0

Košarica

Mitsubishi
729.99 EUR http://schema.org/InStock
729,99 €
Brezplačna poštnina
K izdelku priporočamo:
K izdelku priporočamo:
Montaža klime
Cena montaže velja ob nakupu skupaj s klimatsko napravo in velja samo za fizične osebe. Zakaj bi se pogajali in izgubljali dragocen čas z izvajalci vgradnje? V Big Bangu smo poskrbeli za izbor kakovostnih izvajalcev vgradnje, ki to naredijo po zajamčeni ceni, po zajamčeni kakovosti in predvsem HITRO, najkasneje v roku 10 delovnih dni od opravljenega nakupa Več o storitvi
 |  Dodaj v primerjavo

Opis izdelka

Klimatska naprava MSZ-HJ35VA z močjo 3,1 kW z natančno kontrolo moči delovanja z invertersko tehnologijo. Gretje deluje do -10°C zunanje temperature.

Montaža

Klima z natančno kontrolo moči delovanja z invertersko tehnologijo, ki je ekonomična in hitra rešitev hlajenja in dogrevanja prostorov.
 
Gretje deluje do -10°C zunanje temperature
 
Sezonska učinkovitost ogrevanja in hlajenja sodi v energijski razred A
 
Deluje tiho za visoko udobje v poletnih dneh.
 
Kompaktne zunanje enote omogočajo vgradnjo tudi kjer je malo prostora.
 
Ostale lastnosti:
- Moč 3,1 kW
- SEER 5,1
- SCOP 3,8
- Primerno za prostor do cca 60 m2 INFOKako deluje klimatska naprava?


Iz notranjosti prostora izsesa topel zrak in ga usmeri na prosto. Na ta način se segreva zunanji zrak. Ko ima klima nastavitev ogrevanja prostora, se sproži obraten proces. Zrak iz zunanjosti se segreje in preide v notranjost. S spreminjanjem agregatnega stanja plinov, ki so namenjeni klimatskemu hlajenju in so prisotni v klimatski napravi, se spreminja tudi njihova temperatura – hlajenje ali segrevanje. Prekomerna toplota se s pomočjo plina preko zunanje enote skozi cevi odstrani na prosto. Hladilno sredstvo s pomočjo toplote spreminja svoje agregatno stanje. Pri ohlajevanju se toplota absorbira iz prostora, sistem klime (kompresor, kondenzator) pa pošlje tekoče hladilno sredstvo v notranjo enoto. Notranja enota absorbira topel zrak iz prostora, hladilno sredstvo pa zaradi segrevanja s toplim zrakom agregatno stanje spremeni v plinasto in se usmeri nazaj proti zunanji enoti. Tam se topel zrak odstrani na prosto, s pomočjo ventilatorja pa v notranjost notranje enote preide hladen zrak, ki je ohlajen s pomočjo hladilnega sredstva. Med klimatiziranjem prihaja do kondenzacije. Kondenz se iz notranje enote preko odvodne cevi usmeri na prosto ali v odvodni kanal. Pri ogrevanju prostora je postopek ravno obraten.

Zakaj je dobro imeti klimo?Izračunajte, koliko časa preživite v službi in doma. Seštevek ur pomnožite s povprečno porabo zraka, ki ga vsak posameznik vdihne v eni uri, to je 415 litrov na uro in dobili boste rezultat povprečne porabe zraka na osebo. Predstavljajte si, da bivate v prostoru, ki v poletnem času zaradi vročine ni dovolj prezračen, pozimi pa so okna večino časa zaprta. Glede na to, v kakšnem okolju živimo, si lahko mislite, kako slab vpliv ima neprezračen prostor na človeški organizem. V mestnih jedrih je kakovost zraka zelo slaba in lahko doseže visoko stopnjo onesnaženja. To se dogaja predvsem v zimskih mesecih in vročih poletnih dneh, ko se zračenje prostora odsvetuje. Poleg slabe kvalitete zraka pa na organizem vpliva tudi temperatura zraka. Naj bo ta previsoka ali prenizka, v vsakem primeru je dejavnost organizma upočasnjena, kar prinaša neproduktivnost in slabo koncentracijo. Vse to lahko prepreči klimatska naprava z določenimi funkcijami, ki služijo vašim potrebam. Te so:


• ohlajanje prostora,


• ogrevanje prostora,


• zračenje prostora,


• vzdrževanje primerne vlage,


• ioniziranje in osveževanje zraka,


• filtriranje zraka z antialergijskimi filtri itd.


