Košarica

Košarica je prazna

36,99 € 36,9900 EUR
Brezplačna poštnina
K izdelku priporočamo:
Zaščita PLUS
Dodatna zaščita 4 leta
Zaščita Plus je zavarovanje, ki ga nudimo za elektronske naprave (v vrednosti do 200 €) in ne vključuje naključne škode.
 |  Dodaj v primerjavo

Opis izdelka

Hišni detektor ogljikovega monoksida je namenjen za detekcijo ogljikovega monoksida iz različnih virov gorenja. Vgrajeno ima 3 V litijsko baterijo, ki je nezamenljiva. Življenjska doba naprave in vgrajene baterije je 7 let

tip instalacije:montaža na steno ali prostostoječ tip signalizacije:optična in zvočna glasnost signalizacije:>90 dB v razdalji 1 m spomin alarmov: možnost povezave z drugimi detektorji: da, brezžično, s pomočjo modula XW100 doseg modula: ne navaja se prenosna frekvenca:ne navaja se predvideno za tip: ne navaja se delovna temperatura: 10 °C do 45 °C delovna vlažnost:25–95 % zaščita: IP44 napajanje: 3 V litijska baterija, priložena, nezamenljiva, življenjska doba 7 let.

Kako nevaren je lahko strupeni plin ogljikov monoksid?
V zadnjih dneh ste najbrž večkrat zasledili informacije, ki vas opozarjajo na nevarnosti zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Dejstvo je, da je v času kurilne sezone nevarnost zastrupitve z ogljikovim monoksidom zelo velika. Ogljikov monoksid je namreč izjemno strupen plin, ki ga zaradi kemijskih lastnosti (je neviden, brez vonja in okusa) ljudje in živali ne moremo zaznati. Ravno zato mu nekateri pravijo tudi "Nevidni morilec" ali "Tihi ubijalec".

Ogljikov monoksid nastaja pri nepopolnem gorenju trdnih (les, premog, briketi, sekanci), tekočih (kurilno olje, bencin, nafta,alkohol) in plinastih goriv (propan butan, metan), v prostor pa se sprošča zaradi nepravilne namestitve, vgradnje, delovanja ali vzdrževanja peči na drva in premog, kaminov ter plinskih gorilnikov za ogrevanje prostorov in vode. Do nepopolnega gorenja prihaja, kadar ima gorivo za gorenje premalo zraka.

Kako se lahko zaščitite pred "Nevidnim morilcem"?
Za preprečevanje zastrupitve z ogljikovim monoksidom svetujemo redno pregledovanje in vzdrževanje kurilnih naprav (predvsem plinskih peči) in dimnikov, redno prezračevanje bivalnih prostorov ter namestitev detektorjev ogljikovega monoksida. Vedno namestite detektorje v prostorih, kjer se nahaja kurilna naprava na plin, olje ali drva.

Pri tem moramo ločiti detektor ogljikovega monoksida od detektorja za požar ali detektor dima. Požarni detektor ali dimni detektor ne zaznava ogljikovega monoksida, oziroma obratno, detektor ogljikovega monoksida ne zaznava požara ali dima.

Vpliv CO na mirujočega človeka:
100 ppm (0,01%) Koncentracija, kjer detektor alarmira
200 ppm Rahel glavobol po 2 do 3 urah
400 ppm Močan glavobol po 1 do 2 urah
800 ppm Vrtoglavica, slabost s povečanjem v 45 minutah, nezavest v 2 urah
1600 ppm Vrtoglavica in slabost v 20 minutah, smrt v 2 urah
3000 ppm Vrtoglavica in slabost v 5 do 10 minutah, smrt v 30 minutah
6400 ppm Vrtoglavica in slabost v 1 do 2 minutah, smrt v 10 do 15 minutah
12800 ppm Smrt v 1 do 3 minutah
125000 ppm Spodnja eksplozivna meja

 

Prikaži več

Tehnične podrobnosti

Vrsta naprave detektor ogljikovega monoksida (CO)
Napetost baterijsko napajanje V
Melodija ZVOČNA IN SVETLOBNA SIGNALIZACIJA
Barva BELA
Baterija da
Prikaži več

Zaloga izdelka

Napišite svoje mnenje!

  • Za oddajo svojega mnenja se prosimo prijavite ali registrirajte.

S prijavo na e-novice do popustov. Prijavi se in prihrani.

Spletni piškotki

Spletni center bigbang.si uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo varno, naprednejšo in popolno nakupovalno izkušnjo. Želite izvedeti več?

Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke za ta namen?

Ne Da

Prijavi se na e-novice in ne zamudi novih priložnosti za prihranek.