpira tudi bolj ustvarjalne možnosti namestitve televizorja, na primer skrivanje televizorja v omaro, iz katere jo lahko preprosto razširite navzven, ko ste pripravljeni na gledanje; v kot; ali na steni, ki je pod kotom vašega sedeža –kot smo že prej omenili, je torej odličen kotni nosilec za TV in stropni nosilec za TV. Ne pozabite, da pri uporabi nosilca za polno gibanje poskrbite, da so vsi vaši avdio in video kabli dovolj dolgi, da dosežejo vaš televizor z največjim iztegom.

 

Big Bang TV nosilci nudijo širok nabor različnih modelov, od stenskih nosilcev za TV, stropnih nosilcev za TV, kotnih nosilcev za TV, gibljivih nosilcev za TV pa vse do električnih nosilcev za TV, ki poskrbijo za še posebno eleganten videz.

 
Prikaži več Prikaži manj
Nazaj na TV dodatki in oprema
Filtriranje
Odpri vse Zapri vse
Znamka
Prikaži več Prikaži manj
Cena
-
Potrdi
Gibljivost nosilca
Zasuk
Nagib nosilca
Nosilnost (kg)
Prikaži več Prikaži manj
Povprečna ocena
Barva
Prikaži več Prikaži manj
Razpoložljivost
Garancija v letih
Dodatne informacije o razvrščanju izdelkov na kategorijah in v rezultatih iskanj

Izdelki na kategorijah in v rezultatih iskanj so sortirani na podlagi treh skupin (glede na pomembnost): izdelki s košarico (1), zadnji kosi (2)  in izdelki brez zaloge (3).

 

Znotraj vsake skupine se izdelki razporejajo na podlagi 'priporočenosti', ki je izračunana na podlagi naslednjih parametrov:

  • Št. prodanih kosov na spletu v zadnjih 30 dneh,
  • Št. ogledov izdelka v zadnjih 30 dneh.

Dokler ima izdelek oznako 'NOVO', se poleg zgornjih parametrov upošteva še št. Dni od objave izdelka.

Nazaj na nakupovanje
Na voljo v

Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Prikazanih 32 od 643 izdelkov
Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.

Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/nacrt-za-okrevanje-in-odpornost