Kako izbrati pravo klimo?Pred nakupom potrebujete nekaj osnovnih podatkov, med drugim tudi:


• Kakšna je prostornina prostora, ki ga želite klimatizirati? (izračun: širina x dolžina x višina)


• Koliko je zunanjih sten?


• Kje se nahaja prostor – na sončni ali senčni strani, v zgornjem nadstropju ali pritličju?


• Koliko oken in vrat je v prostoru in ali so le-ti zaščiteni s senčili?


• Preverite tudi, ali imate v prostoru elemente, ki pri svojem delovanju oddajajo toploto in tako segrevajo ozračje. Koliko ljudi se povprečno zadržuje v prostoru?


• Pri montaži klime s cevnim sistemom je dobro predvidevati, kje bo potekala cevna napeljava in povezava med zunanjo in notranjo enoto klimatskega sistema.


Kako izračunati, kolikšna moč klime zadostuje za prostor?1. Izmerite dolžino in širino prostora ter ju pomnožite, da dobite: dolžina x širina = m2. d x š = m2


2. Izmerite višino prostora in jo pomnožite s prejšnjim rezultatom v m2 – po tem postopku boste dobili izračun volumna prostora v kubičnih metrih. m2 x v = m3


3. Izračun moči klime glede na lego prostora – m3 pomnožite s 25 ali 35 W, odvisno od lege prostora. m3 x 25 W = moč klime v W oz. kW.


Prostor, izpostavljen soncu, z velikimi okni, neizoliran ali ki se nahaja poleg vira toplote, npr. poleg strehe. m3 x 35 W = moč klime v W oz. kW


Po vseh teh izračunih je potrebno upoštevati tudi povprečno število oseb, ki se običajno nahajajo v prostoru, in prisotnost vseh ostalih predmetov, ki s svojim delovanjem oddajajo toploto (računalnik, televizor, gospodinjski aparati ipd.). K rezultatu v W oz. kW na vsako osebo prištejte 100 W, za vsak aparat pa 150 W.


m3 x 35 W = moč klime v W oz. kW + 100 W (ena oseba) + 150 W (en aparat)


Primer:


Potrebujete klimo za prostor dolžine 5 m, širine 4 m in z višino stropa 2,7 m. V prostoru se povprečno gibljeta 2 osebi in vsaka uporablja svoj računalnik. Prostor se nahaja na južni strani.


d = 5 m


š = 4 m


v = 2,7 m


2 osebi = 200 W


2 računalnika = 300 W


5 m x 4 m = 20 m2


20 m2 x 2,7 m = 54 m3


54 m3 x 35 W = 1.890 W (1,9 kW)


1.890 W + 200 W + 300 W = 2.390 W (2,4 kW)


Za omenjeni prostor potrebujete klimo z močjo 2,4 kW.


Kaj narediti, če montaža klime ni mogoča?


Predlagamo vam preprosto rešitev, in sicer nakup prenosne klimatske naprave, ki jo lahko prosto premikate. Poskrbite le za odvod toplega zraka na prosto skozi nameščeno cev (lahko skozi okno ali zračnik).

Kakšno ozračje je najprimernejše za dobro počutje v prostoru?


