Išči

MARTIN EDEN - DVD SL.POD.

ID: 695215
12,99 €
Možnost vračila v 14 dneh 
Želite ponudbo za podjetje? 
Dostava
Standardna dostava predvidoma od ponedeljka, 29.4. naprej
Osebni prevzem - spletni nakup*
Brezplačno v izbrani poslovalnici z razpoložljivo zalogo  predvidoma od jutri, 26.4. naprej
Prodajalec: Big Bang
Več o prikazovanju ponudb
Opis izdelka

Ko mornar Martin Eden nekega dne po naključju spozna Eleno, hčerko premožnih industrialcev, ga njen svet v trenutku povsem prevzame.

 

Ko mornar Martin Eden nekega dne po naključju spozna Eleno, hčerko premožnih industrialcev, ga njen svet v trenutku povsem prevzame. Omikano in prefinjeno dekle ne postane le Martinova ljubezenska obsesija, pač pa tudi simbol družbenega položaja, po katerem hrepeni. Mladenič sklene, da se bo izobrazil, postal pisatelj in si tako prislužil poroko z dekletom. A medtem ko zagrizeno uresničuje svoje sanje, ga vse bolj preganja občutek, da je izdal svoj delavski razred. Poleg tega začne pod vplivom starega intelektualca Russa Brissendena zahajati v socialistične kroge, to pa ga pripelje v navzkrižje z Eleno in njenim buržoaznim svetom.

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na Liffe 2020.

Tehnične podrobnosti
Žanr
drama
Podnapisi
slovenski podnapisi
Število kosov v kompletu
1
Leto izdaje
2021
Cached: Thu, 25 Apr 2024 20:12:13 GMT