Poskrbite za dobro ozračje v vašem domu. Najprimernejša temperatura se giblje med 18 in 22°C. Vsekakor jo prilagodite svojemu počutju, a pri tem upoštevajte, da prehladen ali pretopel prostor slabo vplivata na organizem. Poskrbite tudi za primerno vlažnost v prostoru ter za zračenje in prečiščevanje zraka (odstranjevanje alergenih delcev, bakterij, virusov in podobno). Pretopel prostor upočasni delovanje organizma in pojavi se občutek utrujenosti. V tem času smo manj dejavni, ponoči pa se pojavi nespečnost. Podobno se zgodi v prehladnem prostoru, ko telo porabi veliko energije za ohranjanje toplote. Velik pomen ima tudi vlaga v prostoru, saj lahko previsoka vlažnost povzroča razvoj plesni in bakterij, kar slabo vpliva na dihala. Presuh zrak je poln prašnih delcev, kar povzroča alergije in astmo, hkrati pa izsuši celoten organizem. Primerna vlažnost je 50 % relativne vlage.

Ali so klimatske naprave namenjene samo hlajenju?Klimatske naprave lahko hladijo, grejejo, čistijo zrak, ga ob prekomerni prisotnosti vlage razvlažujejo, sterilizirajo in podobno.


• Ogrevanje Z izbiro ustrezne klime lahko v prehodnih obdobjih, ko so jutra in večeri še vedno hladni, s preprosto nastavitvijo poskrbite, da bo vaš dom v tem času primerno ogret in prijeten za bivanje. Novejše klimatske naprave so toliko izpopolnjene, da lahko grejejo tudi pri zelo nizki zunanji temperaturi. Nekatere klime imajo določeno omejitev delovanja gretja prostora, saj lahko delujejo le do določene temperature pod lediščem (približno –5°C), nekatere pa so za gretje prostora primerne tudi, ko zunanja temperatura doseže –25°C.


• Čiščenje zraka Proizvajalci klim dajejo velik poudarek na razvoj kakovostnih filtrov, ki zagotavljajo čisto in zdravo ozračje. Vsak filter ima svojo funkcijo, na splošno pa se delijo na antibakterijske, antivirusne in antialergijske.


• Razvlaževanje zraka Klimatska naprava odstranjuje odvečno vlago iz prostora in jo preko cevi odvaja na prosto. Z uravnavanjem primerne vlažnosti se prepreči razvoj plesni in ostalih škodljivih organizmov.


Želite imeti tiho klimo, da bo bivanje prijetno in spanec nemoten?


V tem primeru imata glavno vlogo inverter in večji ventilator, ki lahko zajame veliko zraka. Ko je s klimatiziranjem zraka nastavljena temperatura dosežena, inverter upočasni delovanje sistema klime, ki postane skoraj neslišna. Večje lamele ventilatorja v notranji enoti omogočajo boljši pretok zraka ob manjši hitrosti in z manjšo glasnostjo delovanja, učinkovitost pa kljub temu ostane enaka. Če želite, da tudi zunanja enota deluje tišje, izberite tako, ki ima posebno nazobčano vetrnico. Pred nočnim počitkom lahko nastavite klimo na funkcijo »Sleep«, ki zmanjšuje moč delovanja v nočnem času in zato deluje tišje. Ponoči zaradi zmanjšane aktivnosti oseb v prostoru ni potrebno aktivno delovanje klime. Funkcija »Sleep« tako le ohranja pravo temperaturo, ki omogoči prijeten in zdrav spanec.

Klasično zračenje ali zračenje s klimatsko napravo?


Zrak v mestu je bistveno bolj onesnažen kot zrak v mestnih obrobjih ali oddaljenih naseljih brez večjega prometa. Industrijska mesta so ravno tako obremenjena s škodljivimi delci v zraku. Onesnaženost zraka je vedno večja, zato je odpiranje oken za zračenje priporočljivo, ko onesnaženost pade na manjšo raven, tj. zgodaj zjutraj, pozno zvečer, ob vetrovnih dnevih in podobno. V času visoke onesnaženosti je priporočljivo čiščenje zraka s klimatsko napravo. Prezračevanje poteka tako, da zunanja enota klimatske naprave dovaja zrak skozi posebno membrano, ki zadrži vse nečiste delce, v notranjost pa dovaja očiščen zrak.

Ali lahko z enim klimatskim sistemom hladimo več prostorov?V primeru, ko želite ohlajati več posameznih prostorov, se lahko odločite za:


• Nakup sistema Split, ki je sestavljen iz ene zunanje in več notranjih enot.


• Če so prostori manjši, obstaja možnost klimatiziranja z eno samo klimatsko napravo, vendar mora biti tu poskrbljeno za nemoten pretok hladnega zraka na način, da imajo prostori odprta vrata in je klima postavljena tam, kjer se bo klimatiziran zrak najlažje usmeril na več strani. V tem primeru se odločite za nakup močnejše klime.

Podatkovna kartica klime v Angleščini

Prikaži več

Tehnične podrobnosti

VRSTA NAPRAVE Komplet zunanja in notranja enota - inverterska
NAJVEČJA MOČ HLAJENJA 3,15 KW
ZMOGLJIVOST HLAJENJA DO 115 M3
NAJVEČJA MOČ GRETJA 3,6 KW
RAZRED ENERG. UČINK.(HLAJENJE) A
SCOP KOEFICIENT 3,8
SEER KOEFICIENT 5,1
GLASNOST DO 22 DB
Teža, 11,50 kg
Garancija 2 leti
Prikaži več

Zaloga izdelka

Napišite svoje mnenje!

  • Za oddajo svojega mnenja se prosimo prijavite ali registrirajte.

S prijavo na e-novice do popustov. Prijavi se in prihrani.

Zagotavljamo vam 100 % zasebnost.
Da bo naš odnos z vami ostal zakonit in zaupanja vreden, hkrati pa, da boste imeli od sodelovanja z nami kar največ koristi, vas prosimo, da nam posredujete soglasje za naslednje možnosti obdelave vaših osebnih podatkov s klikom na priložena okenca.

S klikom na okence boste na enostaven način podali soglasje za vse spodaj navedene namene obdelave vaših osebnih podatkov.

S klikom na okence podajate soglasje, da vam lahko družba Big Bang d.o.o. na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v okviru segmentiranega neposrednega trženja, kar lahko vključuje tudi avtomatizirano odločanje in oblikovanje profilov za zagotovitev, da vam pošiljamo takšne informacije o naših storitvah, ugodnostih, novostih ipd., ki so na podlagi analize vaših aktivnosti v največji možni meri prilagojene vašim potrebam in interesom. V ta namen lahko družba Big Bang analizira kdaj in katere komunikacijske kanale uporabljate z družbo Big Bang, katere od predstavljenih ponudb ste si ogledali in, če je primerno, izkoristili, ter jih lahko analizira v zgoraj omenjene namene trženja na podlagi interesov.

S klikom na okence podate soglasje, da vam lahko družba Big Bang, d.o.o. posreduje na vaš elektronski naslov obvestila o aktualnih nagradnih igrah, v katerih lahko sodelujete.

S klikom na okence podajate soglasje, da vam lahko družba Big Bang za namen zagotavljanja optimalnih storitev in pošiljanja informacij v največji možni meri prilagojenih vašim interesom po pošti ali e-pošti (če ste navedli ta podatek) pošlje anketni vprašalnik s katerim boste lahko, če boste to želeli, ocenili ponudbo, blago in storitve družbe Big Bang oziroma vaše zadovoljstvo z njimi.

S klikom na okence podate soglasje, da družba Big Bang, d.o.o. vaš e-naslov posreduje Facebooku in Googlu ter vas o akcijskih ponudbah in pridobljenih ugodnostih obvešča preko vašega FB profila in vašega Google računa.

Podrobnosti si lahko ogledate na povezavi.

Spletni piškotki

Spletna stran www.bigbang.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Da

Klub Big Bang

Predstavljamo vam Klub Big Bang. Brezplačno se nam pridružite in začnite uživati v klubskih ugodnostih že danes.

Ali ste že registrirani na Bigbang.si?

Prijavite se v svoj račun.

PRIJAVA

Registrirajte se zdaj.

REGISTRACIJA